VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Flygaregatan 3

Med ett fantastiskt läge vid citys fot finns denna smakfullt renoverade lägenhet! Bostaden var tidigare en etta med kokvrå, men har renoverats in i minsta detalj för att få till en modern och öppen planlösning med ett separat sovrum. Här bor du på yteffektiva kvadrat med en låg månadsavgift på endast 3066kr/mån där värme, vatten, TV, Internet (fiber) samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Detta är verkligen ett toppenboende för dig som söker ett billigt första egna boende, men samtidigt inte vill tumma på kvalitén. Avståndet till city, tillika havet samt Högskolan i Halmstad är förträfflig. Helt enkelt magiskt! Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 37 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3066 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Magisk lägenhet på centralt läge!

Planritning

Flygaregatan 3 copy
Flygaregatan 3 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygaregatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 37 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

HALL
Redan vid första klivet in i bostaden får du en känsla av bevarad charm med en varm och modern touch. Takhöjden på ca 2,8 m gör både hall och de övriga rum ljusa och rymliga. Under 2020 har i stort sett hela lägenheten renoverats vilket b.la. innefattar att köket har flyttats till vardagsrummet för en mer modern planlösning. På så sätt har ett separat sovrum skapats i det gamla köket. Dessutom har ny el- och vattendragning tillförts. Den mycket välbevarade fiskbensparketten har slipats och sedan blivit behandlad med en vitpigmenterad hårdvaxolja. Väggarna har bredspacklats och målats i behagliga nyanser. Några kliv in i bostaden, på höger sida, finns en rymlig garderob till förvaring av kläder. Ta av dig skorna och välkommen in till något utöver det vanliga!

KÖK/VARDAGSRUM
Modernt och stilrent kök med förvaring i både under- och överskåp med gråa köksluckor och beslag av mässing. Under överskåpen samt i överskåpen, högst upp, finns infällda spotlights. Stilren bänkskiva i mörkt utförande som snyggt matchats med en diskho av pläterad mässing samt mässingsfärgad kran. Över arbetsbänken sitter en lackerad list som stänkskydd och bryter snyggt av mot den målade väggen. Utrustning: spishäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn (med mikro-funktion), integrerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin.

Övriga delen av rummet möbleras efter behov och önskar du kan du få plats med både en mat- och soffgrupp, eller kanske en köksö? Valfriheten är många! På golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Väggar och tak är vitmålade.

SOVRUM
Rymligt sovrum med 1-stavs parkett på golvet och målade väggar i mörk ton. Rummet är stort nog att inrymma en större säng samt skrivbord om så önskas eller för en extra garderob, om klädkammaren i hallen inte skulle räcka till.

BADRUM
Fräscht och kaklat badrum med ljus klinker och kakel. Önskas finns utrymme för en tvättmaskin. Fråga ansvarig mäklare för mer information. Utrustning: wc, kommod samt dusch med vikbara dörrar av glas.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 37 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renoveringar utförda av tidigare ägare
2020:
- Nytt kök med tillhörande kapitalvaror.
- Slipat och hårdvaxoljat fiskbensparketten.
- Ny el- och VVS-dragning till kök/vardagsrum. Nya kontaktuttag och strömbrytare.
- Möbler/porslin badrum.
- Slipat, spacklat och målat samtliga väggar (ej klädkammare).
- Nya lister, dörrkarmar och innerdörrar.
- Kommod, duschväggar samt duschblandare/takdusch.
Övriga byggnader Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden en 1:a.
Utrymmen utanför bostaden:
Förråd i källarplan (ca 2 m2, om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd vindsplan (ca 4 m2, om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2018-06-15
Energikonsumtion 130 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1002
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3066 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV, Internet (Fiber, 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,0511%
Andel av årsavgift 3,63%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 341 675 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Byggmästaren 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-4079
Gatuadress Flygaregatan 7
Postnummer 30238
Ort Halmstad
Epostadress brfbyggm20@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
2023: Relining stammar.

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-01-19: Efter samtal med föreningens ordförande. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 27
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende