Kvillebäcken, GÖTEBORG

Solventilsgatan 7

Välkommen till denna trevliga bostad som stoltserar med sin stora uteplats i ostört läge. Bostaden är väl planerad och trots dess ringa kvadratmeter så får du här plats med allt du behöver. Lägenheten är stilfullt och tidlöst inredd. Den stora altanen blir en förlängning av bostaden under den varmare delen av året. Här kan du bjuda in vänner på grillfest eller njuta av en kopp kaffe i lugn och ro. Uteplatsen ligger in mot gården och i nära anslutning finns föreningens gemensamma lokal. Du bor ett stenkast från flera butiker, caféer och restauranger.
Här är det enkelt att trivas!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 43 kvm
Avgift 2999 kr/mån
Rum 1,5
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2015
Pris 2 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Plan Solventilsgatan 7

Plan Solventilsgatan 7
Plan Solventilsgatan 7
Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solventilsgatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 43 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Entréplan

Här möts du av en trevlig hall, väggarna är ljusa och golvet är klätt med en fin ekparkett som löper vidare in igenom hela bostaden. I anslutning till hallen finner du ett helkaklat fräscht badrum utrustat med handfat i kommod med ovansittande spegelskåp och dusch med välvda duschdörrar. Handduken rycker du varm och go direkt från handdukstorken. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare för att underlätta vardagsbestyren. Väggarna är vita i kombination med ett mörkt klinkergolv.

Vidare till vänster i hallen ligger bostadens kök där köksbordet har sin självklara plats framför fönstret. Skåpsluckorna är vita vilket är både tidlöst och snyggt. Bänkskivan är av grå laminat i kombination med ett vitt kakel på väggen ovanför. Köket har gott om förvaring och är utrustat med diskmaskin integrerad mikro, ugn, diskmaskin, spishäll och kombinerad kyl/frys. Från köket tar du dig vidare ut på uteplatsen som är inramad av grönska och välskötta rabatter. Här finns gott om plats för möblemang, grill och plantering. Vardagsrummet rymmer med lätthet en soffa med soffbord och sängen har sin avskilda plats i alkov som enkelt kan avskärmas med ett snyggt draperi om så önskas.

Välkommen hem!

OBS! Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som ett rum och kök.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 43 kvm
Byggnadsår 2015

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-01-04
Primärenergital 94

Ekonomi

Lägenhetsnummer 41003
Pris 2 450 000 kr utgångspris
Avgift 2999 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, bredband, IP-telefoni och grundutbud av TV-kanaler.
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Hushållsström: 2 400 kr

Andel av årsavgift 0,92899%

Förening

Föreningsnamn Brf Trädriket
Organisationsform Bostadsforening
Organisationsnummer 769625-7380
Gatuadress Solventilsgatan 7 Rundbäcksgatan 6
Postnummer 41723
Ort GÖTEBORG
Epostadress brftradriket@gmail.com
Hemsida www.brftradriket.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Trädriket består av tre huskroppar, har byggts i tre etapper och omfattar totalt 91 lägenheter om 1-3 rum och kök. Bostäderna stod klara för inflyttning 2015. Fastighetsbeteckning: Kvillebäcken 76:3.

Vatten: Föreningen har abonnemang för vatten med undermätare i varje lägenhet. En avgift på 75 kronor per månad läggs på avgiften oavsett förbrukning.

El: Varje bostadsrättshavare har eget abonnemang avseende hushållsel.
Föreningens ekonomi Ingen avgiftsförändring planerad i dagsläget.
Antal lägenheter 91
Renoveringar 2018 ägde 2-årsbesiktning rum.
2020 utfördes OVK.
2021 byggdes grindar in till gården.

För mer information se årsredovisning samt föreningens hemsida www.brftradriket.se
Parkering I källarplan finns garage med 44 st p-platser för bilar (1 000:-/mån). Vi har även 3 uppritade MC-platser (200:-/månad) och 1 låsbar MC-box/parkeringar (300:-/månad). Garageplatserna kan enbart disponeras av föreningens medlemmar. Kön till parkering hanteras av SBC.
Tv och bredband Föreningen har gruppanslutning till Telenor innehållande TV-paket T-1 Bas, bredbandshastighet 250/250, lån av en premium router, telefoni Mini samt fritt lån av 1 HD-box. Kostnad för andra paket eller tjänster samt extra HD-box bekostas av respektive bostadsrättsinnehavare.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På gården finns ett gemensamt orangeri och en grillplats. Orangeriet som även fungerar som en övernattningslägenhet kan bokas av medlemmarna.
Gemensamma utrymmen Föreningen har både avsedda cykel- och barnvagnsförråd. Det finns även extra förråd som hyrs ut. Kön hanteras av SBC.
På gården finns sopnedkast för plast, mat- och restavfall.
Kvillebäckens återvinningsrum ligger på Borstbindaregatan längst ner mot bäcken till.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning Göteborg Brämaregården GA22:s ändamål är sopsuganläggning. Föreningens andelstal är 4,1 %.
Övrigt Ett stenkast bort ligger kollektivtrafiken och med täta förbindelser tar du dig snabbt in till centrum. I Kvillebäcken ska det vara enklare att leva miljösmart. Här ska du t.ex. kunna leva ett liv utan bil om du vill. Kvillebäcken är ett cykelvänligt område, med cykelbanor och gott om cykelförvaring. Här bor du klimatsmart, ditt hem är ett gediget hantverk, byggt i trä. Det behöver minimalt med energi för uppvärmning och är rustat med vitvaror och material som är valda med hänsyn till miljön.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Föreningsinformation per den 2022-06-10.

Övrigt

Övrigt Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som ett rum och kök.

Dokument

Området

I trivsamma och gemytliga Kvillebäcken skapar både gamla och nya kvarter en härlig atmosfär. Äldre landshövdingehus, klimatsmarta nya byggnader och stort utbud av både träningsanläggningar, handel och restauranger, här finns något för alla. Här finns också vacker natur i tex Keillers park och Flunsåsparken samt hänförande utsikt över Göteborg från Ramberget. Även i närliggande Hisingsparken och Slätta Damm med härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor.

Närområde

Precis intill Kvillebäcken ligger Backaplan med sitt stora serviceutbud. Här finns både klädbutiker, systembolag, apotek, elektronikhandel och mycket mer. I Kvilles fina Saluhall finner du ett stort utbud av restauranger, delikatesser, kött och fisk mm.

Kommunikation

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast fem minuter med kollektivtrafiken över bron, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.

Räkna på ditt nya boende