Kvillebäcken, Göteborg

Borstbindaregatan 5

I hjärtat av Kvillebäcken finner du denna välplanerade bostad med sovalkov och balkong. Väl inne i entrén möts du av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och en bra klädkammare. Väggarna är ljusa och golvet är klätt med en tidlös ekparkett som löper vidare in genom hela bostaden.

Köket är vitt och stilrent inrett med spishäll, kyl/frys, ugn, mikro och diskmaskin för att underlätta vardagsbestyren. Badrummet är helkaklat och utrustat med wc, handfat i kommod och dusch med välvda glasdörrar. Här finns även en tvättmaskin med avlastningsbänk ovanför.

Lägenheten har en bra planlösning där du får plats med allt du behöver. Sängen har sin självklara plats i alkov och kan enkelt avskärmas med ett draperi om så önskas. Lägenheten rymmer med enkelhet en soffa med tillhörande soffbord och matmöbel. Från köket tar du dig ut till balkongen som blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret. Här är det enkelt att trivas, välkommen att höra av dig!

Bo i navet i den modernaste stadsdelen, Kvillebäcken med alla bekvämligheter runt hörnet. Centrala Göteborg ligger endast en kort cykel eller spårvagnstur över Göta Älvbron. Området kring bostaden är expansivt och har på kort tid vunnit många hjärtan. Backaplan har flera butiker och restauranger som förenklar vardagen. För den som vill ha grönska finns Ramberget eller Hisingsparken en kort promenad bort.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 39 kvm
Avgift 2852 kr/mån
Rum 1,5
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2017

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart boende med gott om förvaring!

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Borstbindaregatan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 39 kvm. föreningens information OBS! Lägenheten är registrerad som en 1:a i föreningens register.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 39 kvm
Byggnadsår 2017

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2020-03-02
Primärenergital 54

Ekonomi

Lägenhetsnummer L1203
Pris 2 300 000 kr
Avgift 2852 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, bredband, 500/500, TV basutbud, fast telefoni (samtalskostnad tillkommer). Individuell mätning av el och vatten debiteras efter faktisk kostnad.
Driftkostnad 1 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 500 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,6719%

Förening

Föreningsnamn Brf Grangläntan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769617-7893
Gatuadress Borstbindaregatan 5, 7, 9, 11, 13, 15 Gamla Tuvevägen 4 A-B Långäng
Epostadress Styrelsen@brfgranglantan.se
Hemsida https://www.brfgranglantan.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger byggnad och mark med beteckningen Göteborg Brämaregården 38:9. Adresser som omfattas är Borstbindaregatan 5, 7, 9, 11, 13 och 15, Gamla Tuvevägen 4A och B samt Långängen 8A och B. Föreningen består av fyra byggnader med totalt 128 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lokal. Det finns även en föreningslokal som fritt kan lånas av medlemmar i föreningen. Husen är energieffektivt byggda där hänsyn tagits till miljön ifrån insidan och ut. Nabo är ekonomisk förvaltare.
Föreningens ekonomi En avgiftshöjning med 1 % skedde 2022-01-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 128
Antal lokaler 1
Renoveringar 2018 installerades brytskydd på dörrar i källare och i garaget. Även kameraövervakning för källare och garageporten.
2019 monterades brandsläckare i byggnaderna och ett staket samt grind mot Borstbindaregatan sattes upp.
2020 installerades laddstolpar för elbilar i garaget och OVK utfördes.

Inga arbeten är pågående eller planerade i dagsläget.
Parkering Under husen finns ett garage. Totalt 56 st bilplatser varav 12 är försedda med laddstolpe och 2 st MC-platser. Garageplatserna kostar 900 kr/månad och MC-platserna 440 kr/månad. För laddstolpe tillkommer ytterligare 125 kr/månad + el som baseras på individuell förbrukning. Det finns även gratis cykelparkering.
Tv och bredband Föreningen har ett gruppavtal via Telenor. Bredband 500/500, TV basutbud samt fast telefoni (samtalskostnad tillkommer).
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gemensam innergård med utemöbler och grill.
Gemensamma utrymmen Föreningen har gemensamhetslokal som är fri att låna för föreningens medlemmar mot en deposition på 500 kr som betalas tillbaka när nyckeln är återlämnad och lokalen städad.
I varje uppgång finns tillgång till cykelrum samt barnvagnsförråd.
Till varje bostad hör ett förråd i källaren.
Övrigt Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-02-08.

Dokument

Området

I trivsamma och gemytliga Kvillebäcken skapar både gamla och nya kvarter en härlig atmosfär. Äldre landshövdingehus, klimatsmarta nya byggnader och stort utbud av både träningsanläggningar, handel och restauranger, här finns något för alla. Här finns också vacker natur i tex Keillers park och Flunsåsparken samt hänförande utsikt över Göteborg från Ramberget. Även i närliggande Hisingsparken och Slätta Damm med härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor.

Närområde

Precis intill Kvillebäcken ligger Backaplan med sitt stora serviceutbud. Här finns både klädbutiker, systembolag, apotek, elektronikhandel och mycket mer. I Kvilles fina Saluhall finner du ett stort utbud av restauranger, delikatesser, kött och fisk mm.

Kommunikation

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast fem minuter med kollektivtrafiken över bron, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.

Räkna på ditt nya boende