VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Norra Ängby Björketorp, Bromma

Björketorpsvägen 11

- Optimalt planerad med sovalkov
- Separat kök
- Kort gångavstånd till tunnelbana
- Välskött förening med god ekonomi
- Möjlighet att hyra garageplats
- Närhet till natur och Mälaren

Trivsamt ljus och mycket funktionell 1:a med trevligt läge och fint ljusinsläpp. Bra förvaringsutrymmen i lägenheten samt separat förråd i källaren. Genomgående fint skick, vilket ger en god boendestandard.

Belägen i lugnt och populärt område med endast 5 minuters gångväg till tunnelbana, gym och välsorterad, stor livsmedelsbutik. Närhet finns också närhet till ett stort utbud av närservice vid Vällingby centrum och vackra naturområden vid Grimstaskogen och Mälarens strand.

Förening med välskött ekonomi och byggnader i genomgående gott skick där hiss, lägenhetsförråd, cykelförråd och tvättstugor finns i huset. Garageplats kan hyras där kö-tid sällan förekommer.

Boka gärna in dig på visning via hemsidan eller kontakta ansvarig mäklare. Varmt välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 28 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2035 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1967/2007
Pris 1 495 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björketorpsvägen 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 28 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 28 kvm
Byggnadsår 1967/2007
Kommentar till byggnadsår Totalrenoverat och tillbyggt 2005-2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tillgång till cykel- och barnvagnsförråd finns i huset samt tvättstugor.

Husen byggdes ursprungligen 1967, men en totalrenovering genomfördes mellan 2005-2007 då byggnaderna även byggdes till med två våningar. Totalrenoveringen innefattar fasad, fönster, ny el, bergvärme, stambyte mm.

Rum

Hall

Hallen erbjuder bra förvaringsutrymme i flera garderober och plats för avhängning. Här finns även städskåp. Ekparkett på golv och väggar med rutiga tapeter.

Sällskapsrum med sovalkov

Ljust och trivsamt rum med generösa ytor. Mycket smart planerat med sovalkov (2,1x1,3 m) där loftsäng kan vara ett alternativ för att skapa extra yta. Plats finns ändå för TV, skrivbord och matsalsbord om så önskas. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

Kök

Vid köket ges bra förvaringsutrymme i flertalet skåp och arbetsytor på bänk. Fint ljusinsläpp från fönster som också ger en möjlighet till ventilering. Skåpluckor i björk, svart bänkskiva och vitt kakel. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Utrustat med integrerad kyl/frys, spis med ugn och spisfläkt.

Badrum

Helkaklat med klinkergolv i mörkbrun ton och väggar med vitt kakel. Här finns WC, dusch, handfat och badrumsskåp.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-03-05
Primärenergital 164

Ekonomi

Lägenhetsnummer 01117 (117)
Pris 1 495 000 kr Utgångspris
Avgift 2035 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, VA & sophantering
Driftkostnad 6 950 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 1 900 kr
  • Övrigt: 3 300 kr

Posten övrigt avser kostnaden för TV och bredband till Tele2 (275 kr/mån) som är ett obligatorisk tillägg på månadsavgiften.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,50241%
Andel av årsavgift 0,49641%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 357 533 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Föreningen har en "dold tillgång" i form av en byggnad (Björketorpsvägen 15) med 28 lägenheter och gemensamma utrymmen som idag hyrs ut och ger mycket goda intäkter. Även möjlig inkomstkälla till kapital i framtiden.

Förening

Föreningsnamn Brf Långskeppet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-1279
Gatuadress Björketorpsvägen 11
Postnummer 16853
Ort Bromma
Epostadress brflangskeppet@gmail.com
Hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Långskeppet är en välskött förening med god ekonomi som består av totalt 172 lägenheter där 144 stycken av dessa upplåtes med bostadsrätt och ligger på Björketorpsvägen 11-13. Utöver det hyr föreningen även ut huset på Björketorpsvägen 15 med 28 lägenheter till Bromma stadsdelsnämnd. Byggnaderna totalrenoverades och byggdes till under 2005-2007 då föreningen var nybildad och lägenheterna inflyttningsklara.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare. För mer info, besök hemsidan http://brflangskeppet.bostadsratterna.se
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är stabil och senaste 10 åren har avgifterna endast höjts 5 % resp 10 %. Trots det har man senaste åren kunnat amortera ca 2-2,5 milj kr/år. Det fina skicket på byggnaderna och hyresintäkterna från uthyrningen av huset på Björketorpsvägen 15 borgar för en ekonomi i fortsatt god balans. I dagsläget (2024-04-11) finns inga beslut om några avgiftsändringar.
Äger föreningen marken Marken innehas med tomträtt - nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2026.
Antal lägenheter 172
Antal hyresrätter 28
Renoveringar Mellan 2005 och 2007 så totalrenoveras husen på Björketorpsvägen 11 och 13 samt byggs på med ytterligare två våningar. Renoveringen omfattar i stort sett allt, som till exempel stambyte, ny el, ny fasad och nya fönster. Bergvärme installeras också som uppvärmningssystem.

Byggnaderna är således i genomgående gott skick och inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Man följer sin underhållsplan löpande.

Under 2017 byttes utrustningen i tvättstugan ut och stammarna spolades i samtliga lägenheter.
Parkering Föreningen har tillgång till 37 garageplatser som kostar 894 kr/månad och 6 p-platser som kostar 355 kr/månad. Garageplats kan ofta finnas ledig. I annat fall tillämpas kö-system. Dessa platser hyr föreningen enligt avtal in sig på hos grannföreningen Ängby Backe.
Tv och bredband Gruppavtal är tecknat med Tele2 genom föreningen. I detta ingår bredband (250/50 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns just nu på att dra in detta till lägenheterna, det kan dock komma i framtiden.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Lugnt och trivsamt område i utkanten av Norra Ängbys villakvarter med närhet till fina vandringsstråk och motionsmöjligheter. Vackra parkvägar som leder till Grimsta naturreservat och Mälaren på cykelavstånd. På gångavstånd finns såväl välsorterad livsmedelsbutik och gym som tunnelbanan. Behagligt pendlingsavstånd där man tar sig på endast 15-20 minuter med bil in till city.

Närområde

Nyöppnad stor Hemköp finns på kort gångavstånd och ligger precis intill tunnelbanestationen. Även gångavstånd till Cirkel K som har öppet dygnet runt samt gym. En station bort med t-banan ligger Vällingby C med ett stort utbud av allt som är viktigt i form av vårdcentral, apotek, tandläkare, banker, restauranger, bibliotek, systembolag etc.

Kommunikation

På fem minuters promenad ligger Råcksta tunnelbana som tar dig till city på ca 20-25 minuter. En promenad till Bällstavägen gör det möjligt att ta buss 113 som går sträckan Blackeberg-Sundbyberg.

Räkna på ditt nya boende