Sjogarp, Habo

Skeppslyktan 1

Unik möjlighet att förvärva en av Habos läckraste våningar! Parkera smidigt bilen i den egna carporten och ta hissen högst upp i fastigheten för att välkomnas in i detta magnifika hem. Redan innanför entrén möts ni av en enastående utsikt över Vättern som följer er hela vägen in i bostaden. Här erbjuds inte bara vackra vyer över Vättern i öst utan här kan ni faktiskt njuta av utsikt i ytterligare två väderstreck. Bokskogen i nordväst går nämligen inte heller av för hackor, högst upp i huset finns det alltid något naturskönt att vila ögonen på.

Planlösningen är genomtänkt och lämnar inte mycket över att önska. Idag disponeras bostaden som en rymlig trea men med enkla medel går det självklart att återställa den till sitt ursprungliga format med fyra rum och kök. Utöver sovrummen som idag alltså är två i antal, erbjuds här en enorm öppen yta mellan kök och vardagsrum (ca 54 kvm) med direkt access till den stora terrassen. Här finns det med andra ord gott om plats för de stora sällskapen så här är det bara att bjuda in och börja mingla i er nya paradvåning!

Självklart finns det både ett badrum och en extra gäst-WC. Badrummet är så pass stort att det är utrustat med både dusch och bubbelbadkar- vardagslyx när den är som bäst! Dessutom slipper ni ha tvättavdelningen i badrummet, här finns nämligen en separat tvättstuga.

Goda förvaringsmöjligheter erbjuds såväl inne som ute. Inne i bostaden i form av klädkammare i anslutning till master bedroom och flera garderober. I fastighetens entréplan finns ett tillhörande lägenhetsförråd och i den egna carporten finns ytterligare förråd.

Här kan vi med säkerhet garantera att ni kommer att trivas, inte bara i er ljuvliga våning utan även i den trevliga bostadsrättsföreningen och med de vackra omgivningarna. Föreningen är välskött och satsar stort på framtiden. Nu senast i form av installation av solceller och laddstationer för elbilar. Trots att föreningen satsar framåt så finns en god kontroll på ekonomin så här kan ni njuta av att bo både tryggt och modernt. Omgivningarna talar nästan för sig själva. Det är få förunnat att bo med närhet till både landets nordligaste bokskog och dess näst största sjö. Närheten till välmående Habo centrum och Jönköping gör läget än mer attraktivt.

Sammanfattningsvis är detta verkligen en bostad utöver det vanliga som definitivt behöver upplevas på plats. Varmt välkomna att kontakta oss på MOHV redan idag för mer information om bostaden och den tänkta försäljningsprocessen.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 117 kvm
Avgift 5467 kr/mån
Rum 3
Våning 6 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2013
Pris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Drömvåning med 32 kvm terrass och milsvid utsikt över Vättern

Skeppslyktan

Skeppslyktan
Skeppslyktan

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skeppslyktan 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 117 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Boarea 117 kvm
Byggnadsår 2013
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader Till varje lägenhet hör en carport med ett extra förråd samt ett varmförråd i källarplan. Gemensamt i källarplan finns även gemensamt cykelförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2017-10-20
Primärenergital 51

Ekonomi

Lägenhetsnummer 261
Avgift 5467 kr/mån
Kommentar Inklusive uppvärmning och vattenförbrukning. En obligatorisk avgift på 289 kr/månad tillkommer och avser kostnad för bredband 100 Mbit/s, bredbandstelefoni samt Tv och streaming paket "Lagom" via Telia fiber.
Andel i förening 0,055355%

Förening

Föreningsnamn Brf Skeppslyktan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-2564
Gatuadress Skeppslyktan 1
Postnummer 56635
Ort Habo
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Skeppslyktan äger fastigheten Habo Sjogarp 1:149. Föreningens byggnad uppfördes under 2012-2013 och stod klar för inflyttning i juli 2013. Föreningen består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, fördelade enligt följande: 1 st 2 rok, 9 st 3 rok samt 10 st 4 rok. Trappstädning och gräsklippning/snöskottning sköts av inhyrd personal. De boende hjälps åt att ta hand om övrig trädgård- och fastighetsskötsel och årligen anordnas gemensamma städ/trädgårdsdagar vår och höst för att hålla föreningen och omgivningen i fullgott skick.
Renoveringar Föreningen har låtit installera solceller, laddboxar till elbilar samt IMD (gemensam och kollektiv elmätning) under 2021.
Parkering Till varje lägenhet hör en carport. Extra parkeringsplats går att hyra via föreningen i mån av plats ( separat kösystem tillämpas). Kostnaden för en utvändig parkering ligger på 200 kr/månad. I nära anslutning till fastigheten finns gott om besöksparkeringar.
Tv och bredband Föreningens fastighet är ansluten till Telias fibernät fr.o.m. 2022-06-27. Denna kollektiva anslutning kommer inkludera bredband 100 Mbit/s, bredbandstelefoni samt TV & streaming paket "Lagom" till en kostnad av 289 kr/mån/lägenhet.

Övrigt

Parkering Carport med ladduttag för elbil ingår i månadsavgiften
Balkong 32 kvm terrass med milsvid utsikt över Vättern.

Dokument

Området

Sjogarp är ett bostadsområdet beläget strax öster om centrala Habo. Området är under senare år bebyggt med mestadels friliggande villor och radhus, men här finns även två flerfamiljshus med lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Området är naturskönt beläget och många av bostäderna erbjuder vackra vyer över Vättern. Habo är ett blomstrande samhälle med alla tänkbara bekvämligheter i alldeles lagom format. Här blir livet enkelt och det är en sann idyll för såväl gammal som ung.

Närområde

I centrala Habo finns alla tänkbara bekvämligheter såsom; livsmedelsbutiker, skol- och barnomsorg, vårdcentral, apotek, bibliotek, systembolag, restauranger, bank, shopping med mera.

Kommunikation

Med bil tar du dig snabbt och smidigt ut på väg 195.
Linjebuss 113 och 114 avgår från närliggande hållplatser och tar dig till centrala Habo och vidare.

Från Habo station avgår tåg mot såväl Jönköping som till Falköping-Göteborg och vidare.

Räkna på ditt nya boende