Budgivning pågår

Senaste bud:
2 200 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Norra Ängby Björketorp, BROMMA

Björketorpsvägen 13

- ACCEPTERAT PRIS
- Balkong i väster med kvällssol
- Öppen planlösning
- Diskmaskin och tvättmaskin finns
- Hiss i huset
- Möjlighet till garageplats
- Förening med god ekonomi
- Kort gångavstånd till tunnelbana

Tilltalande ljus lägenhet med högt läge på fjärde våningen i lugnt område i utkanten av Norra Ängby. Här bor du tryggt med närhet till naturområden och Mälaren på cykelavstånd. På endast några minuters gångavstånd från lägenheten finns tunnelbana, välsorterad livsmedelsbutik, café, gym mm.

Lägenheten är väl underhållen och har ett genomgående fint skick. Stor balkong i väster som sommartid bjuder in till fina stunder i solen från eftermiddag till sen kväll. Köket har precis fått ny diskbänk, diskmaskin samt att golv i vardagsrum/hall slipats och väggarna här vitmålats.

Mycket välskött förening med god ekonomi som löpande amorterar flitigt på sina lån och dessutom förfogar över 28 hyresrätter i egen byggnad som hyrs ut och ger goda intäkter. Möjlighet att hyra garageplats där kö-tid sällan förekommer.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten för mer info och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3925 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1967 / 2007
Pris 2 350 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björketorpsvägen 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 57 kvm. Faktisk uppmätning (se protokoll) Svensk Standard SS 21054:2020 (Lägenheten är noterad som 54 kvm i lägenhetsregistret)
Hiss Ja
Våning 4 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1967 / 2007
Kommentar till byggnadsår Totalrenoverat och tillbyggt 2005-2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tillgång till cykel- och barnvagnsförråd finns i huset samt tvättstugor.

Husen byggdes ursprungligen 1967, men en totalrenovering genomfördes mellan 2005-2007 då byggnaderna även byggdes till med två våningar. Totalrenoveringen innefattar fasad, fönster, ny el, bergvärme, stambyte mm.
Bredband TV/Bredband genom Tele2

Rum

Hall

Hall med plats för avhängning vid hatthylla och plats för garderober eller andra förvaringsmöbler. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Vardagsrum / Kök

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning vilket ger en härlig känsla av rymd. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Köket har bra förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Skåpluckor i björk matchar snyggt med vitt kakel och svart bänkskiva. Utrustat med spis med ugn, spisfläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin )ny 2024). Gott om utrymme för stor matplats och rymlig sällskapshörna. Utgång finns härifrån till den stora balkongen i väster med kvällssol.

Sovrum / Klädkammare

Rymligt med plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler efter önskemål. Här ges synnerligen gott om förvaringsutrymme i stor klädkammare med två ingångar. Denna kan delvis även användas som arbetsrum. Ekparkett på golv och vitmålade väggar samt en grå fondvägg.

Badrum

Helkaklat och stilrent badrum med väggar i vitt kakel och golv med klinker i brungrå nyans. Här finns WC, handfat, dusch, badrumsskåp och tvättmaskin. Fint ljusinsläpp från fönster som dessutom ger en vädringsmöjlighet.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-03-05
Primärenergital 163

Ekonomi

Lägenhetsnummer 01258
Pris 2 350 000 kr Accepterat pris
Avgift 3925 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, VA, källarförråd & sophantering
Driftkostnad 4 640 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 890 kr
  • Hushållsström: 2 750 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,96409%
Andel av årsavgift 0,95748%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 689 612 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Föreningen har en "dold tillgång" i form av en byggnad (Björketorpsvägen 15) med 28 lägenheter och gemensamma utrymmen som idag hyrs ut och ger mycket goda intäkter. Även möjlig inkomstkälla till kapital i framtiden.

Förening

Föreningsnamn Brf Långskeppet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-1279
Gatuadress Björketorpsvägen 11
Postnummer 16853
Ort Bromma
Epostadress brflangskeppet@gmail.com
Hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Långskeppet är en välskött förening med god ekonomi som består av totalt 172 lägenheter där 144 stycken av dessa upplåtes med bostadsrätt och ligger på Björketorpsvägen 11-13. Utöver det hyr föreningen även ut huset på Björketorpsvägen 15 med 28 lägenheter till Bromma stadsdelsnämnd. Byggnaderna totalrenoverades och byggdes till under 2005-2007 då föreningen var nybildad och lägenheterna inflyttningsklara.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare. För mer info, besök hemsidan http://brflangskeppet.bostadsratterna.se
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är stabil och senaste 10 åren har avgifterna endast höjts 5 %. Trots det har man senaste åren kunnat amortera ca 2-2,5 milj kr/år. Det fina skicket på byggnaderna och hyresintäkterna från uthyrningen av huset på Björketorpsvägen 15 borgar för en ekonomi i fortsatt god balans. Från och med 1:a april 2024 har man beslutat att höja avgifterna med 10 % för att fortsatt ha en stabil ekonomi i föreningen.
Äger föreningen marken Marken innehas med tomträtt - nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2026.
Antal lägenheter 172
Antal hyresrätter 28
Renoveringar Mellan 2005 och 2007 så totalrenoveras husen på Björketorpsvägen 11 och 13 samt byggs på med ytterligare två våningar. Renoveringen omfattar i stort sett allt, som till exempel stambyte, ny el, ny fasad och nya fönster. Bergvärme installeras också som uppvärmningssystem.

Byggnaderna är således i genomgående gott skick och inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Man följer sin underhållsplan löpande.

Under 2017 byttes utrustningen i tvättstugan ut och stammarna spolades i samtliga lägenheter.
Parkering Föreningen har tillgång till 37 garageplatser som kostar 894 kr/månad och 6 p-platser som kostar 355 kr/månad. Garageplats kan ofta finnas ledig. I annat fall tillämpas kö-system. Dessa platser hyr föreningen enligt avtal in sig på hos grannföreningen Ängby Backe.
Tv och bredband Gruppavtal är tecknat med Tele2 genom föreningen. I detta ingår bredband (250/50 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns just nu på att dra in detta till lägenheterna, det kan dock komma i framtiden.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Lugnt och trivsamt område i utkanten av Norra Ängbys villakvarter med närhet till fina vandringsstråk och motionsmöjligheter. Vackra parkvägar som leder till Grimsta naturreservat och Mälaren på cykelavstånd. På gångavstånd finns såväl välsorterad livsmedelsbutik och gym som tunnelbanan. Behagligt pendlingsavstånd där man tar sig på endast 15-20 minuter med bil in till city.

Närområde

Nyöppnad stor Hemköp finns på kort gångavstånd och ligger precis intill tunnelbanestationen. Även gångavstånd till Cirkel K som har öppet dygnet runt samt gym. En station bort med t-banan ligger Vällingby C med ett stort utbud av allt som är viktigt i form av vårdcentral, apotek, tandläkare, banker, restauranger, bibliotek, systembolag etc.

Kommunikation

På fem minuters promenad ligger Råcksta tunnelbana som tar dig till city på ca 20-25 minuter. En promenad till Bällstavägen gör det möjligt att ta buss 113 som går sträckan Blackeberg-Sundbyberg.

Räkna på ditt nya boende