Visningar

Torsdag 18 April KL: 18:00 - 19:00 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Centrum/Högskolan, Halmstad

Hertig Knutsgatan 39C

Här finns äntligen möjlighet att köpa denna ljusa och genomgående 3:a i välskötta HSB:s brf Fartyget som renoverats under 2018. För den som önskar går det att hyra ut en del av bostaden då den har två ingångar! Bostaden erbjuder två rymliga sovrum , fullutrustat kök med matplatsdel som renoverats så sent som 2018, fräscht och helkaklat badrum med tvättmöjligheter som 2018 byggdes ut och gjorde större, gästtoalett samt balkong. Här bor ni bra med närhet till Högskolan samt centrala Halmstad. I avgiften ingår: värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt 115 kr i avsättning till den inre reparationsfonden.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4511 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1949
Pris 2 295 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Möjligt att hyra ut en del av bostaden!

Planritning

Hertig knuts gatan 39c copy
Hertig knuts gatan 39c copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hertig Knutsgatan 39C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Denna bostad erbjuder inte bara komfort utan också möjligheten att minska dina boendekostnader genom att hyra ut en del av hemmet. Med två ingångar som leder in i separata hallar kan du enkelt skapa en separat enhet för uthyrning genom att sätta upp en vägg. För närvarande finns det en dörr som skiljer de två delarna åt.

HALL (tillhör delen som går att hyra ut för den som önskar).
Med ljusinsläpp från flera håll blir hallen ljus och trevlig. Till höger finns en naturlig plats att hänga av sig jackan samt ställa undan skorna. Det finns även två praktiska garderober längre in i hallen. Hallen är målad i vitt som bryts av fint mot det ljusa parkettgolvet.

GÄSTTOALETT
Den ljusa gästtoaletten till vänster har delvis renoverats under 2023 och erbjuder wc, handfat med kommod och en spegel. Med vitt kakel på väggarna och en ljus plastmatta på golvet blir detta utrymme både fräscht och funktionellt.

SOVRUM
Det första sovrummet nås rakt fram från hallen. Rymligt sovrum som ger gott om plats för att kunna ha dubbelsäng, byrå samt garderober för praktisk förvaring. Rummet är ljust och trevligt med stora fönster och rummet är målat i vitt och rosa samt med ett snyggt parkettgolv.

HALL
Den andra hallen som nås via den vänstra dörren från trappuppgången är rymlig och ger ett naturligt ljusinsläpp från flera håll. För den som vill hyra ut den andra delen och endast använda bostaden som en 2:a blir det naturligt att hänga av sig ytterkläderna till höger. För den som vill använda bostaden som den är idag blir det mer naturligt att använda den andra ingången som nuvarande säljare gör. På golvet ligger samma ljusa och moderna parkettgolv som i resten av bostaden, väggarna är vitmålade och i taket sitter spotlights. Det finns en garderob längre in i hallen för praktisk användning och även utrymme till höger för den som skulle vilja dela av bostaden och istället använda för ytterligare förvaring.

KÖK
Från hallen nås det rymliga köket in till vänster. Köket har renoverats 2018 i ljusa och stilfulla färger samt med rostfria vitvaror. Köket är stort och sträcker sig längst med bägge sidor. I köket finns en naturlig matplatsdel framför de stora fönsterna. Med vitrinskåp istället för vanliga köksskåp ger det köket en ytterligare känsla av rymlighet och ger ett trevligt inslag i köket. Med de många arbetsbänkarna på bägge sidor i köket blir det enkelt för både matlagning samt bakning. Köket är utrustat med hel kyl- och frysskåp, diskho, fläkt, inbyggnadsugn samt micro, häll och diskmaskin. Med arbetsbänk i trä samt stänkskydd i vitt kakel blir det både praktiskt och snyggt som matchar resten av bostaden väldigt väl.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås i slutet av hallen in till vänster. Även detta sovrum är rymligt som ger gott om plats för dubbelsängen, byrå samt annat man skulle vilja ha. Det finns gott om förvaringsmöjligheter i de befintliga garderobernas som är inbyggda samt den extra garderoben med skjutdörrar till höger i rummet. På golvet finns samma stilrena parkettgolv och väggarna är här målade i en blå nyans.

BADRUM
Nås från hallen rakt fram. Detta har genom åren byggts ut gjort att det blivit rymligare med gott om plats för allt man vill ha i ett badrum med egna tvättmöjligheter. Badrummet är helkaklat med stilrena färger i vitt och grått. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod, dusch med vikbara dörrar i glas, wc, handdukstork samt spegelskåp med belysning.

VARDAGSRUM
Från hallen nås vardagsrummet in till höger. Ett stort vardagsrum som ger plats åt både en större soffgrupp samt en naturlig plats för att kunna ha ett större matbord. I detta vardagsrum får du plats med både släkt och vänner. På golvet ligger ett snyggt fiskbensparkettgolv som bryter av fint mot de gråmålade väggarna.

BALKONG
På balkongen kan du sitta och njuta av förmiddagssolen och friska luften med plats för avkoppling. Med plats för en cafégrupp och en grill är detta en plats där du kan skapa minnen och njuta av livet.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76.5 kvm
Byggnadsår 1949
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader källarförråd 1,69m2(enligt uppgift från säljaren).
vindsförråd 9,2m2 (enligt uppgift från säljaren)
Balkong 5,4m2 (enligt uppgift från säljaren)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Primärenergital 87

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Pris 2 295 000 kr som utgångspris
Avgift 4511 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt avsättning till den inre fonden med 115 kr.
Elförbrukning 1 409 kWh/år
Driftkostnad 2 090 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 090 kr

Andel i förening 3,7316%
Andel av årsavgift 3,7316%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 113 728 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fartyget i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1594
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Fartyget i Halmstad ligger precis vid Högskolan i Halmstads fot. Föreningen består av 28 bostäder och 2 lokaler. Föreningen äger fastigheten Fartyget 2 och föreningens hus uppfördes 1949, med adresserna Hertig Knutsgatan 39A-D. Föreningen är ett sk. äkta bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Avtal om ekonomisk förvaltning via HSB samt teknisk förvaltning via Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer två förråd, ett vindsförråd och ett matkällarförråd. I källarplan finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Dessutom finns det cykelförråd i källarplan. Miljöhus på innergården. En trevlig pergola finns att nyttja under grillsäsongen på innergården.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som följs. Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
2022 - Byte av tvättmaskiner. Byte av tak.
2019/2020 - Byta undercentral för värmen, optimera värmejustering radiatorer samt termostater.
2018 - Nya persienner till föreningens samtliga medlemmar.
2016 - Markiser till balkonger, miljöhus.
2007 - Säkerhetsdörrar, fönsterbyte.

PARKERING
Föreningen har 20 st parkeringsplatser (100kr/månaden). Separat kö tillämpas.
I övrigt finns det boendeparkering i närområdet. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
I avgiften ingår ett grundutbud av TV (analogt). Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Fastigheten är ansluten till fiber (Telenor). Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
2024-02-28: Efter samtal med ledamot i styrelsen: Föreningen har mycket god ekonomi och låg belåning. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende