VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mariehäll, BROMMA

Askängsbacken 48

Varmt välkommen till Askängsbacken 48 och denna stilfulla tvåa om 49 välplanerade kvadratmeter. Här erbjuds ett ljust och luftigt kök med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta som ligger öppet ut mot det trivsamma vardagsrummet. Från vardagsrummet når du ut till den magnifika inglasade balkongen som är av väl tilltagen storlek. Utöver detta erbjuder bostaden ett stort sovrum med gott om förvaring samt en klädkammare perfekt för förvaring av de större prylarna. I anslutning till hallen ligger badrummet, även det väl tilltaget och helkaklat. I Brf Margretero 1 bor du i en välskött förening som utgörs av 134 bostadsrätter fördelat på 122 lägenheter samt 12 stadsradhus med en gemensam gård bestående av gräsytor, planteringar och lekplats. Tre stycken lokaler bidrar med goda intäkter till föreningens kassa, exempelvis en förskola. Föreningen disponerar dessutom 137 parkeringsplatser i garage och där lediga platser finns.

Lägenheten är belägen i det populära området Mariehäll som präglas av moderna och vackra bostadsområden samt natursköna ytor. Trevliga promenadstråk återfinns längst med Bällstaån där de populära strandbryggorna är perfekta att ta en vilopaus vid. Ett stenkast bort hittas Sundbyberg centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer, likaså infinner sig Bromma Blocks på promenadavstånd med flertalet butiker och större matvarubutiker (ICA Maxi Stormarknad samt Stora Coop) återfinns på promenadavstånd. Flertalet kommunikationsmöjligheter erbjuds i form av tvärbana (Bällsta bro alternativt Sundbyberg centrum), tunnelbanans blåa linje (Sundbyberg centrum) samt pendeltåg (Sundbyberg).

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 49 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3625 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2013
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad tvårummare med inglasad balkong

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Askängsbacken 48

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 49 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 49 kvm
Byggnadsår 2013
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation Mekanisk till och frånluft (FTX-system)

Rum

Hall

Rymlig hall som är bra avskild från övriga delar av lägenheten, bra med förvaring och plats för hallmöbel. Vita väggar och parkettgolv.

Kök

Köket erbjuder gott om förvaring bakom vita luckor med kromade beslag och arbetsyta på bänkskiva av grå melerad laminat. Vägg ovan bänk är av mörk mosaik. Köket är utrustat med integrerad mikrovågsugn, ugn, induktionshäll samt kyl/frys. I köket finns ypperlig yta för att ha köksö/ fristående förvaringsvariant som avskiljer rummen och ger än mer förvaring och arbetsyta.

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder bra med yta för både soff och matgrupp samt förvaringsmöbler. Väggar är vitmålade och golv av parkett.

Klädkammare

Från vardagsrummet finns en dörr där du finner en stor klädkammare, detta utrymme kan användas både som ett praktiskt förråd eller varför inte en lyxig walk in closet.

Sovrum

Sovrummet finner du längst in i bostaden med ingång från vardagsrummet, här finns en garderobsvägg samt bra med plats för stor säng och tillhörande sängmöbler.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och grått klinker, utrustat med dusch med glaskabin, spegel, kommod samt toalett.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2017-12-01
Primärenergital 89

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-3799-1-57-4
Avgift 3625 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. Värme, kallvatten, basutbud TV från Ownit & bredband 250 Mbit/s från Ownit
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,5353%
Andel av årsavgift 0,58239%

Förening

Föreningsnamn Brf Margretero 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-6436
Gatuadress Askängsbacken 56
Postnummer 16865
Ort Bromma
Hemsida http://margretero.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Margretero 1 består av fem huskroppar som står på ett gemensamt garage och delar en gemensam gård. Gården består av gräsytor, planteringar och grusgångar samt innehåller en lekplats och tre små gårdar för förskolan. Byggnaderna uppfördes mellan 2011-2013 och är belägna på Askängsbacken 4-56 samt Bällstavägen 6-10. Föreningen äger fastigheten och består av 122 lägenheter, 12 stadsradhus samt 3 kommersiella lokaler.
Föreningens ekonomi Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5 % från och med 1/1-2023.
Äger föreningen marken Ja, föreningen äger marken.
Antal lägenheter 134
Antal lokaler 3
Renoveringar Byggnaderna uppfördes 2011-2013. Garaget renoverat 2017 som en garantiåtgärd. Sedan garantibesiktningen skett så har/håller man på att löpande åtgärda garantifelen.
Parkering Brf Margretero har ett varmgarage med parkeringsplatser för bilar och motorcyklar. Idag har föreningen lediga platser i garaget. Laddstolpar är nu monterade på vissa platser. Garaget finns under föreningens fastigheter och i flera av husen kan boende kan nå sin lägenhet direkt från garaget via hiss och trapphus. För medlemmar i föreningen kostar en plats 1000 kr/mån utan laddningsmöjlighet och 1300 kr/mån för plats med laddningsmöjlighet och en MC-plats kostar 250 kr/mån.
Tv och bredband Som medlem i Brf Margretero ingår bredband, basutbud av TV-kanaler och IP-telefoni i månadsavgiften. För att kunna utnyttja bredbandet måste alla medlemmar ansöka om registrering av bredbandsabonnemang hos leverantören Ownit Broadband AB.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen I garaget under port 52 finns en gemensam tvättstuga med två tvättstationer. Station 1 har två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare och Station 2 har tre tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare. Det finns även cykelförvaring och barnvagnsförråd samt ett miljörum.
Övrigt Besök gärna föreningens hemsida https://margretero.bostadsratterna.se/ för mer information kring föreningen.

Dokument

Området

Välkommen till Bromma och Mariehäll som är ett populärt och modernt område. I området växer moderna och vackra bostadsområden fram. Förutom moderna fastigheter finns natursköna omgivningar där Bällstaån rinner igenom och mynnar ut i Mälaren. Längs ån finns promenadstråk och strandbryggor som är populära att sitta vid. Kring området är det promenadavstånd till shoppingbutiker och servicebutiker. Smidigt med området är att det finns väldigt bra kommunikationer till vart du än ska i Stockholm via Tvärbanan och bussar

Närområde

På gångavstånd från Mariehäll finner du Sundbybergs centrum. Köpstråk Sundbyberg har över 120 butiker och över 35 restauranger och caféer, en teater och allmän service. Köpstråk Sundbyberg erbjuder en annorlunda och unik mix av kända märkesbutiker, småbutiker, hantverkare, restauranger och nattklubbar endast 8 minuter från Stockholm City.
Ytterligare ett promenadavstånd bortom bostaden finns Bromma Blocks och även här ett stort utbud av shoppingbutiker, mataffärer, gym, restauranger och diverse butiker

Kommunikation

Tvärbanans nya hållplatsen vid Bromma blocks är bara några minuter bort och tar er vidare till tex Alvik. Tvärbana finns även vid Bällsta Bro som går mellan Alvik och Solna C. Tunnelbanans blå linje går ifrån Sundbyberg C in till T-centralen på ungefär 10 minuter. Pendeltåg går via Sundbyberg C till T-centralen.
Med buss 509, 152 & 112 tar du dig till Bällsta Bro och sedan vidare till bland annat Liljeholmen, Alvik, Brommaplan och Spånga.
Cykelväg går ifrån bostaden till Karlbergs Slott och Pampas Marina vidare in till Stockholm C.
Brommas flygplats ligger ungefär 5 minuters färdväg bort.

Parkering

På gatorna i området råder boendeparkering, för mer information se www.stockholm.se/parkering.