VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Broddesonsgatan 63C

Nu kan vi presentera denna välskötta tvåa (möjlig trea) på ca 58 m2 i välskötta Brf Detektiven. Här kommer du trivas med fräscht kök, helkaklat badrum samt två bra sovrum som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Balkongen är pricken över i:et med troligtvis föreningens bästa läge. Tack vare att balkongen är hängande kan den nyttjas under i stort sett hela dagen och solen når balkongen från förmiddag till dess nedgång. Broddesonsgatan 63C ligger på centralt läge med absolut närhet till flertalet vackra parker och promenadstråk. Du har dessutom centrum och dess utbud av butiker, caféer och restauranger inom loppet av bara några minuter till fots.

Med en kortare cykeltur finns Flygstaden med dess utbud av flera matbutiker och shopping, havet för salta bad lika så. Brf Detektiven är känd för sin välskötta ekonomi och en fastighet i gott skick. Föreningen har den senaste tiden lagt om taket på samtliga huskroppar samt passade på att klä om husfasaderna. Föreningen erbjuder dessutom generösa tvättstugor samt en trevlig innergård. I närområdet finns mycket goda parkeringsmöjligheter. Låg belåningsgrad! Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2530 kr/mån
Rum 2,5
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Balkong i bästa läge!

Planritning

Broddesonsgatan 63C - Sebastian copy
Broddesonsgatan 63C - Sebastian copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Broddesonsgatan 63C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5
Boarea 58 kvm. faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Tre trappor upp välkomnas du till denna yteffektiva bostad, som är i mycket gott skick. Lägenheten är klassad som en tvåa men kan utan problem nyttjas som en trea och därmed med två sovrum. Hallen är välkomnande med platsbyggd förvaring direkt på höger sida. I den inre delen av hallen finns garderob till förvaring utav kläder. Tidigare ägare har valt att öppna upp en del av väggen mot vardagsrummet och därmed sprids ljuset från de tre väderstrecken sig ända in i hallen. På golvet ligger en vacker parkett, väggarna är målade. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det fräscha köket ligger till höger om hallen. Gott om förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Arbetsbänk av laminat erbjuder goda arbetsytor. Ovanför arbetsbänken sitter ett kakel som stänkskydd. Vid fönstret kan med fördel ett större matbord placeras. Vid festligare tillfällen kan med fördel ett större matbord placeras i vardagsrummet. Parkett på golvet och målade väggar. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har ljust klinker och kakel. Golvvärme har installerats för maximal komfort.
Utrustning: wc, kommod, spegel (med inbyggd belysning) samt dusch med vikbara dörrar av glas (inkl. takdusch) (2022).

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett som blivit väl omhändertagen genom åren. Ifrån vardagsrummet når du även den underbara balkongen med bästa solläget. Här kan du njuta av solen från förmiddag till dess nedgång. Vardagsrummet har även målade väggar.

SOVRUM
Rakt fram från hallen sett finns sovrummet. Här får du enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. På vänster sida har flera garderober installerats till förvaring. Dessutom har ena vindsutrymmet isolerats för att erbjuda extra förvaring och nyttjas som klädkammare - perfekt för dig med mycket kläder! Parkett på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Det andra "sovrummet" nyttjas idag som kontor/gästrum, men passar utmärkt som sovrum för dig som är i behov av det. Detta gör att lägenheten kan disponeras som en trea då det tredje rummet är benämnt som förråd på grund av dagsljuskrav (Boverkets regler), i detta fall mindre fönster på grund av snedtak. Parkett på golvet och vitmålade. Renoverades 2020.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 1960
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar:
2022
- Takdusch samt vikbara dörrar av glas.
2020
- Målade om sovrummet.
- "Sovrum" totalrenoverades.

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
2020:
- Innerdörrar
- Element gästrummet
- Ytskikt
2017:
- Slipning av golv.


Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong ca 3,5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i vindsplan ca 4,3 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan ca 1,6 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Yta:
57,8 m2 (uppmätning enligt SS 21054:2020, se bifogat mätbevis)
54 m2 enligt lägenhetsförteckningen.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning klassad bostaden som en 2 R o K.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-03-16
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.
Primärenergital 88

Ekonomi

Lägenhetsnummer 35
Avgift 2530 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg
Driftkostnad 5 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnader varierar beroende på avtal och förbrukning

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,148%
Andel av årsavgift 2,03%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 129 407 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn BRF Detektiven
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-0273
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Detektiven 13 som består av totalt 39 bostäder samt 1 lokal. Fastighetens adress är Vapnövägen 11-13, Brodddesonsgatan 63 A-C och Karlsrovägen 8 i Halmstad. I föreningen finns 4st 1:or, 5st 2:or, 18st 3:or, 8st 4:or samt 4 st 5:or. Föreningen hyr ut lokalen och får därmed in hyresintäkter till föreningen och stärker föreningens kassa.
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i IF som även innefattar ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg.
Föreningen har en egen hemsida: http://brfdetektiven.se Gå gärna in och läs mer om föreningen där, den kommer även att uppdateras framöver.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På innergården finns gemensam uteplats med bord och stolar under tak samt grill som man som medlem får nyttja. Föreningen har en tvättstuga i källaren med separat mangelrum och torkrum. Praktisk förvaring för cykeln i cykelrum i källaren finns även att tillgå.

RENOVERINGAR
2022 - Ventilationsförbättringar. Godkänd radonmätning.
2021 – Renovering av fasad samt takbyte på föreningens hus.
Utförda:
2019 - Installerat Fiber
2019 – Gått igenom samt lagt på ny yta på taken, ventilationsrensning och reparation av entrétrappa.
2013 – Relining stammar.

PARKERING
Föreningen har 11st parkeringsplatser (kostnad 153 /månad) samt 9 st garage varav 3 st är lägre höjd (kostnad 250kr/mån) samt 6st i markplan (400 kr/mån). Separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Fiber (öppen) i fastigheten 2019. Bostadsrättshavaren bekostar samt tecknar valfritt abonnemang själv

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-07-20: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en mycket god ekonomi. Höjt avgiften med 2% 2022-07-01 för att täcka framtida underhåll.
Antal lägenheter 39
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.