VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Eriksberg, GÖTEBORG

Bratteråsgatan 50

Spännande kontraster uppstår när det historiska varvsområdet möter modern arkitektur. I de gamla kvarteren på Bratterås växer nu en ny stadsdel upp. Här får du ett boende, mitt i hjärtat av Eriksberg med bekvämt avstånd till allt som du kan tänkas behöva. Bostaden är inredd i skandinaviska toner och fina materialval. Generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum bjuder in till social sammankomster och den rymliga balkongen blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret.

Nära bostaden, längs kajkanten hittar du mysiga caféer och flertalet restauranger. I området finns trevliga promenadstråk både vid vattnet och i omgivande natur. Norra Älvstranden är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och Göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min. bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2860 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2015

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bratteråsgatan 50

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Ja

En trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 2015

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2016-03-31
Primärenergital 61

Ekonomi

Avgift 2860 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, kallvatten, tv, bredband och telefoni. Debitering för varmvatten tillkommer utefter faktisk förbrukning.
Driftkostnad 2 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 600 kr
  • Hushållsström: 2 150 kr

Driftkostnaden är individuell beroende på förbrukning. Dessa belopp är baserade på säljarens förbrukning just nu.

Andel i förening 0,9571%

Förening

Föreningsnamn BRF Kronhjulet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769622-5544
Gatuadress Bratteråsgatan 50
Epostadress info@kronhjulet.se
Hemsida https://brfkronhjulet.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Kronhjulet ligger i det historiska Kvarnenområdet på Eriksberg. Här i de gamla kvarteren på Bratterås växer en ny stadsdel fram, i hjärtat av Eriksberg, med närhet till allt man kan tänkas behöva. JM stod för uppförandet av två flerbostadshus i sex våningar med totalt 77 st bostadsrättslägenheter och en lokal.
Föreningens ekonomi April 2022 höjdes avgiften 4%, detta är första höjningen sedan byggnation.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 77
Antal lokaler 1
Renoveringar 2017-2018 utfördes tvåårs besiktning.
2019 installerades kameror i garage och underhållsplan upprättades.
2020 installerades LED-armaturer i trapphusen.
2021 installerades laddboxar i garaget.

Kommande underhåll 2022 innefattar stamspolning samt OVK.
Parkering Föreningen disponerar över 42 parkeringsplatser i garage under gården. Alla platser utom två har laddstationer för elbilar och två stycken är handikappanpassade. En plats kostar 1200 kr/månaden och plats för elbil kostar 1300kr/månad, kösystem tillämpas. Det finns även tre MC-platser.
Tv och bredband I avgiften ingår Telia Triple play med digital-tv, bredband (50/8-100/10 Mbit/sek) samt ip-telefoni. Hösten 2022 byte föreningen bredbands- och TV-leverantör till Bahnhof 1000 MBit. 2022-10-13 byter föreningen till Bahnhof som leverantör för bredband.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Grönskande gård med sittmöbler, grillplats och lekytor.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, fastighets- och rullstolsförråd.
Övrigt Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-06-28.

Dokument

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.