VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Bagaregården, Göteborg

Idrottsgatan 13

På Idrottsgatan 13 finner ni denna omgjorda 20-tals villa som idag är bostadsrättsföreningen Idrottsgatan. Huset ligger i charmiga Bagaregården bland villor och landshövdingehus. På baksidan finns en stor gemensam terrass med pool som sommartid erbjuder svalkande bad. Husets höjd med utsikt gör att det känns otroligt insynsskyddat. På framsidan finns lägenhetens uteplats med en liten gräsmatta och egna planteringar.

Lägenheterna renoverades år 2015-2016 då bildades även föreningen.

Den här bostaden har vackra bevarade 20-tals detaljer kvar, som trägolv, högt i tak, lugna kulörer och ett stort allrum som skapar de rymd man drömmer om.

Vill ni boka en förhandsvisning eller mer info kontakta gärna mig.


Välkomna!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 94 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4800 kr/mån
Rum 3,5
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1922
Pris

Ansvarig mäklare
Rebecca Elf
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 35
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Lyxigt 20 tals BRF-hus i populära bagaregården med stor pool kan bli ert nästa boende

Planritning

Övre plan
Övre plan
Entré
Entré
Rebecca Elf

Rebecca Elf

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Idrottsgatan 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3,5
Boarea 94 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021053
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Boarea 94 kvm
Byggnadsår 1922
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1
Avgift 4800 kr/mån
Kommentar Värme, vatten, bredband- Kabel-TV
Andel i förening 33,8%

Dokument

Området

Namnet Bagaregården kom att användas först sent 1800-tal. Däremot så påträffas namnet ”Bankaregården” i en skrivelse redan är 1671. Bagaren Joachim Schönfelt betalade år 1651 10 daler och 16 öre för ett stycke landh. Det är efter dennae bagare som stadsdelen har fått sitt namn. Mest känt blev landeriet under senare delen av 1700 talet då källarmästaren och handelsmannen Johan Minten drev ett populärt värdshus här. Vackra vår- och sommarkvällar strömmade göteborgarna hit. I charmiga och omtyckta Bagaregården hittar du villor, radhus och landshövdingehus med sina ombonade och lummiga innergårdar som är byggdes mellan det förra sekelskiftet och 1930 talet. I detta lugna område bor du nära både till centrala Göteborg och naturen.

Närområde

Bagaregårdens eget skafferi, ICA Kvantum ligger bara ett stenkast bort, här hittar du bl.a. en utmärkt fiskavdelning. Coop Konsum finns också nära på Munkebäckstorget, även de men långa öppettider. Systembolaget finns tillgängligt med sitt stora sortiment och för den träningssugne så finns en stor Sats anläggning som erbjuder både gym och klasser.

Även den kulturintresserade kan få sitt lystmäte i Bagaregården. Här öppnade Kulturhuset Kåken Göteborgs tredje största bibliotek med ett café. Här anordnas föreläsningar, sagostunder, filmvisningar, utställningar och vernissager. För de minsta erbjuds öppna förskolan utan krav på en föranmälan.

Kommunikation

Kollektivtrafiken erbjuder flera snabba, enkla förbindelser både med buss och spårvagn.

Parkering

Boendekort gäller på de flesta gatorna i Bagaregården.

Övrigt

Delsjöns fantastiska naturreservat når du snabbt genom en promenad eller cykeltur. Här finner du Delsjöns underbara natur med milslånga promenadvägar, fiskeplatser, badstränder, kanotuthyrning, golfanläggning. Här finner du också Skatås som är en stor sportanläggning där du hittar gym, fotbolls- och beachvollybollplaner samt en frisbeegolfbana. Här är det många föreningar som arrangerar åtskilliga utomhusaktiviteter.

Bagaregården är ett familjärt område som utstrålar lugn och passar perfekt till dig som vill ha närheten till staden utan att ge avkall på närheten till naturen!