VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 7

För dig som söker en välskött trea i välskött förening skall nu passa på att fynda! Här erbjuds trevlig och rymligt kök (med diskmaskin), fräsch badrum samt två rymliga rum och en inglasad balkong som bjuder på sol större delen av dagen. Föreningen är som sagt mycket välskött, har låg skuldsättning per kvadratmeter samt har redan genomfört alla omfattande renoveringar. Att bo på Hemmansvägen innebär närhet till utmärkta kommunikationsmöjligheter, matvarubutiker och stadens puls. Havet är bara en kort 10-minuterspromenad bort, och även shoppingcentret Hallarna ligger inom bekvämt räckhåll. Den låga månadsavgiften på endast 4562 kr inkluderar värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. En ytterligare fördel är att föreningen installerat solceller vilket bidragit till en kraftig sänkning av kostnaden för hushållsel för föreningens medlemmar. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 73.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4562 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trea i välskött förening!

Planritning

Hemmansvgen 7
Hemmansvgen 7

Hemmansvgen 7
Hemmansvgen 7
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4, En trappa upp!

HALL
Välkommen in till denna trevliga trea, en trappa upp. Direkt innanför dörren finner du ett slitstarkt laminatgolv. Väggarna är vitmålade. En garderob erbjuder förvaring. Direkt på vänster sida kan även jacka samt skor ställas undan. Då hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme bidrar det till maximal komfort! Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Direkt till höger om hallen ligger badrummet. Badrummet har våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på väggarna. Utrustning: wc, kommod, badkar med takdusch samt badrumsskåp.

KÖK
Det trevliga och luftiga köket erbjuder rejält med förvaring i både över- och underskåp. Mellan den stilrena arbetsbänken av laminat och överskåpen sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Vid fönsterpartiet finns det plats för ett större matbord om så önskas. Laminat på golvet och målade väggar. Utrustning: spishäll, kolfilterfläkt, ugn (2024), kombinerad kyl/frys (2024) samt integrerad diskmaskin.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen nås via köket. Rummet är det perfekta tonårsrummet eller att utnyttjas som kontor. En garderob erbjuder förvaring. Laminat på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Det större av de två sovrummen nås i anslutning till vardagsrummet. Flera garderober erbjuder förvaring. Sovrummet är stort nog för en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Laminat på golvet och målade väggar.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som kan möbleras efter behov. Du får plats med både en soff- och matgrupp om så önskas. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Härifrån nås även den inglasade balkongen med sol under stora delar utav dagen, samt en trevlig vy mot föreningens innergård.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:

Förråd i vindsplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

"Matkällarförråd" i
vindsplan ca 1 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Inglasad balkong ca 7,2 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Renoveringar 2024:
Ny ugn
Ny Kyl/Frys
Ny takdusch.
Målat om lilla sovrummet.
Bredband Ingår i den annonserade avgiften. Läs mer under föreningsinformation.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 4562 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 550 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen har precis gått över till individuell mätning för hushållselen. Individuell mätning innebär att du slipper ett eget abonnemang för elnät och elhandel. En besparing på många tusenlappar per år. Du köper således elen från föreningen för ett förutbestämt pris. Föreningen tar ut 24kr (ex moms) per månad för "el överföringen". Verklig förbrukning mot verklig kostnad efterdebiteras (föreningen har dock valt att bjuda medlemmarna på all el för 24kr/mån (ex moms) tillsvidare, detta då föreningen producerar mer el än det förbrukas. Detta kan dock komma att ändras beroende på produktion och förbrukning. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information).

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,9286%
Andel av årsavgift 0,9286%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 289 470 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2023). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare i varje samt ett torkskåp. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus, samlingslokal och gästlägenhet vilka går att hyra för 150kr.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR

Utförda:
2023: Fasadrenovering (fogen) samt installation av solceller.Föreningen passar även på att göra förbättringsmålning av träpanel. Se mer under föreningens ekonomi.
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2024-02-20: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjde avgiften med ca 10 % 2024-01-01(OBS! Den annonserade avgiften är efter höjningen). Innan dess höjdes avgiften med 4 % 2023-01-01. Höjningen gjordes för att finansiera byte av fog på fasaden samt installation av solceller. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi i övrigt och inte höjt på ca 10 år. Överskottet som solpanelerna producerar går tillbaka till medlemmarna genom minde elavgift per månad vilket är väldigt fördelaktigt.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende