Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Sundby, Ekerö

Backbrännan 4

- Enplansvilla byggd 2019
- Barnvänlig och stor tomt
- Nybyggt attefallhus och dubbelgarage
- Stor solig altan på 215 kvm
- Kort gångavstånd till Sundbyskolan och ICA
- Ogenerat läge mitt i grönskan

Välkommen till en fantastiskt fin och bra enplansvilla. Optimalt planerad med möjlighet till fem sovrum, två våtrum och ordentlig tvättstuga. Bra uppvärmning och ventilationssystem med frånluftvärmepump kopplat till genomgående vattenburen golvvärmen som ger en behaglig komfort och inomhusklimat.

Läget är helt suveränt! Helt ogenerat och omgivet av grönska som bjuder in till avkoppling. Stor tomt på hela 2 500 kvm som fyllts ut till en plan och barnvänlig plats och med sol från morgon till kväll. Stor altan på hela 215 kvm med både spa-bad med bubbel och swim-spa med jetstrålar som möjliggör en simtur. Något som förgyller tillvaron och bjuder in till grillkvällar och trevliga sammankomster med nära och kära.

På fastigheten finns även ett fullstort attefallshus med WC/Dusch. Ena delen kan idag användas som gäst- eller arbetsrum. Den andra som förråd men är förberedd för köksinstallation för att göra huset till en komplett gäststuga för exempelvis uthyrning. Utöver det finns ett isolerat dubbelgarage med luftvärmepump och dubbla fjärrstyrda portar.

Omgivningarna är också väldigt tilltalande. I Sundby, som endast ligger ett par minuters bilfärd från Ekerö tätort, finns Sundbyskolan med pedagogik från förskoleklass upp till årskurs 6. Denna ligger på bara några minuters gångväg från huset liksom ICA-nära butik och busshållplats. Inom gång/cykelavstånd finns även badplats.

Sammanfattningsvis ett hus man inte vill missa. Varmt välkommen till Backbrännan 4!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 143 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4-5 sovrum
Tomt 2500 kvm
Byggnadsår 2019
Pris 9 475 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Powerbild NiklasBergsten Fastighetskarta

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Backbrännan 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4-5 sovrum
Boarea 143 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Ekerö-Sundby 1:25
Boarea 143 kvm
Byggnadsår 2019
Vatten & avlopp Kommunalt VA.
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt, stål och alu
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader På fastigheten finns två ytterligare byggnader. Ett garage byggt 2021 på 43 kvm som är isolerat, har gjuten platta och försett med luft/luftvärmepump. Även förberett för VA med tomrör draget fram till garaget och golvbrunn finns ingjuten i plattan. Dubbla fjärrstyrda portar samt separat dörr från sidan. Det finns även ett nybyggt attefallshus från 2022 på 30 kvm. Som idag har ett sällskapsrum, ett badrum med dusch och toalett samt ett förråd. Fiber är också indraget hit. Hela byggnaden är isolerad och förrådsdelen är förberedd med avlopp för köksinstallation. Det skulle i så fall ge möjlighet för uthyrning.

Info från säljaren:
- Huset är ett Eksjöhus modell Karisma
- Fiber finns installerat (även indraget till attefallshuset)
- Vattenburen golvvärme i samtliga rum (Termostater för de olika rummen)
- Fjärrstyrd entrégrind med tre fjärrkontroller
- Elektriska vertikal-markiser finns i vardagsrumsfönstren
- Utvändig fasadbelysning från Hidealite
- Vattenutkastare finns vid groventrén
- Elrör fördraget för belysning (utanför terrass)
- Altanen har mätts till ca 215 kvm

Rum

Hall / Klädkammare

Välkomnande och luftig hall med snyggt klinkergolv i grått som matchar snyggt med de målade väggarna i grå kalkfärg. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i garderob med spegelskjutdörrar och rymlig klädkammare. Infällda spotlights i taket ger ett behagligt ljus.

Vardagsrum

Luftiga ytor och en tilltalande takhöjd på upp till 3,87 meter där höga fönster i vinkel bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp och ogenerad vy mot trädgården. Plats för både sällskapshörna och matbord för en stor familj. Vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar. Infällda spotlights i taket ger en trivsam belysning. Här finns även braskamin som ger extra mysfaktor att elda i. Väggen bakom denna har på ett smakfullt sätt målats i grå kalkfärg.

Kök

Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och binder på ett trevligt sätt samma dessa sociala ytor. Fint ljusinsläpp från fönster i vinkel där även utgång finns till den stora altanen på husets baksida. Köket är från Vedum och är modernt och stilsäkert med vita skåpluckor samt stänkskydd och bänkskivor i exklusiv kvartskomposit. Väl tilltagen köksö med extra förvaring och arbetsytor. Här finns induktionshäll, spisfläkt, ugn och en extra vask med vatten. I övrigt finns även kyl, frys och integrerad diskmaskin. Vitvarorna är från Miele och köksfläkt från Thermex. Infällda spotlights finns i taket.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Grå heltäckningsmatta och vitmålade väggar. Utgång härifrån finns till den stora altanen som löper runt mot baksidan.

Walk in closet

I nära anslutning till stora sovrummet finns ett extra rum som idag används som walk in closet med garderober och förvaringshyllor. Grå heltäckningsmatta på golvet och vtmålade väggar. Kan med fördel även användas som arbetsrum eller extra sovrum.

Badrum

Master bathroom med både dusch och badkar. Karaktärsfullt utförande med kakel i blågrå ton och klinkergolv i mörkgrått. Fint ljusinsläpp från stort fönster. Glasvägg skärmar på en smart sätt av duschen från kommoden. Handdukstork finns.

Allrum

Detta rum kan förslagsvis användas som TV-rum eller lekrum men även delas av till ett extra sovrum. Vitlaserad ekparkett och väggar målade i grå kalkfärg.

Sovrum 2

Här finns två garderober för förvaring och plats för stor enkelsäng. Fint ljusinsläpp från fönster i vinkel. Vitlaserad ekparkett på golv och väggar målade i grön ton samt färgglad fondtapet.

Sovrum 3

Även i detta sovrum finns två garderober samt fönster i två väderstreck som bjuder på härligt ljus. Vitlaserad ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt fondtapet med inslag från djurens värld.

WC/Dusch

Helkaklat med smakfulla materialval. Vita väggar samt en fondvägg i brunskiftande ton som är samma som golvet. Öppningsbart fönster bjuder på fint ljusinsläpp. WC, kommod, dusch med vikdörrar och handdukstork.

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med separat entré utifrån som gör den möjlig att använda som groventré. Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns frånluftsvärmepumpen (NIBE F730) placerad och tvättmaskin, torktumlare, tvättvask, arbetsbänk och förvaringsskåp.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-09-08
Primärenergital 90

Ekonomi

Pris 9 475 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde 4 532 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 708 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 824 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 824 000 kr
Värdeår 2019
Summa inteckningar 6 333 500 kr
Elförbrukning 23 099 kWh/år
Driftkostnad 39 886 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 082 kr
  • Renhållning: 2 390 kr
  • Hushållsström: 27 349 kr
  • Sotning: 175 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 890 kr

Tomt

Tomtarea 2500 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Övrigt Gediget arbete med att fylla ut tomten har gjorts för att skapa den jämna och barnvänliga yta den har idag. Ramas på ett trevligt sätt in av tuyahäck. Ett par "bergknallar" har sparats och skrapats rent vilket ger tomten en fin karaktär idag. Stor gruslagd uppfart med gott om plats för bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Ekerö-Sundby GA:4 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Ekerö Nyckelby GA:5 ändamål: Vägar
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM6-36/2840.1

Planbestämmelser Byggnadsplan Detaljplan Vattenskyddsområde

Dokument

Området

Lantlig omgivning på endast ett par minuters resa från Ekerö tätort. Här finns vackra naturstråk och Mälaren med badplats. Skola för förskoleklass upp till årskurs 6. Även ICA-nära butik och pumpstation finns. Bebyggelsen bestod från början av främst sommarboende men allt eftersom har de äldre husen permanentiserats och många nya villor byggts. Men området har ändå behållit sin gröna miljö samt avkopplande lugn. I området finns även Rosenhills trädgård som är ett känt utflyktsmål för många.

Närområde

I området finns en ICA nära-butik och pumpstation. Vid Ekerö centrum som är ca 10 minuters bilresa bort finns allt man behöver i form av livsmedelsbutiker, bibliotek, systembolag, rastauranger och diverse butiker. Där finns även vårdcentral, apotek, tandläkare och annat som är viktigt.

Kommunikation

Kommunikationerna består av buss där linjerna 309, 311 och 312 avgår och tar drygt en halvtimme till Brommaplan.

Räkna på ditt nya boende