Tuve, GÖTEBORG

Arvesgärde 26

Väntan är över!

Äntligen har vi äran att få presentera den perfekta trerummaren på Arvesgärde 26. Med ett topprenoverat badrum, modernt kök och ett väl tilltaget vardagsrum utöver de två rymliga sovrummen, är det bara att flytta in! Bostaden har genomgående en ljus interiör och ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck. I köket finns gott om förvaring och arbetsytor samt en diskmaskin som bidrar till vardagslyx. Bostaden erbjuder allt man kan tänkas behöva, till och med en egen tvättstuga med tvätt- och torktumlare och en walk-in-closet. Från både kök och det största sovrummet har du direkt access ut på den inglasade balkongen där du kan njuta av eftermiddagssolen med utsikt mot den lummiga trädgården.

I Arvesgärde bor du i ett lungt område med natur och grönska runt hörnet. Hisingsparken erbjuder fina promenadstråk och motionsspår samt grillplatser om man vill ta en heldag och bara njuta av naturen. På gångavstånd finns Tuve torg där det finnas allt ni behöver i vardagen, och stadspulsen är bara en kort resa med buss 17 bort.

Välkomna att kontakta mig för mer information!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 81.5 kvm
Avgift 5466 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1971-1972

Ansvarig mäklare
Ella Abrahamson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 70 70
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Ella Abrahamson

Ella Abrahamson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Arvesgärde 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81.5 kvm. föreningens information Om area är av stor vikt för köpare rekommenderas att göra en egen kontrollmätning.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 81.5 kvm
Byggnadsår 1971-1972
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-07-03
Primärenergital 137

Ekonomi

Lägenhetsnummer 247
Pris 2 795 000 kr
Avgift 5466 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV, bredband (100/10), IP-telefoni (bas) och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,3495%
Andel av årsavgift 0,34951%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Tuvehus nr 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757202-6925
Gatuadress Arvesgärde 25-42
Epostadress styrelsen@tuvehus7.se
Hemsida www.tuvehus7.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Tuvehus 7 består av 342 lägenheter fördelade på 9 fristående hus med adresserna Arvesgärde 25-42. Föreningen har två uthyrningslokaler. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Tuve 10:81, Tuve 55:3-6 samt delar av tomterna Tuve 10:3-4 och Tuve 11:23-33.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes med 1 % 2022-07-01.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 342
Antal lokaler 2
Renoveringar 2006- Takrenovering.
2007- Renovering av syd gavelfasader på samtliga hus.
2008- Ytterligare fasadrenovering.
2011- Individuell el mätning infördes.
2011- Nya balkongdörrar samt anslutande fönster. Balkongerna målades vita
2017 - Färdigställdes stambyte med godkänd slutbesiktning. Samma år genomfördes även fläktbyte och trädgården rustades upp.
2018 - Föreningen har rustat upp tvättstugeutrustningen samt målat betonggolven.
2019 - Renoverades entréerna och slutbesiktning kvarstår.
2020 - Målning av cykel- och barnvagnsrum.

Kommande underhåll:
2022 - Lekplatsbesiktning, rengöring spaltventil lgh fönster samt asfaltering av området.

Föreningen följer en femårig underhållsplan.
Parkering I föreningen finns 417 st. parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 200 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmare kostar 330 kr/månaden. I dagsläget (2022-08-08) finns lediga platser men det kan ändras snabbt. För att du ska vara med i en aktiv kö måste du bo i en Riksbyggen-förening och skapa ett konto på kundwebben. Gå in på kund.riksbyggen.se och skapa ditt konto. Föreningen har inom parkeringsområdet installerat 3 st laddboxar med 6 st laddplatser för elbilar/laddhybrider. En laddplats kostar för närvarande 500 kr per månad inklusive elförbrukning. Laddkapaciteten blir ca 3 kW.
Tv och bredband Gruppavtal med Tele2, TV-Silver, Bredband 100/250 Mbit/s och Telefoni Bas. I samtliga hus finns också tillgång till Telias fiber-lan i lägenheten, som kan tecknas separat via Telia.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Via föreningen har man tillgång till tvättstuga med torkrum och mangel, beläget på entréplan. På var sida om entréerna finns cykelrum. Dessutom finns möjlighet till särskilt låst cykelrum i varje fastighet. Det finns även ett barnvagnsrum, till detta behöver man kvittera ut en nyckel. Det finns även en föreningslokal för uthyrning.
Övrigt Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-08-08.

Dokument

Området

Stadsdelen Tuve är ett av de mest populära områdena på Hisingen och har lite drygt 11 000 invånare. Här finns närheten till Hisingsparken, Slätta Damm och Skändla med dess grönska och kulturhistoria. Belägen mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

Närområde

På livfulla Tuve Torg finns bland annat livsmedelsaffärer, blomsterhandel, hårvård, träningsanläggning, apotek och vårdcentral.

Kommunikation

Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen.

Övrigt

Sankt Jörgen ligger centralt i området och erbjuder förutom golfbana även träningsmöjligheter och SPA med övernattning, Här finns även bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan och i anslutning till denna finns motionscentral, ishall och motionsspår. För den hästintresserade finns ridanläggningar. Hisingsparken är en central del av Tuve och förutom löparspår och 4H-gården erbjuds både grill- och lekplatser.

Här finns gott om både förskolor, familjedaghem och skolor.

Räkna på ditt nya boende