VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 9

Nu erbjuds ett unikt tillfälle att förvärva en totalrenoverad fyra i markplan på Hemmansvägen! Här finner du 100 m2 som idag disponeras med tre sovrum (kan göras om till fyra), helkaklat badrum, stilrent kök och lyxigt nog en separat tvättstuga. Samtliga renoveringar har utförts av nuvarande ägare har med smakfulla materialval av hög kvalité. Pricken över i:et är den inglasade balkongen där många kvällar kommer spenderas med nära och kära. Här bor du tryggt i HSB-förening med god ekonomi. I den låga avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 100 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5250 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Hemmansvägen 9 copy
Hemmansvägen 9 copy

Hemmansvägen 9 copy
Hemmansvägen 9 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 100 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 4, Markplan!

Hela lägenheten totalrenoverades under 2020 från grunden. Nuvarande ägare har valt att lägga in enhetliga golv (ask), bredspackla samtliga väggar, nya lister, installerat nytt kök och badrum samt byggt till en tvättstuga i den gamla klädkammaren. Allt mycket noggrant utfört. Detta är ett unikt tillfälle, så missa inte chansen!

HALL
Välkomnande hall med lättskött klinker på golvet i grått utförande. Golvet övergår sedan till att bli ett parkettgolv av ask på resterande golvytor. Samtliga väggar har blivit bredspacklade, för att sedan målats i vitt utförande. På vänster sida i entrén finns plats för att hänga upp jackan samt att ställa undan skorna. Extra lyxigt är att hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme, vilket bidrar det till maximal komfort (ingår i avgiften). Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Det påkostade badrummet har ljus klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, dusch med vikbara dörrar av glas, takdusch, badrumsskåp samt dubbelhandfat med generös förvaring.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet inbjuder till flera olika möbleringslösningar. Du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Härifrån nås även den mycket trevliga och inglasade balkongen.

KÖK
Det stilrena köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp med "push"-funktion. Arbetsbänken är av granit och över arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Underskåpen har försetts med dimningsbara LED-plattor för att kunna styra arbetsbelysningen efter behov. Plats för matbordet finns vid fönsterpartiet. Utrustning: spishäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl och frys.

SOVRUM
Det första av bostadens tre sovrum nås via köket. Perfekt tonårsrum eller kontor där både en större säng och skrivbord kan få plats. En garderob finns till förvaring.

SOVRUM
Det andra sovrummet kan nås både via kök och vardagsrum. Platsbyggd garderob erbjuder gott om förvaring. Önskas kan väggen sättas igen från köket. För den som önskar ett extra sovrum kan en vägg sättas upp för att därmed skapa ytterligare ett sovrum.

SOVRUM
Det tredje och största sovrummet nås via vardagsrummet. Rummet möbleras efter behov, men kan lika väl användas som vardagsrum. Fönsterpartier sprider ett härligt ljus. Härifrån når du även en klädkammare, som renoverats om till en tvättstuga! Klinker på golvet och målade väggar. Vask med förvaring har installerats, likaså tvättmaskin och torktumlare. Förvaring erbjuds i garderob.
Önskas ytterligare förvaring kan detta smidigt tillföras.

Ta nu chansen!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 100 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd i vindsplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
"Matkällarförråd" i vindsplan ca 1 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Inglasad balkong ca 7,2 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 26
Avgift 5250 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen har precis gått över till individuell mätning för hushållselen. Individuell mätning innebär att du slipper ett eget abonnemang för elnät och elhandel. En besparing på många tusenlappar per år. Du köper således elen från föreningen för ett förutbestämt pris. Föreningen tar ut 24kr (ex moms) per månad för "el överföringen". Verklig förbrukning mot verklig kostnad efterdebiteras (föreningen har dock valt att bjuda medlemmarna på all el för 24kr/mån (ex moms) tillsvidare, detta då föreningen producerar mer el än det förbrukas. Detta kan dock komma att ändras beroende på produktion och förbrukning. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,0874%
Andel av årsavgift 1,0874%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 338 972 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2023). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare i varje samt ett torkskåp. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus, samlingslokal och gästlägenhet vilka går att hyra för 150kr.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR

Utförda:
2023: Fasadrenovering (fogen) samt installation av solceller.Föreningen passar även på att göra förbättringsmålning av träpanel. Se mer under föreningens ekonomi.
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2024-02-20: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjde avgiften med ca 10 % 2024-01-01(OBS! Den annonserade avgiften är efter höjningen). Innan dess höjdes avgiften med 4 % 2023-01-01. Höjningen gjordes för att finansiera byte av fog på fasaden samt installation av solceller. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi i övrigt och inte höjt på ca 10 år. Överskottet som solpanelerna producerar går tillbaka till medlemmarna genom minde elavgift per månad vilket är väldigt fördelaktigt.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad