VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tuve, GÖTEBORG

Arvesgärde 26

- INGLASAD BALKONG PÅ TREDJE VÅNING MED HISS -

Äntligen har vi äran att få presentera den perfekta trerummaren på Arvesgärde 26. Med ett topprenoverat badrum, modernt kök och ett väl tilltaget vardagsrum utöver de två rymliga sovrummen, är det bara att flytta in! Bostaden har ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck. I köket finns gott om förvaring och arbetsytor samt en diskmaskin som bidrar till vardagslyx. Bostaden erbjuder allt man kan tänkas behöva, till och med en egen tvättstuga med tvätt- och torktumlare och en walk-in-closet. Från både kök och det största sovrummet har du direkt access ut på den inglasade balkongen där du kan njuta av eftermiddagssolen med utsikt mot den lummiga trädgården.

I Arvesgärde bor du i ett lungt område med natur och grönska runt hörnet. Hisingsparken erbjuder fina promenadstråk och motionsspår samt grillplatser om man vill ta en heldag och bara njuta av naturen. På gångavstånd finns Tuve torg där det finnas allt ni behöver i vardagen, och stadspulsen är bara en kort resa med buss 17 bort.

Välkomna att kontakta mig för mer information!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 81.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5466 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1971-1972
Pris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Arvesgärde 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81.5 kvm. föreningens information Om area är av stor vikt för köpare rekommenderas att göra en egen kontrollmätning.
Hiss Ja
Våning 3 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 81.5 kvm
Byggnadsår 1971-1972
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Du möts av en ljus och välkomnande hall med plats för avhängig och skohylla, samt möjlighet att sätta in en garderobslösning. På golvet ligger ett parkettgolv som löper in i bostaden och väggarna är ljusa.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vita väggar och grått klinkergolv. I form av utrustning finns en handdukstork, wc, handfat med kommod, spegelskåp och duschkabin.

Kök

Stilrent kök med vita köksluckor och silvriga handtag i rostfritt utförande. Det finns gott om förvaring samt ett inbyggt vitrinskåp. Maskinparken består av spishäll, fläktkåpa samt ugn, diskmaskin, kyl/frys och mikro i arbetshöjd. Längs de många matlagningsytorna finns en vit kaklad yta som gör det enkelt att hålla rent. Denna följer den vita färgen som klär väggarna i resten av rummet och på golvet finns en plastmatta. Genom fönster ut mot balkongen får du ett fantastiskt ljusinsläpp och en naturlig matplats där det utan problem ryms 6 personer.

Balkong

Från både köket och den största sovrummet når du bostadens soliga balkong. Genom inglasningen kan denna användas som ett extra rum vintertid och på golvet ligger trätrall.

Sovrum 1

I det största sovrummet finns gott om plats för både en dubbelsäng och eventuell förvaring, kontorshörna eller annat möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger samma parkettgolv som i resten av bostaden. Man får ett trevligt ljusinsläpp genom fönstret samt balkongdörren.

Tvättstuga

Bostaden erbjuder en nyrenoverad tvättstuga med vit väggar, grått klinkergolv och en kaklad vit yta över handfatet. Här finns tvättmaskin, torktumlare. spegelskåp, handfat med kommod och en stor garderob som möjliggör förvaring.

Walk-in-closet

Det finns en större klädkammare med gott om plats för förvaring.

Vardagsrum

I vardagsrummet hittar du en rymlig yta där det finns gott om plats för olika varianter av möblemang. Det är en ljus interiör och stora fönster ut mot den grönskande naturen, samt en fransk balkong.

Sovrum 2

Den mindre sovrummet nås från vardagsrummet och här hittar du i dagsläget en riktig färgklick som du med enkelhet kan sätta din egen stämpel på. Det är den perfekta barnrummet eller kon

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-07-03
Primärenergital 137

Ekonomi

Lägenhetsnummer 247
Avgift 5466 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV, bredband (100/10), IP-telefoni (bas) och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,3495%
Andel av årsavgift 0,34951%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Tuvehus nr 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757202-6925
Gatuadress Arvesgärde 25-42
Epostadress styrelsen@tuvehus7.se
Hemsida www.tuvehus7.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Tuvehus 7 består av 342 lägenheter fördelade på 9 fristående hus med adresserna Arvesgärde 25-42. Föreningen har två uthyrningslokaler. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Tuve 10:81, Tuve 55:3-6 samt delar av tomterna Tuve 10:3-4 och Tuve 11:23-33.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes med 1 % 2022-07-01.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 342
Antal lokaler 2
Renoveringar 2006- Takrenovering.
2007- Renovering av syd gavelfasader på samtliga hus.
2008- Ytterligare fasadrenovering.
2011- Individuell el mätning infördes.
2011- Nya balkongdörrar samt anslutande fönster. Balkongerna målades vita
2017 - Färdigställdes stambyte med godkänd slutbesiktning. Samma år genomfördes även fläktbyte och trädgården rustades upp.
2018 - Föreningen har rustat upp tvättstugeutrustningen samt målat betonggolven.
2019 - Renoverades entréerna och slutbesiktning kvarstår.
2020 - Målning av cykel- och barnvagnsrum.

Kommande underhåll:
2022 - Lekplatsbesiktning, rengöring spaltventil lgh fönster samt asfaltering av området.

Föreningen följer en femårig underhållsplan.
Parkering I föreningen finns 417 st. parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 200 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmare kostar 330 kr/månaden. I dagsläget (2022-08-08) finns lediga platser men det kan ändras snabbt.
För att du ska vara med i en aktiv kö måste du bo i en Riksbyggen-förening och skapa ett konto på kundwebben. Gå in på kund.riksbyggen.se och skapa ditt konto. Föreningen har inom parkeringsområdet installerat 3 st laddboxar med 6 st laddplatser för elbilar/laddhybrider. En laddplats kostar för närvarande 500 kr per månad inklusive elförbrukning. Laddkapaciteten blir ca 3 kW.
Tv och bredband Gruppavtal med Tele2, TV-Silver, Bredband 100/250 Mbit/s och Telefoni Bas. I samtliga hus finns också tillgång till Telias fiber-lan i lägenheten, som kan tecknas separat via Telia.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Via föreningen har man tillgång till tvättstuga med torkrum och mangel, beläget på entréplan. På var sida om entréerna finns cykelrum. Dessutom finns möjlighet till särskilt låst cykelrum i varje fastighet. Det finns även ett barnvagnsrum, till detta behöver man kvittera ut en nyckel. Det finns även en föreningslokal för uthyrning.
Övrigt Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-08-08.

Dokument

Området

Stadsdelen Tuve är ett av de mest populära områdena på Hisingen och har lite drygt 11 000 invånare. Här finns närheten till Hisingsparken, Slätta Damm och Skändla med dess grönska och kulturhistoria. Belägen mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

Närområde

På livfulla Tuve Torg finns bland annat livsmedelsaffärer, blomsterhandel, hårvård, träningsanläggning, apotek och vårdcentral.

Kommunikation

Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen.

Övrigt

Sankt Jörgen ligger centralt i området och erbjuder förutom golfbana även träningsmöjligheter och SPA med övernattning, Här finns även bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan och i anslutning till denna finns motionscentral, ishall och motionsspår. För den hästintresserade finns ridanläggningar. Hisingsparken är en central del av Tuve och förutom löparspår och 4H-gården erbjuds både grill- och lekplatser.

Här finns gott om både förskolor, familjedaghem och skolor.