Beddingestrand, Beddingestrand

Blåeldsvägen 31

Nu kan vi stolt presentera denna gedigna friliggande villa i fantastiska Beddingestrand som genomgick en ombyggnad 2008-2009. Huset har allt man kan önska sig och läget är utmärkt med endast en kort promenad ner till den kritvita sandstranden. Huset ligger på en rejäl tomt om 1076 kvm beläget i ett område med både äldre stugor och nybyggda bostäder. Den härliga tomten är insynsskyddad och erbjuder härliga ytor i soligt läge, växthus och stenbelagd uteplats på husets framsida. Stora, fina sällskapsytor, 3-4 sovrum, 3 badrum, en kakelugn, en stor terrass, garage och tillhörande förrådsbyggnad.
Vad mer kan man önska?

I en stor storm 1874 sköljdes mycket av den gamla byn ut i havet; bara åtta hus klarade sig. På grund av stormen etablerade fiskarna sig därefter i vad som kom att kallas det ”nya läget” en bit därifrån. Både det ”gamla” och ”nya läget” har än idag kvar sin tidstypiska bebyggelse med flinthus från 1700-talet.

Från tidigt 1910-tal etablerade sig de första sommargästerna. Då som nu var det havet med sandstranden samt klitterna och strandängarnas fauna som lockade stadsborna att svalka sig och söka avkoppling. En tennisbana anlades efter att en sommargäst vid namn Kullenberg hade varit på Olympiaden i Stockholm och fascinerats av sporten. Den bana han anlade på sin tomt (som en av de första i Sverige) blev grunden till det som idag är Beddinge Tennisklubb, Sveriges sydligaste tennisanläggning. I takt med att fler sommarboende anslöt sig till orten grundades också Beddinge golfklubb år 1931 som Sveriges elfte klubb i ordningen. Här bor du i närheten av flertalet golfbanor.

Detta är ett hem som måste upplevas på plats!
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 200 kvm + 60 kvm
Rum 8 varav 3-4 sovrum
Tomt 1076 kvm, friköpt
Byggnadsår 1945
Pris

Ansvarig mäklare
Fabian Rietz
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Gedigen villa i populära Beddingestrand!

Planritning

Fabian Rietz

Fabian Rietz

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blåeldsvägen 31

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 8 varav 3-4 sovrum
Boarea 200 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare
Fastighet Lilla Beddinge 26:121
Boarea 200 kvm
Biarea 60 kvm
Byggnadsår 1945
Kommentar till byggnadsår Ombyggd 2008-2009
Vatten & avlopp Kommunalt VA
Stomme Lättbetong/Stål/Tegel
Fasad Puts (Ädelputs)
Fönster 3-glas (2+1 glas isolerrutor)
Bjälklag Betong (träbjälklag mellan botten-ovanvåning)
Utvändigt plåtarbete Zinkplåt
Grundmur Betong
Tak Zinkplåt
Grundläggning Källare och betongplatta
Uppvärmning Värmepump
Ventilation mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader Garage, förrådsbyggnader samt växthus.

Rum

Hall

Vi välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning i garderob. Golvet pryds av kalksten och väggarna är målade i vitt.

Gäst-wc

Rakt fram i hallen finner vi bostadens gäst-wc utrustat med handfat och wc. Marmor på golvet och en tapet på pryder väggarna.

Kök

Till vänster om hallen möts vi av ett stort kök med plats för matbord samt ett gediget kök med platsbyggda skåp och optimal arbetsyta. Gott om förvaring i över- och underskåp. Köksinredningen går i vitt med stänkskydd av kakel och arbetsbänk i granit. Golvet pryds av kalksten och väggarna är målade i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, vask, fläkt, en stor spishäll, kyl, frys, mikro och två stycken ugnar.

Sovrum

Ett gediget sovrum med optimal förvaring i inbyggda garderober längs ena väggen. Vi hittar även ett tillhörande helkaklat badrum utrustat med duschkabin, handdukstork, wc, vattenburen golvvärme samt kommod. I sovrummet får vi plats med en dubbelsäng. Golvet pryds av ett plankgolv i ask som även är genomgående i huset och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Stort sällskapsrum med stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljusinsläpp. Här ryms plats för ett stort matsalsmöblemang samt soffgrupp. En kakelugn som är fungerande för den där extra mysiga känslan som huset skänker. Plankgolv i ask och väggarna är målade i vitt.

Allrum

Via trappan upp till bostadens ovanvåning möts vi av ett härligt allrum som går att avdela för att göra ytterligare ett sovrum om så önskas. Här har vi även utgång till den härliga terrassen. Plankgolv i ask och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Vidare från allrummet hittar vi ett till generöst badrum i helkaklat utförande som är utrustat med dusch, wc, elburen golvvärme, bidé samt kommod.

Sovrum

Här får man plats med dubbelsäng samt bra förvaring i flertalet garderober. Plankgolv i ask samt vita väggar.

Sovrum

Här får man plats med dubbelsäng samt bra förvaring i flertalet garderober. Plankgolv i ask samt vita väggar.

Källare

Via trappan ner till bostadens källare har vi en gedigen källare med tre rum där vi hittar en tvättstuga, pannrum samt ett tillhörande rum.

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Taxeringsvärde 3 917 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 3 040 000 kr
  • Småhusmark: 877 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 040 000 kr
Värdeår 1980
Summa inteckningar 2 000 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 32 314 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 500 kr
  • Vatten/avlopp: 400 kr
  • Försäkring: 5 958 kr
  • Hushållsström: 8 500 kr
  • Sotning: 200 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 756 kr

Tomt

Tomtarea 1076 kvm
Tomttyp Friköpt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Lilla Beddinge GA:2 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 12-IM2-79/7705.1

Planbestämmelser Byggnadsplan

Dokument

Området

Beddingestrand sträcker sig utmed sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. I denna idyll har vi havet närvarande oavsett om vi vandrar på den vita stranden eller går en runda på golfbanan. Den gamla delen med sina halmtaksklädda gamla skånelängor utgör själva kärnan i det Beddingestrand som numera vuxit till sig både österut och västerut. Även om det har byggts en hel del så doftar här fortfarande tallskog och hav. Intill Beddingestrand finner vi Smygehuk där det finns en magisk restaurang som vi rekommenderar!

Närområde

Centralt i Beddingestrand finner vi Beddingeglassen som sägs vara en av dem som gör den godaste glassen i södra Sverige. Granne med dem har vi matöppet, Beddinge pizzeria samt Beddinge golfklubb - perfekt för golfälskaren eller den som vill äta en lyxig lunch.

Kommunikation

Närheten till framförallt Trelleborg innebär att det som inte finns i Beddingestrand har vi inte längre än 20 minuter bort. Bussförbindelserna mot Trelleborg och vidare mot Malmö är goda och Pågatåg trafikerar sträckan Trelleborg - Malmö.

Övrigt

I Beddingestrand har vi nära till stranden, här finns fina promenad- och cykelstråk. Här finns goda möjligheter för ett svalkande dopp eller en aktiv fritid för hela familjen. Beddinge är perfekt för dig som vill bo i en lugn by men ändå ha närhet till centrum.

Räkna på ditt nya boende