Riksby, Bromma

Spångavägen 56

+ Högst upp i huset
+ Balkong i söderläge
+ Renoverat badrum med tvättmaskin
+ Närhet till Brommaplans tunnelbana

Kommande försäljning. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Felicia Johansson för eventuella frågor eller funderingar samt möjlighet för privatvisning på telefon 0761-76 05 08 eller mail felicia.johansson@mohv.se.

Varmt välkommen till Spångavägen 56 och denna tvåa på 42 kvadratmeter i trevliga Riksby. Här bor du högst upp med trädtopparna som närmsta granne och en balkong i solsäkert söderläge. De 42 kvadratmetrarna är fördelade på vardagsrum och kök i öppen planlösning som blir det naturliga stället för sociala sammankomster, ett sovrum separerat från vardagsrum med hjälp av en industriinspirerad fönstervägg, stilrent renoverat badrum med tvättmaskin samt hall med förvaring i form av över- och underskåp. Lägenheten tillhör HSB Brf Saxen som utgörs av totalt 60 lägenheter och 7st lokaler.

Lägenheten är belägen i trevliga Riksby med promenadavstånd till Brommaplans tunnelbana. Närservice erbjuds i form av bland annat matbutik (ICA samt Coop), restauranger, systembolag och vårdcentral. Tunnelbanans gröna linje tar dig smidigt och enkelt in till Stockholms City på ca 20 minuter och bussterminalen vid Brommaplan erbjuder flertalet busslinjer mot Solna, Sundbyberg och Mälaröarna. För den som gillar trevliga promenader i gröna omgivningar rekommenderas Judarskogens naturreservat samt Lillsjöns grönområde (som dessutom har ett utegym). Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 42 kvm
Avgift 3380 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1940
Pris 2 195 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Felicia Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 05 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trivsam tvåa med balkong i soligt söderläge!

Snart har

Snart har
Snart har

Planritning

Felicia Johansson

Felicia Johansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Spångavägen 56

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 42 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42 kvm
Byggnadsår 1940
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Varmt välkommen in till Spångavägen 56 och en hall bestående av vitmålade väggar och klinkergolv i grå nyans som bjuder in till lägenhetens övriga rum. Här erbjuds förvaring i vita över- samt underskåp där du enkelt gömmer undan ytterjackan med en bänkskiva perfekt att lägga nycklarna invid när du kommit hem.

Vardagsrum

Luftig vardagsrum bestående av vitmålade väggar samt klinkergolv i mönstrad grå ton. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt eventuellt övrigt möblemang om så önskas. Öppen planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en känsla av rymd och ger goda möjligheter att vara social med eventuella middagsgäster medan middagen förbereds i köket.

Kök

Modernt och stilrent kök bestående av induktionshäll, ugn samt kyl/frys med förvaringsmöjligheter bakom gråa köksluckor. Den öppna planlösningen mellan köket och lägenhetens vardagsrum skapar goda möjligheter för ett ordentligt köksbord och blir en naturlig plats för sociala sammanhang. Ljust målade väggar och klinkergolv i gråmönstrad ton.

Sovrum

Bakom en industriinspirerad fönstervägg separeras lägenhetens vardagsrum och det som idag nyttjas som ett sovrum. Laminatgolv i mörkare ek berikar golv och blir en kontrast till de vitmålade väggarna och skapar ett lugn i rummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt sängbord och förvaring återfinns i garderober längs med väggen.

Balkong

Från sovrummet nås lägenhetens fantastiska balkong i soligt söderläge - en perfekt plats att njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Plats finns för en mindre loungegrupp, alternativt bord med stolar samt grill (endast elgrill tillåtet) om så önskas.

Badrum

I anslutning till hallen hittas ett ljust och stilrent renoverat badrum bestående av vitkaklade väggar och klinkergolv i grått där fönstret släpper in det lilla extra solljuset och fungerar perfekt vid vädring. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin samt golvvärme.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-04-12
Primärenergital 187

Ekonomi

Lägenhetsnummer 42/1103
Pris 2 195 000 kr föreslagen budstart
Avgift 3380 kr/mån
Kommentar Månadsavgiften inkluderar värme, VA samt tv basutbud från ComHem/Tele2. Utöver månadsavgiften debiteras 125kr/månad för bredbandsanslutning via Telenor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,33176%
Andel av årsavgift 1,47225%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Saxen i Stockholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702001-8847
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 1994 och fastigheterna Saxen, Saxen 2, Synålen, Stoppsvampen, Garndockan och Nystanet i Stockholms kommun byggdes under 1940. Föreningen innehar marken med tomträtt och föreningen förvaltas av HSB.
Föreningens ekonomi I dagsläget finns inga planerade förändringar av avgiften (kontrollerat 2022-02-09). Föreningens senaste årsredovisning finns på www.mohv.se
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande avtal löper till 2029-09-30
Antal lägenheter 60
Antal lokaler 7
Renoveringar Genomförda renoveringar
1994-1996: Totalrenovering av samtliga fastigheter, inklusive stammar och tak
2005: Renovering av balkonger
2006: Byte av låssystem
2007: VVC-system renoverades
2010: Renovering av tvättstugor som fick nya maskiner
2011: Målning av träpartierna på fasaderna, exteriörbelysning bytt
2012: Häng- och stuprännor bytta, exteriörbelysning bytt
2013: OVK-besiktning
2014: Renovering av samtliga tak
2015-2016: Byte av portar
2017: Stamspolning
2018: OVK-besiktning
2019: Dränering av fastighet 60-62. Åtgärder i de lägenheter som fått nedslag i OVK-protokoll. Radonmätning i samtliga fastigheter.
2020: Byte av den äldre halvan maskiner i tvättstugorna. Renovering av källare i nr. 62 efter dränering på fastighetens utsida med ny belysning och väggfärg. Byte av träförråd till metallnätsförråd.
2021: Renovering av 60ans källare med ny belysning och väggfärg. Byte av gamla träförråd till metallnätsförråd. Nya gaveldörrar port 39 samt 54.

Planerat underhåll och renoveringar
2024: Byte av tjärpapp på samtliga fastigheter
2025: Byte av fönster
Parkering Föreningen har en liten parkeringsplats med 14 platser, med en månadsavgift på 250 kr. P-platserna administreras av HSB, det är i dagsläget kö. I övrigt råder boendeparkering med kostnad om 300kr/månad.
Tv och bredband TV basutbud från ComHem/Tele2 inkluderas i avgiften. Bostadsrättsinnehavaren blir automatiskt ansluten till Telenor för internetuppkoppling och debiteras 125kr/månad.
Överlåtelseavgift 1507 kr
Pantsättningsavgift 604 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningens medlemmar har tillgång till två tvättstugor belägna i nr. 41 samt 62 och cykelförråd. Externa förråd finns i samtliga fastigheter tillhörande föreningen. Kön till dessa administreras av styrelsen och månadskostnaden varierar mellan 150-350:-/månad.

Dokument

Området

En grönskande oas på endast en kvarts pendlingsavstånd med tunnelbanan från Stockholm city. Här finns gångavstånd till vackra naturstråk vid Lillsjön, pittoreska kolonistugeområden, flera livsmedelsbutiker och viktig närservice samt goda shoppingmöjligheter vid Bromma Blocks. Avståndet är inte heller långt till Västerleds vackra villakvarter eller naturen vid Kärsön och Drottningholms slott på endast fem minuters bilresa bort. Ej att förglömma är det populära utegymmet vid Lillsjön och Bromma golf på nära avstånd.

Närområde

Flera livsmedelsbutiker finns. ICA nära vid Abrahamsberg, ICA Supermarket vid Brommaplan, Coop nära vid Brommaplan samt City Gross vid Ulvsunda. Vid Brommaplan finns vårdcentral, apotek, systembolag, tandläkare mm.

Flera förskolor finns lokalt i området att välja på. Abrahamsbergsskolan (ca 750 elever) är en F-9 skola och finns på gångavstånd liksom den engelska internationella skola (ca 1.000 elever) som huserar i Riksbyskolans lokaler.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje har hållplats vid både Abrahamsberg och Brommaplan och tar endast ca 15 min in till city. Vid Brommaplan finns också bussförbindelser mot Solna, Mälaröarna, Sundbyberg samt flygbussar mot Arlanda. I området finns även Bromma flygplats med gott om framförallt inrikesflygningar. Två t-bane stationer bort ligger Alvik med ytterligare alternativa färdvägar med bussar och tvärbanan.

Parkering

Boendeparkering på gatan i området enligt taxa 5.

Räkna på ditt nya boende