VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mörbyskogen, Danderyd

Mörbydalen 13, 7 tr

En ljus och härlig bostad på högt och fritt läge med tre sovrum som snart är till salu. Bostaden har ett extra sovrum invid matplatsen i köket vilket gör att denna bostad erbjuder utrymme för er som är många. Vardagsrummet och balkongen är en enda stor härlig oas där hela familjen kan umgås. Balkongen är inglasas (och öppningsbar) vilket blir ett extra rum under hela året. Från bostadens alla fönster är det fri utsikt och ingen insyn. Det är perfekt solläge med sol ändå från tidig morgon till att den går ned. Stambytt badrum. Stabil äldre förening med välskött ekonomi.

Det är gångavstånd till T-bana Mörby Centrum/Danderyds sjukhus och Roslagsbanan Mörby station. Du är inne i Stockholms storstadspuls på ca 10 minuter. Buss passerar i bostadsområdet som anknyter till flertalet närliggande områden som bland annat Djursholms Torg där du hittar flertalet omtalade restauranger som Monrads, Brasseri Greta och La Piazza. Bostadsrättsföreningen erbjuder både p-platser och garage för sina medlemmar.
Mörby centrum håller på att byggas ut och byggas om samt kommer byta namn till Danderyds centrum. Här kommer det att erbjudas ett större och rikare shoppingutbud, Deli, restauranger och välsorterade matbutiker. Idag finns här också Systembolag, tandläkare, vårdcentral och café.

Närmaste ICA-butik finns redan i Mörbyskogen. För dig som gillar en hälsosam livsstil finns SATS-gym och Friskis och Svettis på gångavstånd från bostaden. Mörbyskogen är en central knutpunkt för Danderyd vilket gör att det är nära till flera motionsspår, badhuset och flertalet badplatser utomhus. Danderyds kommun erbjuder många bra skolor. I närområdet finns flera förskolor som Vitsippan, Kevingeskolan och Kyrkskolan ( ÅK F-6), Fribergaskolan (Åk 7-9). Danderyds kommun erbjuder också flertalet gymnasieskolor.

För mer information om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. Johanna.peltomaki@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 78.4 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4186 kr/mån
Rum 3,5
Våning 6 av 10
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1962
Pris 4 000 000 kr

Ansvarig mäklare
Johanna Peltomäki
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 09 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Anton Zellman
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 02 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

MINI-FYRA I MÖRBYSKOGEN

Planritning

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörbydalen 13, 7 tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3,5
Boarea 78.4 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 6 av 10

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 78.4 kvm
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Välkomnande och möblerbar hall som erbjuder gott om förvaring i klädkammare. Moderna gråa väggar. Parkettgolv. Säkerhetsdörr som också stänger ute en del ljud från trapphuset. Invid dörren ligger ett praktiskt klinkergolv som är perfekt för blöta skor vintertid.

Vardagsrum & balkong

Stort vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och matplats om så önskas. Här får hela familjen plats att umgås på tillsammans med vänner. Det är utgång till den stora och rymliga balkongen i rakt västerläge. Här kan du njuta av solen under eftermiddagen tills att den försvinner bakom träden. Balkongens inglasning är givetvis öppningsbar för dig som gillar att sola. Tack vare solläget är detta en bra plats att odla egna grönsaker på. Balkongen har en trall samt markis. Vacker stenläggning för dig som gillar extra detaljer.

Sovrum 1

Detta sovrum används idag som ett stort barnrum. Här får också dubbelsäng plats samt ytterligare garderober/byrå om så önskas. Utsikt mot balkongen och vidare inom föreningens innergård.

Sovrum 2

Detta sovrum kan man kalla för 'master bedroom', den stänga garderobslösningen har ersatts med en öppen förvaringsyta i form av stilsäkra garderober. Här får du nu en lyxig känsla och kan snyggt visa upp dina favoriter. Sovrummet är inrett med en fondvägg i mörk grå ton samt vita målade väggar. Utsikt åt öster över Djursholm och sjöglimt mot Stora Värtan. Ingen insyn.

Badrum

Stambytt helkaklat badrum med praktisk duschkabin, tvättmaskin, spotlights i taket, handdukstork, badrumsskåp med spegel och inbyggd belysning. WC. Det ryms mycket förvaring i kommoden under handfatet samt överskåpet ovan tvättmaskinen. Det finns yta både på golv samt montering på vägg om ytterligare förvaring önskas.

Kök

Charmigt och ljust kök med stommar från byggnation 1962. Köket är delvis renoverat med ny bänkskiva, belysning under överskåpen, kakel, kyl/frys, keramikhäll, kolfilterfläkt, integrerad ugn och micro. Diskmaskin. I köket finns en matplats för ca 4 st sittande personer. Trevlig utsikt mot grönska och Djursholm samt Stora Värtan. Förmiddagssol.

Sovrum 3

I köket och dess matplats har det byggts upp en vägg med skjutdörr vilket har gett ett tredje sovrum eller arbetsrum om så önskas. Vill man återställa planlösningen kan denna vägg tas ned. Väggen är inte fastskruvad i parketten.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-29
Primärenergital 148

Ekonomi

Lägenhetsnummer 9-138-2-0107
Pris 4 000 000 kr
Avgift 4186 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv
Driftkostnad 5 100 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 900 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,30857%
Andel av årsavgift 0,30857%

Förening

Föreningsnamn Mörbyskogen 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716400-0700
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Mörbyskogen 2 ligger mitt i Mörbyskogen nära till natur och kommunikationer. Med fem minuters promenad når man både tunnelbana och bussar vid Mörby C, Roslagsbanan vid Mörby Station och bussterminalen utanför Danderyds Sjukhus. Dessutom busslinje 606 utanför porten.

Via promenad och cykelvägar är det nära till Edsvikens strandpromenad, Ekebysjöns naturreservat m.m.

Föreningen bildades på 60-talet och har en god och stabil ekonomi. I föreningen finns fem höghus och två låghus med tillsammans 373 lägenheter. Lägenheterna utgörs av 1:or till 6:or med tyngdpunkten på 2:or och 3:or.
Inom föreningens område finns två tvättstugor. Den ena ligger i låghuset Mörbydalen 7 och den andra i låghuset Mörbydalen 14, båda med ingång från respektive gavel.
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd. Föreningen hyr dessutom ut extraförråd, men tillgången är begränsad. Ett kösystem finns, för köplats kontakta styrelsen per mail: styrelsen@morbyskogen2.se
Föreningens ekonomi Föreningens goda ekonomi har gett dem och fortsätter att ge föreningen möjlighet att investera i boendemiljön. Avgifterna till föreningen höjdes 2013 med 12 % och 2014 med 10 % som en följd av det omfattande stamrenoveringsprojektet. 2019-2020 höjdes avgiften med 2% för att finansiera kommande stora underhållsprojekt. Föreningen planerar att höja avgiften i takt med låneräntans utveckling och på omfattning av planerade renoveringsprojekt.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 373
Renoveringar Större underhållsarbeten
2003 installation och övergång till fjärrvärme
2003-2004 Renovering av fasader och inglasning av balkonger
2013-2016 Renovering av vatten- och avloppsstammar samt badrum
2014-2017 Byte till nya hissar
2018-2019 Takomläggning på samtliga hus
2018-2019 Renoveringar av takaltaner på höghusen
2020 Utbyte av isolering av rörkrökar. Fortsatt installation porttelefoner.

Planerade renoveringar: fönsterrenovering, fläktbyte i höghusen, garagerenovering, byte av elstammar samt energibesparande åtgärder.
Parkering Parkeringsmöjligheterna är goda med 290 garage och 152 parkeringsplatser, varav 12 stycken parkeringsplatser med laddstolpe och eluttag för motorvärmare, 4 stycken parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare samt 27 besöksparkeringsplatser.
Tv och bredband Föreningen tillhandahåller kollektivt digital kabel-TV (17 kanalers basutbud), IP-telefoni och bredband (50 Mb/s) från Com Hem. Om högre hastighet önskas så görs detta upp separat med Com Hem. Ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende