Visningar

Centrala Hisingen, GÖTEBORG

Väderkvarnsgatan 2D

Vindsvåning * centralt * stor terass * unik * modern * lyx *

Högst belägen med citykänsla finner du detta drömboende som kan sammanfattas med två ord, modern & unik.
Om ni söker ett unikt boende med karaktär så får ni inte missa den här!
Lägenheten ligger belägen på våning fyra av fyra och var tidigare ett vindsutrymme. 2012 byggdes utrymmet om och man valde även att söka om bygglov för att få bygga en terass med det bästa solläget såklart.

Här möts du av en inbjudande hall, väggarna är ljusa med en betongvägg som ger det där lilla extra. Golvet är klätt med ett fint parkettgolv som löper vidare in igenom hela bostaden och här har man även valt att installera golvvärme i alla rum. Här finns gott om förvaring i form av en stor klädkammare. I anslutning till hallen finner du ett helkaklat fräscht badrum utrustat med handfat i kommod med ovansittande spegel och dusch med vikbara glasvägar. Här finns även en tvättavdelning fullt utrustad med både tvättmaskin och torktumlare för att underlätta vardagsbestyren.

Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör att du har valmöjligheter att både socialisera och avskilja er.
Kök där köksbordet har sin självklara plats framför de häftiga fönsterpartierna. Skåpsluckorna är vita vilket är både tidlöst och snyggt. Bänkskivan är av grå/svart laminat. Köket har gott om förvaring och är utrustat med diskmaskin , ugn, spishäll och kombinerad kyl/frys.
Slående takhöjd som öppnar upp och ger det lilla extra, här har man även valt att installera spotlights i taket samt AC för sommaren eller vintern.

Sovrummet ligger rofyllt placerat och här finns plats för en dubbelsäng, skrivbord, barnsäng eller vad som önskas.


Ramberget ligger endast 5 minuters promenad avstånd ifrån.
(Visste ni att det finns lilla och stora Ramberget? Det stora ligger ca 87 meter över havet och den lilla ca 49 meter)

För de som vill ta sig in till centrala Göteborg går både spårvagn och buss och tar ca 6 minuter in till centralstationen. Dessutom kan ni enkelt ta er till Eriksberg/ Lindholmen för att njuta av kajpromenaden eller ta färjan över till Järntorget.
Vill du ha stadspuls men ändå ett lugn?


Välkomna på en visning som ni aldrig varit med om innan.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 72 kvm
Avgift 4133 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1947
Pris 3 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Rebecca Elf
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 35
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Top of the world?

Säljarens bild

Säljarens bild
Säljarens bild

Planritning

Rebecca Elf

Rebecca Elf

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Väderkvarnsgatan 2D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Fastighet
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Vindsvåningen byggdes till 2012 04-19

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-01
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 39
Pris 3 295 000 kr
Avgift 4133 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 2 500 kr

ca pris

Andel i förening 2,827%

Förening

Föreningsnamn BRF Älvsidan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-2078
Gatuadress Väderkvarn
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Älvsidan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2006. I föreningen finns 39 lägenheter, varav 1 lägenhet upplåts med hyresrätt. Det finns även 1 lokal. Till föreningen hör adresserna: Väderkvarnsgatan 2A-D, Rörstrandsgatan 7A-C.

Föreningen köpte fastigheten 2007 (äger marken).

Föreningen har två tvättstugor, en i vardera hus, belägna på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. I föreningen finns även cykelrum.

Grönskande innergård med utemöbler, grill samt lekplats.

Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 39
Antal hyresrätter 1
Antal lokaler 1
Renoveringar 1982 utfördes en ROT renovering där elen, fasaden, taket, fönstren avloppsstammar samt vind renoverades.
2013 byttes torktumlare på Väderkvarnsgatan. Samma år rustades gården upp och anläggning av ny grillplats gjordes samtidigt som en miljöstation byggdes på gården.
2014 utfördes en OVK.
2015 utfördes filmning och spolning av avlopp och stammar och en kollapsat avloppsrör lagades. Portdosa bytes ut.
2016 renoverades samtliga balkonger mot Rörstrandsvägen. En besiktning av fastigheten och grunden inklusive provtagning av träpålar genomfördes samt OVK besiktning godkändes. Resterande portdosor samt bänkar och gungor på innergården bytes ut.
2017 målades källardörrar och fönster, impregnering av betonggolv och sockel samt relining av de stående stammarna och ett stambyte av horisontella stammar.
2019-2020 renoverades fasaden, tak- och fönsterbyte utfördes samt nya entréportar monterades. Även renovering och målning av samtliga trappuppgångar utfördes.
2020 installerades nya tvättmaskiner i tvättstuga 1.
2021 uppdaterades tvättstugorna i takt med att maskinerna blir äldre. I nuläget är det mesta ganska nytt. Ny internetleverantör samt nytt passersystem.

Föreningen utreder åtgärder gällande grundpålar längs med Rörstrandsgatan. Föreningen för även diskussioner gällande nytt passersystem. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. År 2016 upprättades en underhållsplan som sträcker sig t.o.m. 2045 med betydande underhållsarbete åren 2017-2020, 2022 samt 2025
Parkering För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. I närområdet råder fri parkering.
Tv och bredband TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Tele2.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Grillplats/ Tvättstuga
Övrigt
Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Övrigt

Uteplats Terass

Dokument

Området

På Hisingen finns allt du kan tänkas behöva: en kombination av ett stort serviceutbud, vacker natur och närhet till vatten. I området finner ni olika typer av bebyggelse, både flerbostadshus och villor. I det äldre delarna, såsom Brämaregården, finns främst låga ladshövdingehus. Kvillebäcken är den nya bebyggelsen som snabbt hittat till mångas hjärtan. Här finns flera hundra lägenheter med många kringliggande grönytor och området utvecklas ständigt. Här bor ni med närhet till Backaplan som erbjuder ett komplett serviceutbud med butiker, mataffär, caféer etc. På Centrala Hisingen ligger Ramberget, ett välkänt landmärke, med en hänförande utsikt som lockar många besökare, både lokalbor och turister. Det finns många grundskolor och gymnasium representerade i området. Alltifrån förskolor, både kommunala och enskilda, till gymnasium.

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna i området är mycket goda. Från Hjalmar Brantingsplatsen som är knutpunkten på Hisingen kan du ta dig i princip vart du vill med buss eller spårvagn. För den som gillar motion kan man även ta cykeln över bron in till city.

Räkna på ditt nya boende