VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Kevingeringen, Danderyd

Kevingeringen 47 - högst upp i huset

Mycket hemtrevlig bostad på ett av föreningens bästa lägen - så kallad golflängan. Här bor du med minimal insyn på ett högt och fritt läge med utsikt över trädtopparna, golfbanan och vintertid Edsvikens vatten. Solig balkong i lugn läge i sydost.

Brf Vändkretsen är en populär bostadsrättsförening med anledning av sin mycket goda ekonomi och utmärkta läge i Danderyd. I denna förening kan du bo utan att behöva oroa dig för plötsliga förändringar av såväl höga avgiftshöjningar eller plötsliga stora renoveringar.
Precis nedanför föreningens bostadsområde finns Kevinge golfbana, på vintern är golfbanan öppen för allmänheten och här sker hundträffar, skid- och pulkaåkning. I närområdet finns också Ica-butik, busshållsplats med nästa hållplats Mörby centrum och tunnelbanan, Deli Italia som lagar god italiensk mat samt många vackra promenadstråk och badplatser. Kvarnparksbadet är en populär utomhuspool med tempererat vatten där du kan bada varma sommardagar tillsammans med vänner och familj. I området finns flera förskolor och skolor vilket gör att du har kort avstånd hem när det är dags att hämta och lämna.

Från Kevingeringen kan du smidigt promenera via den upplysta gångbanan genom golfbanan till Mörby centrum. Här finns ett stort busstorg samt T-banans röda linje. Det tar ca 12 minuter till Östermalms torg. I Mörby station finns Roslagsbanan som tar dig till Tekniska högskolan, Österskär och Kårsta. Med detta centrala och samtidigt lugna läge kan du njuta av att vara ostörd hemma och samtidigt kunna åka iväg på spontana aktiviteter.

Mörby centrum håller på att byggas ut och byta namn till Danderyds centrum. Det kommer bli ett utökat shopping- och restaurangutbud som ger mer puls till stadsdelen vilket gör att du kan leva stadsliv på hemmaplan.

Vill du veta mer om bostaden, föreningen, området eller försäljningen kontakta ansvarig mäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. johanna.peltomaki@mohv.se för att få mer information

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 69 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3162 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1956-1957
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Peltomäki
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 09 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Anton Zellman
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
072 555 02 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

HÖGST UPP I HUSET

Planritning

Johanna Peltomäki

Johanna Peltomäki

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kevingeringen 47 - högst upp i huset

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 69 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 69 kvm
Byggnadsår 1956-1957
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Vardagsrum

Stort vardagsrum som tar en stor soffgrupp där hela familjen kan samlas och yta för en ytterligare matplats om så önskas. Vacker originalparkett och originaldörr.

Sovrum & balkong

Perfekt 'master bedroom' med utgång till insynsskyddad balkong. Här står också tre garderober. Parkettgolv. Balkongen ligger i ett sydostligt läge med sol under förmiddagen till efter lunch. Under sommarens halvår har du vackra lövträd med fågelkvitter. Under vinterhalvåret ser du ut över Edsvikens vatten, Kevinge golfbana och Stockholms siluett.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas. Tidigare fanns här en vägg mot köket, som nu stängts igen för att skapa en stor skjutdörrsgarderob och en större matplats i intilliggande rum. Parkettgolv.

Kök

Hemtrevligt kök med ljusa luckor och svart bänkskiva i laminat. Köket har induktionshäll, kolfilterfläkt samt helintegrerad kyl/frys. Diskmaskin och ugn med självrengöring (2018). I köket finns en matplats för cirka 6 st sittande gäster.

Badrum

Helkaklat badrum med vita kakelplattor. Klinkergolvet samt duschzonen har en matchande turkos färg. Nytt duschmunstycke och takdusch 2020. I badrummet finns också tvättmaskin (2017), WC, handat samt två spegelskåp till förvaring. I taket finns extra starka spotlights. Skön golvvärme för frusna eller blöta fötter.

Hall

Möblerbar och luftig hall med vita målade väggar. Här finns ett ljust klinkergolv perfekt att kunna stå emot slitage av blöta vinterskor. I hallen erbjuds det mycket klädförvaring i form av en praktiskt hatthylla och krokar, garderober och linneskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd samt ett matförråd.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 01183
Avgift 3162 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv.
Driftkostnad 6 592 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 992 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,254%

Förening

Föreningsnamn Brf Vändkretsen
Organisationsform Bostadsforening
Organisationsnummer 716400-1203
Gatuadress Kevingeringen 41
Postnummer 18250
Ort Danderyd
Epostadress info@vandkretsen.se
Hemsida http://vandkretsen.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Kevingeringen är ett bostadsrättsområde som byggdes 1956-1957 och innehåller 415 lägenheter, alla med adressen Kevingeringen. Området är vackert beläget på berget ovanför Edsviken och har Kevinge golfbana slingrande runt om sig. Bostadsrättsföreningen består av flera stycken 3-våningshus utan hiss samt två stycken 8-våningshus med hiss. I bostadsrättsföreningen finns tre grillplatser och flera trevliga sitt- och lekplatser. I föreningen bor alla åldrar, unga vuxna med och utan barn, barnfamiljer, personer i medelåldern och äldre. Det är vanligt att man bor länge i föreningen alternativt flyttar inom den.

Antal kommersiella lokaler är 5, dessutom finns ca 80 mindre förrådslokaler. I föreningen finns gym, snickarverkstad och vävstuga.

TV - Leverantör Sappa, analogt eller digitalt via boxer. Ingår i avgiften.
Internet - Leverantör A3 (fd Alltele). I avgiften ingår 1 Gbit via datauttaget.

Överlåtelseavgift tas ut 2,5 % av ett prisbasbelopp som betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 1% av ett prisbasbelopp.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar vid förvärv av bostadsrätt.

Föreningen utför reparation och underhåll enligt fastställd plan.
Föreningens ekonomi Bostadsrättsföreningens ekonomi är mycket god och de har inga långfristiga lån som belastar. För att tillgodose en fortsatt god ekonomi har föreningen höjt avgiften med ca 2% varje år under de senaste åren. Styrelsen bestämmer årsvis om avgiften kommer att höjas.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 415
Antal lokaler 5
Parkering I föreningen finns utomhusparkering med eller utan motorvärmare, p-plats med laddstolpe, garage samt MC-garage. MC-garage 250 kr per månad. P-plats utomhus utan el 350 kr per månad. P-plats utomhus med el 400 kr per månad. Utomhusplats med laddstolpe 450 kr per månad i bashyra. Eltillägg tillkommer. Garage 12-15 kvm 1000 kr per månad. Garage 15-18 kvm 1100 kr per månad. Det är fri parkering på gatan 24 timmarsparkering.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området