VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Nockeby, BROMMA

Nockeby kyrkväg 43

Välkommen in i en oas av exklusivitet och komfort i denna fantastiska fyrarumslägenhet i trivsam 55+ förening. Belägen i en nybyggd fastighet från 2020 kan ni förvänta er det allra bästa när det kommer till moderna bekvämligheter och stilfull design. På initiativ av omtyckta Seniorgården sattes spaden i marken vid slutet av Nockeby kyrkväg intill vackra S:ta Birgitta kyrka. Brunnberg och Forshed är arkitekterna bakom de smakfulla fastigheterna vars fingertoppskänsla avspeglas direkt vid entrén. Bostadsrättsförening Brf Grönviks dunge består av 30 bostadsrätter där samtliga erbjuder luftiga planlösningar och stora balkonger eller uteplatser. I port 43 endast två trappor ovan bostaden finner ni en makalös takterrass med magisk vy över Mälaren och ut mot Drottningholms ståtliga byggnader, ett perfekt ställe att samlas och njuta av solen och vyn. I föreningen finns en övernattningslägenhet som är möjlig att hyra för föreningens medlemmar.

Denna fyrarummare är belägen i husets gavel, med sitt ljusa insynsfria läge med natur som närmsta granne har denna bostad allt för högsta möjliga trivsamhet. Här finner ni noggrant utvalda material som ger bostaden en elegant och tidlös atmosfär. Kvadratmetrarna disponeras i form av stort kök, trevliga sällskapsytor, helkaklat badrum, separat WC samt rymlig hall med bra förvaring. Utöver de, tre luftiga sovrum med gott om utrymme för personlig touch och förvaring. Bostadens hjärta är givetvis köket. Köket är väl genomtänkt med helintegrerade vitvaror från Miéle, placerade i ergonomisk arbetshöjd. Här erbjuds arbetsytor på bänkskiva av granit och förvaring bakom gråa luckor. I fil med vardagsrummet infinner sig en stor köksö som knyter samman sällskapsytorna. I köksön finns vinkyl integrerad som sätter pricken över i:et på det påkostade köket.

Vardagsrummet är lättmöblerat och luftigt med ett exceptionellt ljusinsläpp tack vare dess gavelfönster. I anslutning till vardagsrummet finner ni den stora balkongen belägen i väster, den soliga kronjuvelen i detta hem. Här kan ni njuta av fridfulla stunder med en spektakulär utsikt mot den pittoreska kyrkan och dess lugna omgivning, en ypperlig plats för avkoppling.

På Nockeby kyrkväg bor ni intill Nockebybanan som stannar precis nedanför fastigheterna i Brf Grönviks dunge. En station bort ligger Nockeby torg, ett mysigt torg med restauranger, caféer och matbutik. Med Nockebybanan når ni Alvik inom en kvart där tunnelbanans gröna linje ansluter som tar er in till T-centralen på en knapp kvart. I närområdet finner ni trivsamma promenadstråk bland Nockebys villaidyll eller längs med Mälarens glittrande strandkant. På en halvtimmes promenad alternativt 10 minuter på cykel över Nockebybron når ni Drottningholm slott och Ekerös natur.

Har ni frågor eller är intresserad? tveka inte på att höra av er till Lovisa på 076-176 2021!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 101 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6009 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2019/2020
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Sjönära läge i 55+ förening uppförd på initiativ av Seniorgården!

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nockeby kyrkväg 43

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 101 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 101 kvm
Byggnadsår 2019/2020
Kommentar till byggnadsår Åsatt värdeår 2019/Färdigställande 2020
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation F med återvinning
Övriga byggnader Säljarens disponerar ett rymligt källarförråd. I anslutning till garaget i under hus 1 (Nockeby kyrkväg 43) finns ett cykelförråd, utanför samtliga entréer finns cykelställ. I hus 2 (Nockeby kyrkväg 41) finns gemensam tvättstuga och i hus 3 (Nockeby kyrkväg 39) finns källsorteringsrum.

Rum

Hall

Rymlig hall med platsbyggd förvaring i garderob samt bra sitt och avhängningsyta. Praktiskt klinkergolv och vita väggar.

WC

I anslutning till bostadens hall finns en WC utrustad med toalett och handfat, perfekt för gästerna.

Kök

Genomtänkt kök med mörk granitskiva på både bänkytor och köksö. Gott om förvaring bakom gråa stilrena luckor. Köket är fullt utrustat med kvalitativa vitvaror: integrerad ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl/frys av rymlig sort. Till köket hör en stor köksö utrustad med förvaring samt inbyggd vinkyl. Samtliga vitvaror är av märket Miéle. I kökets gavel finns plats för matgrupp för 4-6 personer.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med vackert ljusinsläpp från gavelfönster. Här finns gott om yta för möblemang med både soffgrupp, förvaringsmöbler samt matgrupp. Vitlaserad parkettgolv och vitmålade väggar som är genomgående hela bostaden.

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. I anslutning till rummet finner ni en stor klädkammare, perfekt för förvaring av kläder och linne. Utöver klädkammaren finns även garderober med skjutdörrar.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är lägenhetens största och är byggt som ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och tillhörande möbler samt en garderobsvägg på rummets ena sida med vita skjutdörrar från golv till tak. I detta rum är väggarna vita och golvet av parkett

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger ljust och trivsamt i husets gavel. Även detta rum ger möjlighet till möblemang med dubbelsäng och förvaring. Vitmålade väggar som kombineras med stilrent parkettgolv.

Badrum

Badrummet är helkaklat i vita och svarta toner, utrustat med: dusch med glasväggar, handfat med kommod samt ovanhängande spegelskåp. Tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande avlastningsyta samt förvaringsskåp.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-05-17
Primärenergital 61

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2-11102
Avgift 6009 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten och hushållsel tillkommer enligt faktisk förbrukning. Ett obligatoriskt pålägg om 220 kr/mån för bredband, IP-telefoni och tv tillkommer.
Driftkostnad 2 640 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 2 640 kr

Övrigt avser obligatorisk kostnad för Telia Triple Play om 220 kr/mån

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,6806%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 318 418 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på årsredovisning för 2022

Förening

Föreningsnamn BRF Grönviks dunge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-0923
Gatuadress Nockeby kyrkväg 43
Postnummer 16774
Ort BROMMA
Epostadress styrelse@brfgronviksdunge.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Grönviks dunge är en liten bostadsrättsförening för dig som fyllt 55 år. I tre ljusa, fristående stadsvillor ryms totalt 30 välplanerade lägenheter om två till fem rum och kök. Husen byggs i souterräng med fyra våningsplan, vilket ger ett småskaligt uttryck med tre synliga våningar mot Nockeby kyrkväg. Här får du fridfulla dagar i ett lugnt läge, med äldre villakvarter och S:ta Birgitta kyrka som grannar.
Föreningens ekonomi Med hänsyn till rådande ränteläge diskuteras en höjning av avgifterna för nästa år.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 30
Renoveringar Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren.
Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 30 kr/m2 boarea och biarea för föreningens hus.

Styrelsen undersöker möjligheten att installera solpaneler på ett eller flera av fastigheternas tak.
Parkering Föreningen förfogar över 19 parkeringsplatser i garaget under Nockeby kyrkväg 43. Samtliga parkeringsplatser i garaget har laddplatser.

Ett P-däck i anslutning till Nockeby kyrkväg 43 förfogas och sköts av Västerleds församling (genom servitut)

Som medlem i BRF Grönviks dunge ges förmån för bilanvändning via Volvo on demand, medlemmar får kostnadsfritt bruka tjänsten med premiumpaket (värde 395 kr/mån) tom juni 2025. En Volvo XC40 recharge finns placerad på Nockeby kyrkväg 39 och kan bokas via Volvo on demand appen till fast timpris. För mer information om hur Volvo on demand fungerar vänligen besök: https://www.volvocars.com/se/on-demand
Tv och bredband Telia Tripple play, obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gemensam takterass på tak i hus 1 (Nockeby Kyrkväg 43).
Gemensamma utrymmen I fastigheten finns en gemensamhetslokal i form av en övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar, denna nyttjas även för styrelsens arbete. I fastigheten finns också en gemensam takterrass samt en tvättstuga.

I anslutning till garaget i under hus 1 (Nockeby kyrkväg 43) finns ett cykelförråd, utanför samtliga entréer finns cykelställ. I hus 2 (Nockeby kyrkväg 41) finns gemensam tvättstuga och i hus 3 (Nockeby kyrkväg 39) finns källsorteringsrum.
Övrigt Kostande för varmvatten debiteras enligt förbrukning.

Till medlem får antas fysisk person som fyllt 55 år. Om äkta makar förvärvar bostadsrätt räcker de med att en av makarna uppnått sagda ålder. Med äkta makar jämställs de som sammanbor under äktenskapsliknande förhållande.

Tack vare föreningens förmånliga energiklass (C) finns möjlighet för dig som medlem att inneha ett så kallat grönt bolån hos flertalet olika banker.

Dokument

Området

Nockeby är ett mycket barnvänligt och naturskönt område bestående av främst större villor men även en del flerbostadshus och bostadsrättsföreningar. Det ligger vackert invid Mälaren med närhet till fina vandringsstråk. Centralt i området finns Nockeby torg med trevlig närservice i form av livsmedelsbutik, bageri, apotek, skomakare, pizzeria mm. Härifrån avgår Nockebybanan mot Alvik, vilket är en mycket smakfull resa genom Västerleds gamla villaidyll. På nära avstånd finns också vackra naturområden vid Judarnskogen, friluftsgård vid Kärsön och Drottningholms slott. Närhet finns också till badplatserna Solvik och Ängbybadet.

Närområde

Vid Nockeby torg finns trevlig närservice så som livsmedelsbutik, café, apotek mm. Längst in på Grönviksvägen finns Garpes livs som är mycket uppskattat för sin köttdisk och andra delikatesser. Avståndet är inte heller långt till Brommaplan där bland annat supermarket, systembolag, bibliotek, vårdcentral och tandläkare finns.

Flera förskolor finns i området. För elever upp till klass 6 finns Olovslundskolan och Nockebyhovskolan. Sen finns även Höglandskolan som är en F-9 skola.

Kommunikation

Kommunikationerna från området är goda. Dels går 12:ans spårvagn (Nockebybanan) från Nockeby till Alvik. Sen finns även bussar som avgår vid Drottningholmsvägen mot Brommaplan där tunnelbanan finns. På ca 25 minuter är du inne mitt i city.

Parkering

Kostnadsfri parkering i området. Städdag en gång i veckan vintertid.