VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Fyllinge, Halmstad

Braxenvägen 57

Välrenoverat hus i markplan. Här har du ett insynsskyddad läge med spabad, trall och nybyggt uterum. Dessutom har nuvarande ägare bytt ut samtliga golv, målat väggar och totalrenoverat badrummet med WOW-faktor! Tack vare att huset är i bostadsrättsform slipper du oroa dig för dyra kostnader i form av byte av tak, fönster, lagfart och pantbrev. Lätt och perfekt! Kontakta Marcus på 070-3350567 vid intresse och för din personliga visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea/Biarea 78 kvm + 14 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4045 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1983
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Hus i bostadsrättsform!

Planritning

Braxenvägen 57 copy
Braxenvägen 57 copy

Braxenvägen 57 copy
Braxenvägen 57 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Braxenvägen 57

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. föreningens information Biarean avser uterummet som är tillbyggd. Säljarens information
Hiss Nej
Våning 1 av 1

Direkt utanför entrén möts du av en välkomnande veranda. Nuvarande ägare har valt att ta bort en del av gräsmattan och istället stensätta framsidan för att kunna parkera sin bil där - perfekt för barnfamiljen!

HALL
Välkomnande hall med klinker på golvet och vitmålade väggar. Bostaden har genomgått flertalet stora renoveringar senaste två åren vilket gör att huset är i gott skick. Direkt innanför dörren ligger en lättskött klinker. Klinkern övergår sedan till ett laminatgolv på resterande ytor i huset. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Badrum med WOW-faktor, totalrenoverades 2021. De stora kakel och klinkerplattorna gör sig mycket bra i detta väldesignade badrum. Lyxigt nog såklart har även golvvärme installerats för maximal komfort. I taket sitter spotlights. Utrustning: vägghängd toalett, kommod, badrumsspegel, dusch med glasvägg.

SOVRUM
Luftigt sovrum med laminat på golvet och vitmålade väggar. En garderob erbjuder förvaring. Du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. Här får du plats med både en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Laminat på golvet och vitmålade väggar. Härifrån når du även den mysiga uterummet som byggdes till så sent som 2022. Här kommer du kunna njuta stora delar utav året i goda vänners sällskap.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen finns rakt fram, ifrån entrén sett. Perfekt barn-, ton-, gästrum eller kontor.
Laminat på golvet och målade väggar i grått utförande.

KÖK
Luftigt kök som erbjuder förvaring i flera under- och överskåp. Arbetsbänk av laminat. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Laminat på golvet och målade väggar.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga som erbjuder plats för tvättmaskin och torktumlare. Det finns även arbetsyta och vask. Fungerar som groventré om så önskas.

ALLMÄN BESKRIVNING AV TOMTEN
Insynsskyddad tomt med stort tralldäck och spabad. Dessutom ett tillbyggt uterum. Detta passar perfekt för både barnfamiljen, eller dig som vill ha ett mindre hus med trädgårdskänsla.

Varmt välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla i bostadsrättsform
Boarea 78 kvm
Biarea 14 kvm
Byggnadsår 1983
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvämre
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar:
- Uterum (sept 2022).
- Badrum (dec 2021)
- Golv, väggar, lister (2021).
- Stensättning framsidan (sept 2022).
- Trall (april 2022).
- Spabad (2021).
- Viss eldragning till trall/uterum (2022).
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
- Garage (nr 57) (om garaget nyttjas med nyttjanderätt- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
- Förråd ca 9,8 m2 (i anslutning till bostaden, säljarens information, om förrådet nyttjas med nyttjanderätt- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
- Uterum ca 14 m2 (säljarens information, för den exakt area är av betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning).
- Mark ca 324 m2 (inkl huskroppen, säljarens information, för den exakt area är av betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt, information om upplåten mark har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-06-28
Energikonsumtion 159 kWh/m2 år.
Primärenergital 129

Ekonomi

Lägenhetsnummer 91
Avgift 4045 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. sophantering, bostadsrättstillägg samt garage.
Driftkostnad 36 505 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10 577 kr
  • Vatten/avlopp: 4 625 kr
  • Försäkring: 2 200 kr
  • Hushållsström: 19 103 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. Nuvarande ägare har förbrukat 5 864 kWh/år (el), 9,36 MWh (fjärrvärme) och 166 m3 vatten.

Andel i förening 1,4035%
Andel av årsavgift 1,38406%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 330 271 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021/2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Solbacken Fyllinge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-1742
Gatuadress Abborrvägen 35
Postnummer 30261
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Halmstadhus nr 10 ligger lugnt belägen med närhet till både natur och shopping! På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral, Stadsbondgården samt expanderande Hallarna! Föreningen bildades 1983 och består av 56 st bostadsrätter fördelade på 6 st 3:or, 30 st 4:or och 20 st 5:or. Föreningen har dessutom 56 st garage och 1 lokal. Föreningen äger fastigheterna Fyllinge 20:331-20:334, 20:338-20:356 och 20:358-20:391. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Gemensam kvarterslokal går att hyra för 400 kr/dag.

RENOVERINGAR
Utförda:
Nya fönster och nyanläggning av lekplats. Tvättning av tak.
Kommande/Pågående: Målning av fasader samt yttre underhåll

PARKERING
Garage ingår i avgiften. Fri parkering råder i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

TV & INTERNET
Kostnaden för fiber via Halmstad Stadsnät ingår i avgiften, men internetabonnemang med valfri hastighet och TV-utbud tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2024-06-12 efter samtal med styrelsens ordförande:
Föreningen höjde avgiften 2024-07-01 med 5 %.
Föreningen höjde avgiften 2022-07-01 med 15 %.

Information ovan är inhämtad från föreningens styrelse. Slutlig köpare uppmanas att kontrollera de uppgifter som är av väsentlig för köpet med styrelsen.
Äger föreningen marken Ja
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”fisk-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstads stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Grundskolor: Solbackeskolan ÅK 4-9, Fyllingeskolan F-3

Förskolor: Fyllinge förskola, förskola Nyponet