Visningar

Söndag 21 Augusti Tidsbokad visning, välkommen att kontakta ansvarig mäklare för info om tid!
Furusjö, Habo

Strandvägen 22

Söker ni en villa utöver det vanliga? Missa då inte Strandvägen 22! Här erbjuds nu möjligheten att förvärva en riktigt påkostad och exklusivt totalrenovera villa med obruten utsikt över vackra Furusjön. Här finner ni utvändiga ytor som är som gjorda för livsnjutaren. Vad sägs om att starta eller avsluta dagen med ett dopp i den egna saltvattenspoolen? Eller varför inte bjuda in ett stort sällskap för att skåla in det nya året i det inglasade uterummet, eller fira midsommar på den lika stora altanen? Båda ca 38 kvadratmeter stora så här får alla plats! Dessutom kan ni göra allt detta samtidigt som ni och era gäster kan njuta av obruten sjöutsikt.

Även invändigt håller villan en mycket hög standard. Här finner ni bland annat stora sociala ytor i öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats. Dubbla badrum, varav ett i direkt anslutning till bastu. Tvättstuga med tvättnedkast från övre plan för smidig tvätthantering. Flera rum som kan nyttjas efter önskemål eller behov, plats finns för upp till fyra sovrum om så önskas. Exklusiva och noga utvalda material. Från bänkskivan i köket och kaklet i badrummen till parketten på golvet och glaspartierna i trappan- allt håller högsta kvalitet!

Bilarna parkerar ni smidigt i det rymliga garaget som nås via fjärrstyrd garageport med direkt access till huset, eller på biluppställningsplatsen utanför med plats för fyra bilar.

Läget intill Furusjön kan som nämnt knappast bli bättre. Här kan ni njuta av er alldeles egna oas med närhet till såväl sjö som skog. Bussen avgår från närliggande hållplats de dagar ni önskar låta bilen stå och i närliggande Habo och Mullsjö finner ni ett rikt utbud av service och butiker.

Sammanfattningsvis är detta en unik bostad med ett läge som sällan kommer ut på öppna marknaden. I så pass bra skick att ni slipper tänka på kostsamma och tidskrävande renoveringar under lång tid framöver.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 163 kvm + 81 kvm
Rum 7 varav 3-4 sovrum
Tomt 1488 kvm, friköpt
Byggnadsår 1966
Pris 5 800 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

WOW-villa med obruten sjöutsikt!

Strandvägen 22 Strandvägen 22

Strandvägen 22
Strandvägen 22
Strandvägen 22
Strandvägen 22

Planritning

Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Strandvägen 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-4 sovrum
Boarea 163 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-planvilla med soutterängkällare
Fastighet Furusjö 1:54
Boarea 163 kvm
Biarea 81 kvm
Byggnadsår 1966
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong, Tegel, lättbetong
Fasad Träpanel
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä, betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Sutteräng
Uppvärmning Bergvärme
Övrigt om byggnaden Fastigheten är ansluten till fibernät

Reglerbar golvvärme i hela bodelen. Element i förråd och garage.
Extraisolerat Saltvatten Spabad, Floden från Svenska bad, med Belysning och silent stream. 2021
Ekologisk OSB i hela huset.
Altaner organowood, sioo. XL bygg.
Glasräcke ute och inne kommer från Vetro i Göteborg. Härdat glas inne.
Tvättnedkast nybyggt från övervåning

Avloppspump servad och skött och kontrollerad renoverad av Pumpservice Habo.
Nyservad bergvärmepump.

Fastigheten har under de senaste åren genomgått en totalrenovering såväl in- som utvändigt. Bland annat har följande stora renoveringar utförts:
-Bergvärmepump 2010
-Nytt tak (tegelpannor från Beijer) 2016
-Nya fönster (isolerade med linull) Aluminum ute och trä inne. 2016
-Ny el i hela huset
-Nytt fläktsystem Eco VS med steglösa elektriska reglage för friskluftsintag. Nya trummor och ventrör uppe och nere.
-Fasad tilläggsisolerad mot sjön
-Omdränerat (isodrän, sand och grus) 2016
-Mekanisk frånluftsventilation installerades 2016
-Radonmätning utförd (långtidsmätning) med resultat 160 Bq/m3. Gränsvärde för radon är 200 Bq/m3.
-Ny uppfart med grus, sand och matta 2022
-Ny plåt utvändigt inklusive hängrännor 2021/2022
-Fasadrenovering (ny panel samt ommålning) 2022
-Nya stammar och brunnar, Nytt dagvatten och ny dagvattenpump och brunn.

Rum

HALL

Välkomnande hall med exklusiv Carrera-marmor på golvet innanför entrén som i förlängningen av hallen övergår i ljuslaserad enstavsparkett. Väggarna är vita. Hallen erbjuder gott om plats för avhängning av ytterkläder.

ALLRUM

Till vänster från entrén sett ligger ett allrum. Rummet kan möbleras efter önskemål och behov. Golvet är belagt med ljuslaserad enstavsparkett och väggarna är vita.

SOVRUM

Sovrummet på entréplan erbjuder gott om plats för säng med tillhörande möblemang. Även här är väggarna vita och golvet belagt med ljuslaserad enstavsparkett.

TVÄTTSTUGA

Väl tilltagen tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och grovvask. I tvättstugan finns även ett praktisk tvättnedkast från övre plan vilket gör det smidigt att få smutstvätten från sovrummen till tvättstugan utan att behöva bära tunga tvättkorgar. Golvet i tvättstugan är belagt med stora klinkerplattor i ljusgrått och väggarna är helkaklade i vitt.

BADRUM

Badrummet på entréplan är utrustat med dusch från Tapwell, handfatskommod med kran från Tapwell och WC. Gråa klinkers på golv med behaglig golvvärme och vita helkaklade väggar.

BASTU

I anslutning till badrummet på entréplan ligger den fina bastun. Dubbla lavar ger gott om plats för flera bastubadare.

GILLESTUGA

På entréplan finns en härlig gillestuga. Här har man valt att behålla den vackra öppna spisen (eldningsbar) och tegelväggen längs med rummets ena kortsida. Såväl eldstad som tegelvägg är vitmålade vilket ger rummet en modern känsla. På golvet ligger ljuslaserad enstavsparkett och rummet får ljusinläpp från ett stort fönster.

KÖK

På övre plan finner ni det platsbyggda köket från Interhem med ramluckor i en vacker grå nyans och vitt kakel ovan köksbänken i lyxig carreramarmor. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn, induktionshäll, köksfläkt samt integrerad diskmaskin. Från köket nås altanen på husets baksida och även saltvattenspoolen. Knappfri belysning "tänder utan händer" med rörelse under köksskåpen samt dimmerfunktion.

MATPLATS & VARDAGSRUM

I öppen planlösning med köket finner ni det ljusa och härliga vardsgrummet och matplatsen. Här dukar ni enkelt upp matbord för det stora sällskapet och vardagsrummet erbjuder gott om plats för rejäl soffgrupp. Fönster i dubbla väderstreck samt utgång via skjutbara glaspartier till såväl altan som uterum ger utrymmet extra gott om rymd och ljus. I taket finns dimmbara infällda spotlights Och på golvet ligger ljuslaserad enstavsparkett.

INGLASAT UTERUM & ALTAN

Det inglasade uterummet på ca 38 kvm kan med fördela användas året om tack vare den rejäla isoleringen. Storleken gör att ni här kan möblera helt efter önskemål. Från såväl vardagsrum som direkt från uterummet nås den lika stora altanen (38 kvm). Både från altan och uterum kan ni njuta av obruten sjöutsikt och sol större delen av dagen.

BADRUM

Badrummet på övre plan är utrustat med bubbelbadkar från Westerbergs, dubbel handfatskommod, överskåp med spegeldörrar, WC, handdukstork samt stort fönster med frostat glas. Vita helkaklade väggar och golv med reglerbar värme och gråa klinkers. Tidlöst och stilrent.

MASTER BEDROOM

Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger ljuslaserad enstavsparkett. Praktisk klädförvaring tack vare platsbyggda garderober. Från master bedroom leder en altandörr ut till altanen på husets baksida där ni bland annat finner saltvattenspoolen. Varför inte starta dagen med ett dopp?

SOVRUM 2

Det andra sovrummet är även det väl tilltaget och även här är väggarna vita och golvet belagt med enstavsparkett i vitlaserad ek.

ALLRUM

Ovanför trappan som leder upp från entréplan finns ett trevligt allrum att möblera efter önskemål. De stilrena glaspartierna runt trappan gör att ljuset får flöda fritt från de stora fönsterpartierna i de övriga sociala delarna av huset.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-06-03
Energikonsumtion 85 kWh/m2 år.
Primärenergital 154

Ekonomi

Pris 5 800 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 021 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 379 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 642 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 642 000 kr
Värdeår 1966
Summa inteckningar 1 420 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 44 271 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 8 088 kr
  • Försäkring: 5 700 kr
  • Renhållning: 3 171 kr
  • Hushållsström: 27 312 kr

Baserat på tre vuxna i hushållet. Driftkostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning. Efter att service på bergvärmepumpen utfördes i januari i år har energiförbrukningen gått ner varför siffrorna i beräkningen ovan är i högre än faktisk förbrukning.

Tomt

Tomtarea 1488 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Stort inglasat och isolerat uterum (3-glasfönster och dörr, skjutparti i 2-glas) med utsikt över Furusjön. Från uterummet nås en stor altan (organowood) och en balkong, även dessa med ljuvlig utsikt över sjön. Även på husets baksida finns en stor altan med SPA-bad (saltvattenspool).
Parkering Garage med plats för två bilar som nås via fjärrstyrd port samt biluppställningsplats för flera bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Byggnadsplan

Dokument

Området

Furusjö är en tätort i Habo kommun i Jönköpings län, beläget ca 9 km väster om centralorten Habo och ca 6,5 km från Mullsjö. Furusjö är ett mycket naturskönt område med närhet till såväl skog som sjö. Här kan ni njuta av trevliga promenadstråk eller ta ett dopp vid den populära badplatsen Furusjöbadet när vädret tillåter. Kanske vill ni göra ett besök på Hökensås 5 200 hektar stora naturvårdsområde för att följa en av vandringslederna eller varför inte prova på fiskelyckan i en av de många sjöarna.

Närområde

I Habo (ca 9 km) finns flera olika affärer och butiker. Du finner bl. a livsmedelsbutikerna ICA Supermarket samt Coop Konsum och nyöppnade Willys. Här finns även all annan tänkbar service, bland annat vårdcentral, apotek, caféer, restauranger, systembolag, bankkontor, bibliotek, sporthall, idrottsplats med mera.

Även i Mullsjö (ca 6,5 km) finns ett stort utbud av butiker och service.

Kommunikation

Furusjö trafikera av regionbuss nr.113 som tar er ill såväl Mullsjö som till Habo och vidare till Jönköping. I både Habo och Mullsjö finns tågstation.

Övrigt

I Furusjö finns en förskola men ingen skola, istället erbjuds Habos skolor som ligger nästan uteslutande i tätorten. Alléskolan, Bränningeskolan, Fagerhults skola, Hagenskolan samt Kråkerydsskolan erbjuder förskoleklass – skolår 6. Sedan finns även Hagabodaskolan som erbjuder årskurs 7-9. Habo har även ett antal förskolor, såväl kommunala som fristående.

Furusjö, Habo och Mullsjö med omnejd har ett rikt föreningsliv och erbjuder ett mångsidigt och rikt utbud av aktiviteter och sporter som bl. a fotboll, innebandy, volleyboll och friidrott.

Räkna på ditt nya boende