VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Abrahamsberg / Åkeslund, Bromma

Stopvägen 73


På populära Stopvägen saluförs nu denna välplanerade tvåa som noga renoverats till perfektion, med tydlig fokus att bevara bostadens anda från det kvalitativa och tidiga 40-talet!

Lägenheten som ligger i lummiga Åkeslund bjuder på lättmöblerade ytor, tilltagen takhöjd och en härlig rymd tack vare genomgående ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. I och med de genomgående ljusa ytskikten och det faktum att varje yta noga tagits i beaktan känns denna väldisponerade tvårummaren betydligt rymligare än sina nätta kvadratmetrar!

Här möts du bland annat av en välkomnande hall med goda avhäningsmöjligheter, stambytt badrum med plats för tvättmaskin om så önskas och ett nyligen renoverat originalkök med klassisk schackrutig plastmatta som bjuder på tacksamma förvaringsmöjligheter. Vidare når vi det stillsamma sovrummet som berikats med fantastisk fiskbensmönstrad stavparkett i ek och gröna väggar. Här hittar vi även en av lägenhetens tre garderober med stilfulla spegeldörrar!

I det stora och lättmöblerade vardagsrummet som också det försetts med fiskbensmönstrad stavparkett finns det gott om plats för både matbord med stolar, soffgrupp samt skrivbordhörna. Tack vare det generösa fönsterpartiet i soligt söderläge genomsyras rummet av ett svårslaget ljusflöde.

Här bor du i en välskött förening i ett naturskönt och mycket lugnt område med träd och tallar som närmsta granne samtidigt som storstadspulsen nås på bara några minuter!

Bostaden är belägen i natursköna och kulturmärkta Åkeslund mitt emellan Abrahamsbergs centrum och Brommaplan. I Abrahamsbergs centrum erbjuds ett brett serviceutbud i form av mataffär (ICA), gym, pizzeria, sushi samt tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik.

Med ett kort avstånd når du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik och apotek etcetera. Här tillhandahålls också enastående linjetrafik form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss. P
opulära motionsspår, bad, utegym och grönområden återses samtliga inom bostadens närområden däribland runt Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längst med Mälarens vatten.

En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och rogivande natur!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2781 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1940
Pris
Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Optimalt planerad & smakfullt renoverad tvåa med tidstypiska originalattribut!

snart här guhl Planritning Digitalt visitkort Daniel Andersson

snart här guhl
snart här guhl
Planritning
Planritning
Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Stopvägen 73

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1940
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

I den välkomnande ljusa och luftiga hallen möts du av tapetserade väggar och påkostat golv i form av fiskbensmönstrad ekparkett. Med en tilltagen takhöjd och en bevarad originalgarderob når du från hallen både bostadens badrum, kök och vardagsrum.

Vardagsrum

Socialt och trivsamt vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och generös soffgrupp. Här har rummet berikats med tapetserade väggar samt påkostad och nyligen inlagd fiskbenmönstrad stavparkett i ek. Det stora fönstret förser rummet med en stor dos dagsljus med sitt solsäkra sydostläge och från vardagsrummet når du lägenhetens hall och sovrum.

Sovrum

Rofyllt och insynsskyddat sovrum med tapetserade ljusgröna väggar och fiskbensmönstrad stavparkett! Här finns plats för både byrå, säng samt skrivbord om så önskas.

Kök

Tidstypiskt och välbevarat originalkök som noga renoverats till perfektion! Här har skåpsluckorna målats i en behaglig grå nyans och smyckats med stilfulla stålbeslag. Köket bjuder på tacksamma förvaringsmöjligheter och goda arbetsytor. Utrustad med kyl/frys, spis/ugn och fläkt. Med tapetserade väggar och klassisk schackrutig plastmatta når du från köket lägenhetens sovrum och hall.

Badrum

Stilrent och stambytt badrum med ljusgrått klinkergolv och vita kakelklädda väggar. Utrustat med wc, handfat, dusch med glasväggar samt handdukstork. Här finns även ett praktiskt vädringsfönster som bjuder på naturskön utsikt och som skänker en stor dos dagsljus!

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-08-27
Primärenergital 193

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1102
Avgift 2781 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA & kabel-tv (basutbud)
Andel i förening 4,6485%

Förening

Föreningsnamn Brf Skäppan 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769604-8581
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Skäppan 6 bildades 1999 och äger fastigheten Skäppan 6 upplåten med tomträtt. Föreningens adresser är Stopvägen 71-75 och ligger i området Åkeslund i Bromma. Fastigheten uppfördes 1940 och innehåller 20 lägenheter varav 1 är upplåtna med hyresrätt (dolt kapital). Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening.
Föreningens ekonomi Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar. Föreningens senaste årsredovisning hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen.
Antal lägenheter 20
Antal hyresrätter 1
Renoveringar Stambyte och elstigar byttes 2009-2010. Det finns i dagsläget inga större renoveringar planerade. Under 2017 slutfördes ett större dräneringsarbete och man passade då på att förbättra utemiljön på framsidan av huset. 2017 gjordes också en utvändig renovering av samtliga fönster samt fiber installerades till varje lägenhet.
Parkering I området råder boendeparkering på gatan, för mer information se www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Ett basutbud av kabel-tv inkluderat i avgiften. Fiber finns framdraget och man väljer själv leverantör och hastighet.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt Det finns en gemensam tvättstuga i trapphus 73 i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp. Det finns även gemensamt hobbyrum/gym. Föreningen har en härlig stenbelagd uteplats med grill och rök som får nyttjas av medlemmarna. Det finns också planteringslådor samt ett trevligt växthus att nyttja.

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett förråd i källaren.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.