VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Enslövsvägen 8A

Med sitt strategiska läge finns HSB:s brf Klockan i Halmstad och denna väldisponerade lägenhet som har allt! Vad sägs som ett renoverat kök (med diskmaskin), helkaklat badrum (med tvättmöjligheter), rymligt sovrum samt möblerbart vardagsrum med utgång till balkong i soligaste söderläge! Passar utmärkt för dig som skall studera, eller som söker din första egna bostad!

Föreningen är välskött med god ekonomi och många större underhåll utförda. På Enslövsvägen bor du mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. På bekvämligt promenadavstånd finns även Resecentrum som erbjuder transport till din slutdestination. I närområdet finns även flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 44.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3849 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1945
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

En bostad med allt!

Planritning

Enslövsvägen 8A copy
Enslövsvägen 8A copy

Enslövsvägen 8A copy
Enslövsvägen 8A copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Enslövsvägen 8A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 44.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Välkomnande hall med laminat på golvet och vitmålade väggar. Det första du möts av är den enastående takhöjden på ca 2.80 m vilket ger rymd åt bostadens rum. Att lägenheten dessutom är genomgående bidrar till en extra ljus lägenhet i kombination med takhöjden. Hallen fungerar som ett nav och binder samman samtliga rum. I den inre delen av hallen finns en garderob till förvaring. Jacka hängs upp och skor ställs undan direkt till vänster om entrén. Hallen har senaste åren genomgått omfattande renovering och är därför i gott skick. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Direkt till vänster om hallen finns bostadens sovrum. Ett fönster sprider ljus och inbjuder till en trevlig vy mot föreningens innergård. Sovrummet är stort nog för en större säng med tillhörande nattduksbord om så önskas. Idag finns en platsbyggd garderob. Heltäckningsmatta på golvet och målade väggar.

KÖK
Renoverat kök (IKEA, 2020) med ljusa köksluckor med mässingsfärgade beslag. Fler mässingsdetaljer finns b.la. i form av köksblandaren. Arbetsbänken är av laminat och ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. God förvaring erbjuds i både under- och överskåp. I köket får du plats med ett mindre köksbord om så önskas. Vid fest kan med fördel ett större matbord placeras i vardagsrummet. Utrustning: spishäll (2020), spisfläkt, inbyggd ugn (2020) , integrerad diskmaskin (2020) samt kombinerad kyl/frys (2018). På golvet finns det vackra och välbevarade plankgolvet, som blivit vitmålat. Väggarna är målade i vitt utförande.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljust klinker och kakel. De svarta detaljerna ger en kraftfull och industriell touch. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter med tillbyggd arbetsbänk, till för avlastning. Utrustning: wc (2019), kommod (2020), badrumsskåp (2020), tvättmaskin (2021) samt vikbara dörrar av glas (2020).

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. Önskas får du plats med både en mat- och soffgrupp. Vitlaserad ekparkett på golvet och målade väggar i mörkgrön ton. Via vardagsrummet når du den ljuvliga balkongen som erbjuder sol under större delen utav dagen. Bättre läge för en balkong är svårt att hitta!

Välkommen hem.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 44.5 kvm
Byggnadsår 1945
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar:
2021 - Golv i vardagsrummet. Målning av sovrum och vardagsrum. Mikro mm.
Tvättmaskin.

Utförda av tidigare ägare:
- Renovering av kök 2020 inkl kapitalvaror (Kyl/frys 2018).
- Kommod och glasdörrar dusch 2020
- WC och tvättmaskin 2019.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:

Två förråd, ett större på vinden och ett mindre matkällarförråd i källaren (om förråden nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Balkong ca 3 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Lägenheten är enligt föreningens register (lägenhetsutdrag) klassad som en etta.
Bredband Möjlighet finns via fiber.

Energideklaration

Utförd Ja, 2015-02-05

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 3849 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,1215%
Andel av årsavgift 3,1215%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 96 425 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen (2023).

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Klockan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1529
Gatuadress Box 405
Postnummer 30109
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Klockan i Halmstad har ett utmärkt läge mellan city och Högskolan i Halmstad och har blivit allt mer attraktivt, främst tack vare att den nya bussterminalen. Terminalen är hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och perfekt för den som pendlar! På kort gångavstånd finns flertalet träningsanläggningar, matbutiker och restauranger. På sommaren nås Östra Stranden med cykel på 5 minuters cykelavstånd med salta bad.

Föreningen är ytterst välskött och föreningens mark bebyggdes 1945 och har 30 lägenheter fördelade i 2 st bostadshus med adresserna Enslövsvägen 8A, 8B, 10A och 10B. Föreningen äger fastigheten Klockan 5. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, som även täcker styrelseansvar samt mot ohyra. Föreningen har valt att teckna gemensamt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. Bägge lokalerna föreningen har är i dagsläget uthyrda och inbringar extra inkomster till föreningen.

RENOVERINGAR
Pågående: Fasad och balkongrenovering.

Utförda:
2022: Bytt ut armaturer.
2021: Bytt ut entrépartierna, OVK-besiktning, dörrbyte.
2020: Fräschat upp fasad samt källartrappan samt bytt källardörrar.
2019: Nytt staket runt fastigheten.
2016 - Byggt om ventilationen. Spolning av avloppsstammar.
2015 - OVK-besiktning har genomförts. Byte av trapphusbelysning.
2013 - Byte av fönster och till säkerhetsdörrar, målning av trapphus.
2010 - Renovering av tvättstugan samt entrétaken.
2009 - Avloppsrensning.
2008 - Byggnation av sophus, nya tvättmaskiner. Ombyggnad av fjärrvärme
2005 - Stambyte samt kaklat badrummen i standardutförande.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren finns en fräsch tvättstuga med bokningssystem. I källaren finns även cykelförråd. Gemensam trädgård med grillplats och tillhörande utemöbler till förfogande.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband via Bredbandsbolaget. Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Flertalet fria parkeringar finns utmed Enslövsvägen samt i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

Efter samtal med föreningens ordförande 2024-05-24: Ingen avgiftsförändring planeras i dagsläget

Avgiften höjdes med ca 5 % den 2024-01-01.
Avgiften höjdes med ca 3-4% den 2023-01-01.
Antal lägenheter 30
Antal lokaler 2
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende