VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Abrahamsberg, Bromma

Abrahamsbergsvägen 69

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 47 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2600 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1939
Pris
Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Yteffektiv tvårummare med låg avgift, renoverat badrum samt balkong i eftertraktat sydvästläge!

snart här guhl Digitalt visitkort Daniel Andersson

snart här guhl
snart här guhl
Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planritning

Planskiss
Planskiss

Abrahamsbergsvägen 69

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 47 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 47 kvm
Byggnadsår 1939
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Bakom säkerhetsdörren välkomnas vi av en ljus och luftig hallen med goda möjligheter för avhängning tack vare två bevarade originalgarderober. Här möts vi direkt av ett härligt ljusflöde som karaktäriserar lägenheten. Hallen har ljusa väggar och klassisk ekparkett.

Kök

I det stilrena köket med vita skåpsluckor samt beslag i rostfritt stål bjuds det på gott om arbetsytor tack vare den tilltagna bänkskivan. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet över- och underskåp. Köket som berikats med vitmålade väggar, fönsterbrädor i marmor och klassisk schakrutig plastmatta är fullt utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

Vardagsrum

Trivsamt och rymligt vardagsrum med stora möjligheter för möblering! Här finns gott om plats för både stor soffgrupp, matgrupp och arbetshörna om så önskas. Det stora fönsterpartiet förser lägenheten med ett trevligt ljusinsläpp och från vardagsrummet når du lägenhetens balkong. Rummet har berikats med ljusa väggar och parkettgolv av ek.

Balkong

Från vardagsrummet når du den ombonade balkongen som vetter i ett eftertraktat sydvästläge. Med plats för stolar och bistrobord eller en mindre loungegrupp kan solens strålar avnjutas här under stora delar av dagen.

Sovrum

Rymligt sovrum med stort och vackert fönsterparti som berikats med vitmålade väggar samt kvalitativ ekparkett. Gott om yta för stor dubbelsäng samt plats för övrig förvaringsmöbel. Här finns en generös och funktionell klädkammare/garderob som erbjuder gott om förvaring.

Badrum

Fräscht och tidlöst renoverat badrum med vita kakelklädda väggar och grått klinkergolv. Här finns dusch, wc, handfat, spegelskåp samt ett trevligt vädringsfönster som skänker en behaglig dos dagsljus. Badrummet har berikats med golvvärme!

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-12-28
Primärenergital 166

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2/1001
Avgift 2600 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, VA (+182kr för fiberbredband)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 5,55556%

Förening

Föreningsnamn Brf Psalmboken 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716419-7068
Gatuadress Abrahamsbergsvägen 69
Postnummer 16830
Ort Bromma
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Psalmboken 3 registrerades 1986 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Psalmboken 3, marken innehas med tomträtt. Föreningen har 18 lägenheter om totalt 846 kvm och 1 lokal om 8 kvm. Ekonomisk förvaltare är Nabo.
Föreningens ekonomi Föreningen har beslutat att höja avgifterna med ca 13% vid årsskiftet. Månadsavgiften kommer bli 2950 kr efter höjningen. De har även beslutat att samtidigt höja parkeringshyran med ca 30%, exakta summor är inte helt färdigt ännu. Höjningarna motiveras av prognoser om ökade driftkostnader och inflation samt kommande renovering av elstigar. Föreningen har inte höjt avgifterna för lägenheterna på 7 år.
Antal lägenheter 18
Antal lokaler 1
Renoveringar 1999 - Stambyte
1999 - Byte av elstigar
2007 - Installation av fjärrvärme
2008 - OVK
2015 - Ommålning/renovering av fönster
2017 - Installation av nytt fiberfastighetsnät
2017 - Stamspolning av fastigheten
2018: Stamspolning, obligatorisk ventilationskontroll samt uppförande av ny energideklaration
2022: Ny torktumlare

Föreningen planerar renovering av elstigar och indragning av 3-fas nästa år.
Parkering Föreningen har 5 parkeringsplatser utomhus samt 3 garageplatser. Uteparkering kan hyras för 500 kr/mån, garage kostar 1250-1400 kr/mån. Föreningen har beslutat att höja parkeringshyran med ca 30% vid årsskiftet, exakta summor är inte helt färdigt ännu..
Tv och bredband Kabel-tv levereas via Com Hem där ett basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Fiber tillkommer med ett obligatoriskt tillägg om 182kr/mån.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt I föreningens källare finns gemensam tvättstuga samt cykelrum.

Övrigt

Allmänt om bostaden Nu saluförs denna sociala och trivsamma tvåa med låg avgift, disponerad på 47 yteffektiva kvadratmeter med balkong i eftertraktat sydvästläge i natursköna Abrahamsberg!

Bostaden som berikats med genomgående ljusa och kvalitativa materialval genomsyras av en mycket härlig rymd i och med fönsterpartier i två väderstreck.
Här finns ett tidlöst renoverat badrum med golvvärme och plats för tvättmaskin samt ett funktionellt vädringsfönster, fullt utrustat kök med rikliga förvaringsmöjligheter tack vare flertalet över- och underskåp, rymligt sovrum med en generös klädkammare, platsbyggda originalgarderober i hall och tidstypiska attribut som fönsterbrädor i klassisk Kolmårdsmarmor.

Den inbjudande och ombonade balkongen i solsäkert sydsvästläge nås via lägenhetens luftiga vardagsrum med ekparkett och ljusa väggar. Vardagsrummet som förses av stora doser dagsljus via det generösa fönsterpartiet bjuder på lättmöblerade ytor! Här finns det gott om plats för både mat- och soffgrupp samt arbetshörna för den som önskar!

Varmt välkomna till detta boende som passar perfekt för paret som för singeln i ett naturskönt område där tallar och grönskande natur blir din närmsta granne, samtidigt som du snabbt och smidigt når Stockholm city på bara några minuter! För den bilburna har föreningen även 5 st P-platser och 3 st garageplatser på tomten!

Lägenheten är belägen mitt i attraktiva Abrahamsberg med knappa 7 minuters gångavstånd till Abrahamsbergs centrum. Här finner du all nödvändig service som mataffär (ICA), gym, caféer, pizzeria, sushi och tunnelbana som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik.
På promenadavstånd finner du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik och apotek etcetera. Här erbjuds också enastående kommunikation i form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss.

I närområdet återses gamla Brommas villakvarter med idylliska torg där några få butiker och caféer avlöser varandra. Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återfinns samtliga inom bostadens närområden, däribland runt Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längs med Mälarens vatten.
En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information om bostaden eller området som sådant. SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT.
Övrigt - Säljaren disponerar ett källarförråd.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Parkering

Taxa 5 gäller i området. Möjlighet till boendeparkering för 300 Kr i månaden.