VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Flygaregatan 7

På ett lugnt läge i centrala delarna av Halmstad kan vi äntligen presentera denna rymliga och nyrenoverade 1:a. Här finns fina detaljer såsom fiskbensparkettgolv i större delen av lägenheten, djupa fönsternischar i sten samt en takhöjd på hela 2,80 meter! I kombination med ett helkaklat badrum renoverat så sent som 2023 i stilfulla färger samt ett kök som renoverats 2021 så kan det inte bli mycket bättre än såhär!

Lägenheten har idag en bra planlösning med separat kök med plats för matbord och stort allrum med plats för både säng samt soffa. Men för den som önskar går det att flytta köket och på så sätt skapa ett separat sovrum. På Flygaregatan 7 bor man perfekt med gång och cykelavstånd till city samt Högskola. I avgiften på 3131 kr ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, sophantering, TV samt internet (100/100 mbit/s).

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 38 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3131 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris 1 595 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymliga 1:a med renoverat badrum samt kök i City!

Planritning

Flygaregatan 7
Flygaregatan 7
Flygaregatan 7
Flygaregatan 7
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygaregatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 38 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
En stor välkomnande hall med mycket ljusinsläpp från kök samt vardagsrum. Direkt till vänster finns avhängning för jacka samt plats att ställa skorna på. På golvet ligger ett fiskbensparkettgolv som sedan fortsätter in i vardagsrummet. Strukturtapet i vitt på väggarna.

KÖK
Stort kök som nås rakt fram från hallen med fönster ut mot föreningens baksida. Köket renoverades under 2021 där man skapade ett mer öppet och modernt kök. Med mattsvarta detaljer ihop med den gråa köksinredningen samt vitrinskåpet med trådlös belysning blir det väldigt tjusigt. Stänkskyddet i vitt kakel bryter av mot de något mörkare färgerna på luckor samt bänkskiva på ett bra sätt. I köket finns det plats för att ha ett mindre matbord för 4 personer. Det går även att bygga om och flytta köket in till vardagsrummet för att därmed skapa ett sovrum samt en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum (se den alternativa planlösningen).

BADRUM
Från hallen in till höger når vi det helkaklade badrummet. Ett helkaklat badrum som renoverats så sent som 2023, här har man valt helt rätt färger med beige kakel och klinker som bryter av fint mot de gråa och mattsvarta detaljerna. Med den moderna spegeln med touchfunktion kan du välja mellan varmt och kallt sken samt vilken ljusstyrka du önskar. Badrummet är i dagsläget utrustat med handfat med kommod, förvaringsskåp, dusch med vikbara dörrar i glas, wc samt spegel med belysning.

VARDAGSRUM/SOVRUM
I slutet av hallen kommer vi vidare in till vardagsrummet på höger sida. Här finns samma snygga fiskbensparkettgolv som i hallen samt strukturtapet i vitt. Ett stort rum med fönster ut mot den lugna innergården. Här finns gott om plats för en större soffa samt ytterligare möblemang. Perfekt att kunna dela av sovrumsdelen mot vardagsrummet med någon rumsavdelare för att på så sätt skapa en avgränsad sovdel. Skulle du vilja flytta köket och skapa en 2:a så görs det med fördel till vänster i rummet (se den alternativa planlösningen).

KLÄDKAMMARE
Till vänster i hallen finner vi denna rymliga klädkammare. Till höger finns klädstång samt hylla för praktisk förvaring. Till vänster finns inredning med hyllor. På golvet ligger en ljus plastmatta samt väggar målat i vitt.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 38 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd på vinden. Storleken på förrådet är ca m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-15
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1102
Pris 1 595 000 kr som utgångspris
Avgift 3131 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: värme, vatten, bostadsrättstillägg, sophantering, TV samt internet (100/100 mbit/s).
Elförbrukning 752 kWh/år
Driftkostnad 4 312 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 312 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,19%
Andel av årsavgift 3,7%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 348 263 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Byggmästaren 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-4079
Gatuadress Flygaregatan 7
Postnummer 30238
Ort Halmstad
Epostadress brfbyggm20@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
2023: Relining stammar.

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-01-19: Efter samtal med föreningens ordförande. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 27
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende