Visningar

Onsdag 5 Oktober KL: 17:30 - 18:00 Bokad visning, anmälan krävs! Boka
Boka visning
Abrahamsberg, Bromma

Byggmästarvägen 25 ACCEPTERAT PRIS!


ACCEPTERAT PRIS 2.800.000KR
Belägen på Byggmästarvägen, Abrahamsbergs kanske mest eftertraktade gata finns nu möjlighet att förvärva denna fantastiskt fina och perfekt planerade gaveltvåa i det gula tegelbeklädda flerbostadshuset ritad av Edvin Engström från år 1939.

Med ljusinsläpp från tre väderstreck, tilltagen takhöjd och tidstypiska attribut så som fönsterbrädor i melerad solid sten upplevs denna tvårummare större än sina faktiska 48 kvadratmetrar i och med att varje yta noga tagits till vara!

Här möts du av en välkomnande hall med mycket goda avhängningsmöjligheter tack vare två platsbyggda garderober, vidare från hallen finner vi det charmiga och bevarade 40-talsköket som målats i en behaglig lingrön nyans. Med flertalet över- och underskåp finns här tacksam förvaring.

Det trivsamt stora vardagsrummet med vitmålade väggar och mörkbetsat originalträgolv i form av fiskbensmönstrad stavparkett bjuder på lättmöblerade ytor och genomsyras av ett svårslaget ljusinsläpp tack vare de generösa fönsterpartierna som vetter i både syd- samt västläge. Här finns det gott om plats för både stor mat- och soffgrupp samt arbets- eller läshörna för den som önskar!

Från vardagsrummet når vi det stillsamma sovrummet med vitmålade väggar och kvalitativ ekparkett med plats för både stor dubbelsäng samt arbetshörna alternativt kompletterande förvaringsmöbel. Här återses
två av lägenhetens fyra platsbyggda originalgarderober. Lägenheten har även ett rymligt, helkaklat och tidlöst renoverat badrum med funktionellt vädringsfönster som sänker en trevlig dos dagsljus.

Varmt välkomna till detta boende som passar perfekt för paret som för singeln i ett naturskönt och mycket stilla område samtidigt som du snabbt och smidigt når Stockholm city på bara några minuter!

Lägenheten är belägen mitt i attraktiva Abrahamsberg med cirka 5 minuters gångavstånd till Abrahamsbergs centrum. Här finner du all nödvändig service som mataffär (ICA), gym, caféer, pizzeria, sushi och tunnelbana som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik.
På promenadavstånd finner du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik och apotek etcetera. Här erbjuds också enastående kommunikation i form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss.

I närområdet återses gamla Brommas villakvarter med idylliska torg där några få butiker och caféer avlöser varandra. Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återfinns samtliga inom bostadens närområden, däribland runt Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längs med Mälarens vatten.

En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3451 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1939
Pris 2 800 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Perfekt planerad gaveltvåa på bästa Byggmästarvägen i hjärtat av natursköna & lummiga Abrahamsberg!

Digitalt visitkort Daniel Andersson

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planritning

Planskissen.korrekt
Planskissen.korrekt
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Byggmästarvägen 25 ACCEPTERAT PRIS!

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 1939
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnade ljus och luftig hall med goda avhänings- samt förvaringsmöjligheter tack vare de två platsbyggda originalgarderoberna. Här möts du av vitmålade väggar och mörkgrått klinkergolv. Från hallen når du både bostadens badrum, vardagsrum samt kök. Lägenheten har försetts med säkerhetsdörr.

Vardagsrum

Trivsamt och tilltaget vardagsrum med lättmöblerade ljusa ytor. Här finns plats för både stor soff- samt matgrupp och mindre arbetshörna om så önskas! Tack vare de generösa fönsterpartierna i två väderstreck förses rummet av ett mycket trevligt ljusinsläpp. Vardagsrummet har berikats med vitmålade väggar, tidstypiskt mörkbetsat originalträgolv i form av fiskbensmönstrad stavparkett i ek och fönsterbrädor i solid sten.

Sovrum

Stillsamt sovrum med vitmålade väggar och ekparkett. Här finns gott om plats för både generös dubbelsäng, förvaringsmöbel samt skrivbordshörna. Sovrummet har berikats med två rymliga originalgarderober.

Kök

Tidstypiskt och bevarat originalkök med köksluckor målade i en behagligt lingrön nyans, beslag i rostfritt stål och vitt kakel ovan diskbänk. Utrustad med kyl/frys, spis/ugn och diskmaskin. Vitmålade väggar och mörkgrått klinkergolv.

Badrum

Stambytt och tidlöst renoverat badrum med kakelklädda vita väggar och blått klinkergolv. Utrustat med dusch, wc, handfat samt spegelskåp. Det funktionella vädringsfönstret skänker en härlig dos dagsljus.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-02-13
Primärenergital 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer 251001
Pris 2 800 000 kr Accepterat pris
Avgift 3451 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA
Andel i förening 8,027%

Förening

Föreningsnamn Brf Solrosen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-9588
Gatuadress Byggmästarvägen 25
Postnummer 16832
Ort Bromma
Epostadress solrosen.brf@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Solrosen bildades 2010. Föreningens fastighet med beteckningen Årsboken 5, som byggdes 1939 är belägen i Bromma med adresserna Byggmästarvägen 25 och 27.
Föreningen består av 12 lägenheter om 2 rum och kök. Lägenheterna är s k genomgångslägenheter om 48 respektive 40 kvm. Det fanns även tidigare en uthyrningslokal på ca 70 kvm som ombildats till bostadsrättslägenhet. Med den ombildade lokalen blir det totalt 13 lägenheter.
Föreningens ekonomi Föreningens senaste årsredovisning hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen.
Antal lägenheter 13
Renoveringar 2021: Renovering av entré-portar
2018: Ombyggnad av lokal till lägenhet
2013: Isolering och byte av yttertak
2012: 3 st nya parkeringsplatser
2012: Säkerhetsdörrar och postboxar.
2012: Renovering av fönster inklusive balkong- och entrédörrar.
2011: Modernisering av elektriska installationer, 3-fas
2011: Målning av trapphus och entréer
2011: Totalrenovering av tvättstuga
2001 - 2011: Byte av stammar

Planerade renoveringar
2022: Renovering av stentrappa
2024: Renovering av balkonger
Parkering Föreningen förfogar över 6 st parkeringsplatser, varav samtliga hyrs ut till föreningens medlemmar.
Tv och bredband Föreningen har tecknat gruppavtal om bredband 1000Mbt med Stockholms Stadsnät. Obligatorisk kostnad om 140kr/mån tillkommer på månadsavgiften. Man kan även teckna tv-avtal via Telia samt Tele2.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt I källaren finns gemensam tvättstuga.

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar två källarförråd varav ett är ett sk matförråd.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Parkering

Taxa 5 gäller i området. Möjlighet till boendeparkering för 300 Kr i månaden.

Räkna på ditt nya boende