Visningar

Lördag 11 Februari KL: 14:00 - 15:00 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Boka visning
Centrum, Halmstad

Hvitfeldtsgatan 19B

WOW! Denna bostaden har allt du önskar dig från en modern bostad. Det nyrenoverade badrummet (2021) med genomtänkt design, snygga materialval med mattsvarta detaljer samt med maximal komfort såsom golvvärme och tvättavdelning lyfter hela bostaden ytterligare en nivå. Denna rymliga 3:a på hela 93m2 med en härlig och öppen planlösning ligger på ett lugnt och avskilt läge i centrala Halmstad. Hela bostaden har under 2021 genomgått stora renoveringar där nuvarande säljare har tagit bort två väggar och därmed skapat en modern och öppen planlösning vilket ger ett härligt ljusinflöde i hela bostaden. Vidare har även alla ytskikt i bostaden fräschats upp där även nya elledningar dragits samt en ny el-central installerats. Kvalitetsköket Electrolux Sentens installerades 2017 som dessutom är Svanenmärkt i ett stilfullt utförande med snygga materialval.

Med hissen från innergården tar man sig smidigt upp till 3:e våningen och vidare via loftgången till lägenheten. Vill man hellre ta trapporna så går det lika bra via Hvitfeldtsgatan. Här bor man bekvämt! Som ett extra plus är det nära till Halmstad city med allt vad centrumlivet har att erbjuda. Som om det inte vore nog har lägenheten dessutom en av föreningens största balkong och med bästa söderläge, som vetter in mot den lugna innergården. I månadsavgiften ingår: värme, vatten, fiber (250/250), TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.

Välkommen att boka in dig på din privata visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 93 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5699 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1991
Pris 2 950 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Toppmodern 3:a i Halmstad med balkong samt hiss!

Planritning

Hvitfeldtsgatan 19b copy 1
Hvitfeldtsgatan 19b copy 1
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hvitfeldtsgatan 19B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 93 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Välkomnande hall med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterna rakt fram. Nuvarande säljare har tagit bort två väggar och därmed öppnat upp planlösningen vilket skapat en härlig och öppen planlösning vilket ger bostaden det härliga ljusinflödet. Direkt till höger finns en praktisk garderob med skjutdörrar för att hänga av sig ytterkläderna. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv i en mörkare ton som bryter av fint mot de vita väggarna.

MATPLATS
Den öppna planlösningen mot köket skapar en rymligare känsla och är perfekt för när vänner samt familj kommer över på besök. En öppen planlösning gör det lätt att få in ett stort matbord för hela familjen. Fönsterna ut mot den lugna innergården ger ett fint ljusinflöde. Väggarna är målade i vitt och det något mörkare vinylgolvet bryter av fint och skapar en varmare känsla i rummet samt bostaden. Tidigare var matplatsen ett sovrum och för den som återigen vill använda och behöver ett extra sovrum är det lätt att sätta upp väggar för att skärma av rummet och använda det som ett sovrum igen.

KÖK
Stort och fräscht helrenoverat kvalitetskök 2017 från Electrolux Sentens som dessutom är Svanenmärkt. Vit inredning i köket med beslag i silver, stänkskydd i vitt kakel och en bänkskiva i ljusgrå laminat. Från köket nås balkongen via altandörren till vänster i köket. Köket är utrustat med, fläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl- och frysskåp, inbyggnads ugn samt micro, induktionshäll och diskho. På golvet ligger det mörkare vinylgolvet och väggarna är målade i vitt. Med många och stora fönster ut mot föreningens innergård bidrar det till den ljusa och härliga känslan i köket.

BADRUM
Wow! Modernt, snyggt och otroligt genomtänk med maximal komfort! Här har nuvarande ägare skapat ett badrum som har allt. Med de mattsvarta detaljerna samt de genomtänka badrumsnischerna så blir det både, väldigt praktiskt och bekvämt. Badrummet är uppdelat i två delar med en vägg som delvis delar av rummet. Duschutrymmet nås rakt fram innanför dörren till badrummet. Här finns en glasvägg som skiljer av duschutrymmet mot övriga badrummet. En snygg mattsvart handdukstork inom bekvämt avstånd från duschen samt de nischerna med svarta detaljer och spotlights med plats för förvaring är både praktiskt och snyggt. I början av badrummet finns en kombinerad tvättmaskin med torktumlare och golvvärmen ger badrummet den komforten man önskar av ett modernt badrum. I den andra delen av badrummet finner vi den genomtänka toalettdelen där de mattsvarta detaljerna återkommer och även här har man tänkt till och skapat en hylla ovanför toaletten för att kunna ha tända ljus och annat hemtrevligt. Ett runt handfat samt med touchfunktionen på den runda spegeln knyter samman badrummet på ett snyggt sätt. Bättre än såhär blir det inte!

SOVRUM
Det första sovrummet nås via hallen direkt in till vänster. Här finns plats för förvaring i en garderob in till vänster. På golvet ligger samma vinylgolv som i kök, matplats och väggarna är målade i vitt. Rummet är ett perfekt rum för att kunna användas som barnrum, tonårsrum eller kontor.

VARDAGSRUM
Nuvarande säljare har slipat samt vitbetsat fiskbensparketten som tillsammans med den något mörkare fondväggen skapat en modernare samt hemtrevligare touch på hela rummet. Stora fönsterpartier ger även detta rum ett härligt ljusinflöde. Rummet är perfekt för att få plats med allt som önskas för att skapa ett mysigt hem och för att kunna samla släkt och vänner.

SOVRUM
Det andra sovrummet som också är det största nås via vardagsrummet in till höger. Sovrummet ligger in mot den lugna innergården som med grönmålade väggar samt ett charmigt gammalt trägolv skapar ett harmoniskt sovrum. Rummet är stort med plats för dubbelsäng och har mycket förvaringsmöjligheter i de befintliga garderoberna med skjutdörrar.

BALKONG
I bästa söderläge så finns den stora balkongen där solen strålar från tidig förmiddag till sen kväll. Via loftgången nås balkongen om man tar hissen upp till lägenheten. Eller så väljer man att nå den via altandörren från köket. Här kan många trevliga dagar samt kvällar spenderas.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 93 kvm
Byggnadsår 1991
Fönster 2 +1 glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden 2017 - Helrenoverat köket (tidigare ägare).
2021 - Öppnat upp mellan kök och sovrum.
2021 - Helrenoverat badrum.
2021 - Bytt ut all el samt jordat elen, satt in ny elcentral samt kopplat in Plejd.
2021 - Nya ytskikt samt golv i alla rum.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i markplan, märkt 13. Storleken på förrådet är ca 5,265 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Balkongen är på ca 8,56m2 (enligt uppgift från säljaren, information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-01-25
Primärenergital 155

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1013
Pris 2 950 000 kr som utgångspris
Avgift 5699 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår: Värme, vatten, TV ( grundutbud), fiber (250/250) samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 3 136 kWh/år
Driftkostnad 9 567 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 9 567 kr

Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt vilket avtal som tecknas.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,0151%
Andel av årsavgift 2,20167%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 937 267 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Batteriet 18
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-5725
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Batteriet 18 ligger med ett central läge i Halmstad, på ett lugnt och avskilt läge. Föreningen äger fastigheten Batteriet 18 med därpå uppförda byggnader om totalt 60 st lägenheter varav 54 st är upplåtna med bostadsrätt samt 6 st med hyresrätt. Fastighetens adress är Nordbanegatan 35-39, Hvitfeldtsgatan 19 A-B, 21 A-B i Halmstad.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och inkluderar en ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har riksbyggen som ekonomisk- samt teknisk förvaltare.

Föreningen har en egen hemsida: http://brfbatteriet18.se/om.html


GEMENSAMMA UTRYMMEN
På innergården finns en pergola som har skjutbara markiser som går att dra ut som tak. I pergolan finns bord samt stolar och det är även här föreningens grillplats finns. Det finns två tvättstugor i föreningen med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp respektive torkrum. Två miljöhus finns på innergården. I källaren finns förråd till respektive lägenhet.


RENOVERINGAR

Kommande:
Föreningen har inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Underhållsplanen uppdateras löpande. Diskussioner och utredning om tak samt fasader håller på.

Utförda:
2019-2021: Fönster mot innergården.
2017
Källarfönster utbytta.
4 st nya hissar med ny el samt hydraulik.
Ny innergård med grillplats.
Nytt tagsystem.
Värmesystem och ventilation har uppgraderat med bland annat nya termostater i alla lägenheter samt nya aggregat.
Nya lås i hela fastigheten.


PARKERING
Parkering utmed vägen i närområdet. Via Halmstad kommun går det att köpa boendeparkeringstillstånd som gäller i mån av plats. Gå gärna in och läs mer på https://www.halmstad.se för mer information.


TV & INTERNET
TV-kanaler (Telia, paket lagom) ingår i månadsavgiften. Fiber (250/250 mbits) ingår även det i avgiften.


FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).


FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-01-11. Avgiftshöjning 15% 1/1-23. Inga ytterligare beslutade i dagsläget.
Antal lägenheter 60
Antal hyresrätter 6
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende