VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tuve, GÖTEBORG

Brunnehagen 33

Varmt välkommen till denna härliga trea i Brunnehagen. När du kliver över tröskeln möts du av en rymlig hall med plats för förvaring samt en klädkammare. Vidare är bostadens 80 kvadratmeter fördelade på 2 sovrum och ett vardagsrum, fräscht helkaklat badrum och kök. Här finns allt du kan tänkas behöva, bland annat en egen tvättavdelning i badrummet som förenklar vardagsbestyren. Vid köket finns en rymlig matplats där du utan problem får plats med ett större matbord. Här ifrån nås även den inglasade balkongen som fungerar som ett extra rum.

Här bor du i en mycket välskött förening i lugna och populära Brunnehagen, med närhet till service och kommunikationer. Naturen är bara runt hörnet och du når smidigt centrum med buss 17 på knappt 15 minuter. Området är välplanerat med förskolor, skolor, affärer och grönområden inom bekvämt avstånd.

Välkommen att höra av dig så berättar jag mer!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5240 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris

Ansvarig mäklare
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Josefin Sundström

Josefin Sundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Brunnehagen 33

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Förråd finns i källarplan

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-02-25
Primärenergital 85

Ekonomi

Lägenhetsnummer 244
Avgift 5240 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband (250/250Mbit) och TV-paket bas. Föreningen har enhetsmätning av el och varmvatten som betalas i samband med månadsavgiften. Man betalar således för den mängd varmvatten och el man förbrukar i bostaden.
Driftkostnad 7 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden är ungefärlig och kan varierade beroende avtal med leverantörer och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,27975%
Andel av årsavgift 0,26755%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 408 203 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av föreningens totala räntebärande skulder, med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel, som belastar bostadsrätten. Beräkningen bygger på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning 2021/2022.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757202-6362
Hemsida https://www.tuve6.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Föreningens ekonomi Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen omförhandlar just nu tomträttsavgälden, ev avgiftshöjning kan ske framåt av denna anledning.
Äger föreningen marken Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.
Antal lägenheter 425
Antal lokaler 1
Renoveringar 1990 Fönsterbyte
1994- Takbyte
2008 Planläggning av mark
2010-2011- Åtgärdades vatteninträngning genom ett antal fasadväggar. Samtidigt genomfördes en förbättring av den yttre miljön såsom målning av vindskydd, trädfällning, återplantering samt åtgärder av sättningsskador på uteplatser. Under samma period genomfördes en radonmätning på slumpmässiga lägenheter.
2011 - Uppgraderades värmesystemet
2012-2013 - Genomfördes stambyte och i samband med detta renoverades badrummen. Samma år drogs elen i lägenheterna om samt elmätare installerades, vinden tilläggsisolerades och belysningen i trapphusen byttes ut till LED
2016-2017 - Utfördes fasad- och balkongrenovering samt ommålning av parkeringen
2018 - Projekt med utbyggnad och inglasning av balkonger samt förlängning av tralldäck på markplan slutfördes, likaså återställning av marken. Nya häckar planterades
2019 Fasadrenovering samt inglasning och breddning av balkonger. Gjort i ordning gården.
2020 - Renoverades bastun samt en av tvättstugorna. Renovering av fritidslokalen. Ventilationskontroll. Bytte föreningen leverantör av kabel-TV och bredband via Telenor.
Parkering P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen. P-plats utan el kostar 175 kr/mån och med el 300 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.
Tv och bredband IFöreningen har ett gruppavtal med Telenor på FiberLan och Kabel-TV. 2 april 2020 installerade Telenor TV, bredband och fast telefoni som är inkluderat i avgiften 189kr/mån. För detaljerad information besök föreningens hemsida: https://www.tuve6.se/
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt Källarförråd och barnvagnsrum i samtliga hus. Cykelförråd samt fem stycken tvättstugor med torkrum som ligger i långhusen mot parkeringen. I pannhuset finns en samlingslokal och bastu ligger på Brunnehagen 39.

Dokument

Området

Stadsdelen Tuve är ett av de mest populära områdena på Hisingen och har lite drygt 11 000 invånare. Här finns närheten till Hisingsparken, Slätta Damm och Skändla med dess grönska och kulturhistoria. Belägen mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

Närområde

På livfulla Tuve Torg finns bland annat livsmedelsaffärer, blomsterhandel, hårvård, träningsanläggning, apotek och vårdcentral.

Kommunikation

Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen.

Övrigt

Sankt Jörgen ligger centralt i området och erbjuder förutom golfbana även träningsmöjligheter och SPA med övernattning, Här finns även bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan och i anslutning till denna finns motionscentral, ishall och motionsspår. För den hästintresserade finns ridanläggningar. Hisingsparken är en central del av Tuve och förutom löparspår och 4H-gården erbjuds både grill- och lekplatser.

Här finns gott om både förskolor, familjedaghem och skolor.