VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum, HALMSTAD

Flygaregatan 3

Äntligen finns möjligheten att bli ny och lycklig ägare till denna kvadratsmarta 3:a med snyggt fiskbensparkettgolv samt HELA 2,80 meter i takhöjd! Nuvarande ägare har flyttat köket och därmed skapat en öppen och optimal planlösning mellan kök samt vardagsrum och även därmed skapat ett extra sovrum. Bostaden ligger högst upp i huset där den genomgående bostaden, hörnläget samt de många fönsterna tillsammans ger ett härligt ljusinflöde i hela bostaden. Bostaden har en takhöjd på hela 2,80 meter, två rymliga sovrum, mini walk-in-closet samt ett fräscht badrum i ljusa färger med tvättmaskin och torktumlare. Bostaden har dessutom en balkong där sommaren med fördel kan avnjutas. Med ett läge i centrala Halmstad så kan det inte bli mycket bättre än så här!

I avgiften ingår följande: värme, vatten, bostadsrättstillägg, TV samt internet (100/100).

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4379 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1944
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart 3:a i City med fiskbensparkett samt 2,80m i takhöjd!

Planritning

Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygaregatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Direkt när vi stiger in i bostaden så möts vi av den generösa takhöjden samt det härliga ljusinsläppet. Det snygga fiskbensparkettgolvet ger en otrolig charm samt värme till bostaden som bryter av fint mot väggarna i vitt. Till vänster i början av hallen finns plats för att ställa av sig skorna samt hänga av sig ytterkläderna.

SOVRUM
Det första sovrummet ligger in till vänster från hallen. Här har detta rummet tidigare använts som kök, efter köket flyttats så har det varit en lyxig och stor walk-in-closet. Idag används det dock som sovrum men går att använda på många olika sätt för den som önskar. Det finns idag två rymliga garderober med hyllor samt klädstång, för den som önskar så finns även ytterligare en sektion för att återigen kunna använda rummet som den lyxiga och stora walk-in-closet som det tidigare varit. Väggarna är vitmålade och med läget högst upp i huset så blir det privat samt insynsskyddat. En grå heltäckningsmatta samt vitmålade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet är något större än det första och finns till vänster i slutet av hallen. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord samt för ytterligare skrivbord eller förvaringslösningar för den som önskar det. Eller perfekt rum för att kunna använda det till ett barnrum som det gör idag eller tonårsrum. Fiskbensparketten samt de vitmålade väggarna ger rummet ytterligare charm.

KÖK
Nuvarande ägare har flyttat köket och skapat denna härliga och öppna planlösning mellan köket samt vardagsrummet. Genom att flytta köket så har planlösningen optimerats och förbättrats. Tack vare hörnläget på lägenheten så ger det bostaden det extra fönstret vilket gör det extra trevligt att placera matbordet framför, vilket dessutom ger rummet samt bostaden mer ljusinsläpp. Köket är modernt och snyggt med dess vita luckor som bryter av fint mot mässingsdetaljerna. Köket är utrustat med en stor diskho i vitt, blandare i mässing, inbyggnadsugn samt micro, kombinerad kyl och frysskåp samt fläkt.

VARDAGSRUM
Med den öppna planlösningen samt takhöjden ger det bostaden en rymlighet samt en härlig känsla. Rummet är stort med gott om plats för en större soffa, soffbord samt tv-möbler. När du har vänner och familj över på besök så ger den öppna planlösningen ett optimalt tillfälle för att kunna umgås. I rummet finns även plats för ytterligare möbler allt enligt eget tycke och smak. Altandörr ut till balkongen rakt fram i rummet.

BALKONG
Från vardagsrummet nås balkongen via altandörren. Här är det perfekt att kunna njuta under sommarhalvåret. Med plats för mindre caféset så blir det perfekt att kunna njuta av sommaren. Med utsikt utöver föreningens lugna innergård.

BADRUM
Från hallen nås badrummet in till höger. Halvkaklat badrum med vitt kakel, vitmålade väggar samt ett beige klinker på golvet. Badrummet är utrustat med handfat, inbyggt spegelskåp, duschkabin samt WC. För maximal bekvämlighet att kunna tvätta när du vill så finns även tvättmaskin samt torktumlare.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd på vinden. Storleken på förrådet är ca 6,89 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Balkongen är på ca m2 (enligt uppgift från säljaren, information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-15
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1201
Pris 1 695 000 kr
Avgift 4379 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten, TV, bostadsrättstillägg samt fiber (100/100 mbits).
Elförbrukning 1 526 kWh/år
Driftkostnad 6 798 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 6 798 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 5,85%
Andel av årsavgift 5,18%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 481 897 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Byggmästaren 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-4079
Gatuadress Flygaregatan 7
Postnummer 30238
Ort Halmstad
Epostadress brfbyggm20@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
2023: Relining stammar.

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-01-19: Efter samtal med föreningens ordförande. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 27
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende