VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Flygaregatan 3

Med ett mycket central och trivsamt läge finns denna välrenoverade gavellägenhet, med balkong, ett stenkast från stadens puls. Bostadens yta fördelar sig över 57 m2 med vacker nyslipad fiskbensparkett, renoverat kök (2019) och ett totalrenoverat badrum från 2022 med WOW-faktor. Förutom en bostad i ytterst gott skick, erbjuder föreningen fördelaktiga avgifter där värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 100/100mbits) samt bostadsrättstillägg ingår. Läget är optimalt med absolut närhet till centrum och dess utbud av mysiga caféer, restauranger, shopping och puls. Inom loppet av några minuter finner du även mysiga parker och härliga promenadstråk. Vi ses på visningen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4380 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1944
Pris 2 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Centralt läge!

Planritning

Flygaregatan 3 copy
Flygaregatan 3 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygaregatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3, En halv trappa upp.

Via det nyrenoverade trapphuset når du en halv trappa upp denna ljusa och fräscha gavellägenhet.

HALL
Välkomnande hall med grå klinker på golvet, som försetts med elektrisk golvvärme för maximal komfort året om. Direkt på vänster sida kan jackan samt skorna ställas undan. Några kliv in i bostaden finns en praktisk klädkammare - perfekt till förvaring! Hallen binder ihop bostadens samtliga rum och klinker på golvet övergår sedan till ett vackert nyslipat fiskbensparkett på resterande golvytor i lägenheten. Nuvarande ägare har dessutom målat om hall och vardagsrum under 2022. Tack vare att lägenheten är belägen på en gavel har bostaden ett extra fönster som sprider ljus in i vardagsrum och vidare in i hallen. Trots att den ligger på första våningsplan är insynen minimal och du har en mer eller mindre insynsskyddad balkong att tillgå. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Badrummet inger WOW-faktor och är mycket påkostat. Renovering skedde under 2022 med stilrent klinker och kakel. Golvvärme installerades för maximal komfort, i taket har spotlights installerats. Utrustning: wc, dusch med vikbara dörrar av glas (inkl. takdusch), kommod, spegelskåp samt två handdukstorkar.

KÖK
Köket renoverades så sent som 2019 och erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Dessutom finns ett skafferi till ytterligare förvaring. Arbetsbänken är av laminat och ovanför finns ett vitt kakel som kaklats hela väggen upp till taket. Under överskåpen finns belysning i form av LED-skena. För den som vill ha ett köksbord i köket ges detta möjlighet vid fönstret. Klinker på golvet och målade väggar i vitt utförande. Även i köket finns golvvärme för maximal komfort. Utrustning: spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUMMET
Det luftiga vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Fönster sprider ljus och ger utsikt mot två väderstreck. Väggarna är målade i vitt och den vackra fiskbensparketten har varsamt blivit omhändertagen och är helt nyslipad och behandlad under 2021. Du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Dessutom når du härifrån den mysiga lilla balkongen med sol från lunch till eftermiddag.

SOVRUM
Sovrummet erbjuder möblering efter behov och ett fönster sprider ljus in i rummet. Du får enkelt plats med en störres säng om så önskas. På golvet finns en nyslipad och behandlad fiskbensparkett, väggarna är målade i en behaglig ton (2022). Det finns två garderober till förvaring.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2022 - Totalrenovering av badrum.
2021/2022 - Målat om hall, vardagsrum, sovrum samt klädkammare.

Utförda av tidigare ägare:
2021 - Slipat om parkettgolv.
2019 - Renovering av kök. Klinker i hallen.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på vinden (ca x m2) samt ett matkällarförråd (ca 2 m2). Om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram.
Balkong (ca 2 m2). Om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-15
Energikonsumtion 130 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1001
Pris 2 095 000 kr utgångspris
Avgift 4380 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,3596%
Andel av årsavgift 5,18%

Förening

Föreningsnamn Brf Byggmästaren 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-4079
Gatuadress Flygaregatan 7
Postnummer 30238
Ort Halmstad
Epostadress brfbyggm20@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
2023: Relining stammar.

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-01-19: Efter samtal med föreningens ordförande. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 27
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende