Beddingestrand, Beddingestrand

Gulrosvägen 16A

!!FÖRHANDSVISNING 27/6 kl 17:00. BOKNING GÖRS VIA HEMSIDAN!!

Mitt i vackra Beddingestrand, svenska sydkustens riviera, erbjuder vi nu ett fantastiskt miljöhus (Eko fiber i alla väggar och tak) med strandnära läge. Läget är utmärkt, med sandstranden precis nedanför trädgården. Huset ligger på en trevlig tomt belägen i ett område med sommarstugor. Stora, fina sällskapsytor, fyra sovrum, två badrum, tvättstuga samt bastu på tomten. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till trevliga middagar med nära och kära samt utgång till trädäcket. På bottenvåningen hittar vi ett generöst vardagsrum, matsal, praktiskt kök med gott om förvaring i över- och underskåp samt gott om arbetsyta, ett stort sovrum, helkaklat badrum samt tvättstuga.
Via trappan upp möts via ett luftigt allrum med utgång till huset balkong med en fantastisk havsutsikt, tre bra sovrum samt ett badrum utrustat med både badkar och dusch. På tomten finns en trevlig bastu och friggebod med två rum.

I en stor storm 1874 sköljdes mycket av den gamla byn ut i havet; bara åtta hus klarade sig. Pga stormen etablerade fiskarna sig därefter i vad som kom att kallas det ”nya läget” en bit därifrån. Både det ”gamla” och ”nya läget” har än idag kvar sin tidstypiska bebyggelse med flinthus från 1700-talet.

Från tidigt 1910-tal etablerade sig de första sommargästerna. Då som nu var det havet med sandstranden samt klitterna och strandängarnas fauna som lockade stadsborna att svalka sig och söka avkoppling. En tennisbana anlades efter att en sommargäst vid namn Kullenberg hade varit på Olympiaden i Stockholm och fascinerats av sporten. Den bana han anlade på sin tomt (som en av de första i Sverige) blev grunden till det som idag är Beddinge Tennisklubb, Sveriges sydligaste tennisanläggning. I takt med att fler sommarboende anslöt sig till orten grundades också Beddinge golfklubb år 1931 som Sveriges elfte klubb i ordningen. Banan var ursprungligen en 6 håls seaside/links-bana på det område som idag är ett naturreservat nere vid havet.

Fler bilder kommer!
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 187.8 kvm
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 848 kvm, friköpt
Byggnadsår 2009-2010
Pris 8 995 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Fabian Rietz
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
William Dam
Reg. Fastighetsmäklare
0766-455727
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Gedigen villa med strandnära läge längs den skånska sydkusten!

Säljarens bild Säljarens bild Säljarens bild Säljarens bild

Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild

Planritning

Fabian Rietz

Fabian Rietz

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gulrosvägen 16A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 187.8 kvm. bygglovshandlingar

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Beddingestrand 1:126
Boarea 187.8 kvm
Byggnadsår 2009-2010
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om, Kommunalt avlopp. Egen brunn finns.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas energifönster
Bjälklag Trä
Tak Tegel
Grundläggning Gjuten betongplatta med golvvärme
Uppvärmning Värmepump CTC Eco Heat 5
Ventilation FTX
Övriga byggnader Bastu
Friggebod med två rum

Rum

Hall

Vi välkomnas in i en luftig hall med gott om förvaring i flertalet garderober samt avhängningsmöjligheter. Golvet pryds av ett klinkergolv i svart och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Tvättrum

Generös tvättstuga till sin storlek utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett klinkergolv i grått och väggarna är även här målade i ljusgrå kulör.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, dusch med glasdörrar, kommod samt spegelskåp. Spotlights i tak. Väggarna pryds av vitt kakel och på golvet ligger ett klinkergolv i vitt och svart.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring i flertalet garderober. På golvet ligger Kährs trägolv genomgående i hela huset. och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Kök

Stilrent kök där köksinredningen går i vita luckor med en trevlig köksö i ek. Gott om förvaring i över- och underskåp samt bra med arbetsyta. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, micro, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ångkokare samt fläkt.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här får man plats med stor soffgrupp och annat möblemang om så önskas. Kährs trägolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Här finns även en fin matsal som nås från det generösa vardagsrummet med utgång till den trevliga insynsskyddade trädgården.

Allrum

Via trappan upp mot ovanvåningen möts via av ett allrum där du kan möblera med soffgrupp om sådant önskas. Pricken över i:et är att vi här har en balkong du kan njuta av morgonkaffet med havsutsikt. På golvet ligger ett genomgående Kährs trägolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Sovrum

Rymmer plats för säng samt förvaring i garderober. På golvet ligger Kährs trägolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Sovrum

Rymmer plats för säng samt förvaring i garderober. På golvet ligger Kährs trägolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Sovrum

Rymmer plats för säng samt förvaring i garderober. På golvet ligger Kährs trägolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Badrum

Stort badrum i helkaklat utförande utrustat med duschhörna, badkar, handdukstork, wc, dubbelkommod samt spegel. Golvet pryds av ett svart klinkergolv och väggarna i vitt kakel.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 8 995 000 kr föreslagen budstart
Taxeringsvärde 2 516 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 554 000 kr
  • Småhusmark: 1 962 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 554 000 kr
Värdeår 1962
Summa inteckningar 3 910 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 40 345 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 24 000 kr
  • Vatten/avlopp: 10 000 kr
  • Försäkring: 5 120 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 1 225 kr

Tomt

Tomtarea 848 kvm
Uteplats Trädäck
Parkering Uppställningsplats för två bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Lilla Beddinge GA:4 ändamål: Vägar

Planbestämmelser Byggnadsplan

Dokument

Området

Beddingestrand sträcker sig utmed sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. I denna idyll har vi havet närvarande oavsett om vi vandrar på den vita stranden eller går en runda på golfbanan. Den gamla delen med sina halmtaksklädda gamla skånelängor utgör själva kärnan i det Beddingestrand som numera vuxit till sig både österut och västerut. Även om det har byggts en hel del så doftar här fortfarande tallskog och hav. Intill Beddingestrand finner vi Smygehuk där det finns en magisk restaurang som vi rekommenderar!

Närområde

Centralt i Beddingestrand finner vi Beddingeglassen som sägs vara en av dem som gör den godaste glassen i södra Sverige. Granne med dem har vi matöppet, Beddinge pizzeria samt Beddinge golfklubb - perfekt för golfälskaren eller den som vill äta en lyxig lunch.

Kommunikation

Närheten till framförallt Trelleborg innebär att det som inte finns i Beddingestrand har vi inte längre än 20 minuter bort. Bussförbindelserna mot Trelleborg och vidare mot Malmö är goda och Pågatåg trafikerar sträckan Trelleborg - Malmö.

Övrigt

I Beddingestrand har vi nära till stranden, här finns fina promenad- och cykelstråk. Här finns goda möjligheter för ett svalkande dopp eller en aktiv fritid för hela familjen. Beddinge är perfekt för dig som vill bo i en lugn by men ändå ha närhet till centrum.

Räkna på ditt nya boende