Visningar

Söndag 10 Mars KL: 12:00 - 12:30 Öppen visning. Välkommen! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Bandhagen-Rågsved, BANDHAGEN

Sköllerstagatan 56

Välkommen till Sköllerstagatan 56 och denna rymliga tvåa där inget lämnats åt slumpen. Här erbjuds 58 väldisponerade kvadratmeter från 2018 med ett stort vardagsrum i öppen planlösning med kök från Vedum, ett rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng samt ett helkaklat badrum med tvätt- och torkmöjligheter. Inglasad balkong med förmiddagssol sätter pricken över "i".

Byggnaden, uppförd av Peab, stod klar så sent som 2018 och erbjuder ett modernt och bekvämt boende. Nuvarande bostadsrättsinnehavare är den enda ägaren och bostaden har använts sparsamt (jättefint skick!). Här finns hiss från markplan och en mysig innergård med lek- och grillmöjligheter.

Bostaden är centralt belägen i Rågsved, med utmärkta kommunikationer och på bekvämt avstånd till allt du behöver. Här bor du nära grönområden, skolor och förskolor. På en kort promenad (ca 5 min) nås tunnelbanan, vilken tar dig till Stockholm city på cirka 20 minuter. Dessutom finns det gott om affärer, restauranger och kaféer inom bekvämt räckhåll.

Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4936 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Samuel Söderling

Samuel Söderling

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sköllerstagatan 56

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning

Rum

HALL

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. Övrig förvaring i form av garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum i öppen planlösning med kök. Genom stora fönsterpartier erbjuds rikligt med ljusinsläpp och här finns gott om plats för både soff- och tv-möblemang. Parkettgolv och vita väggar.

KÖK

Köket (Vedum) är sparsamt använt och erbjuder goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Vitt kakel ovan mörkare bänkskivor och vita skåpsluckor med svarta beslag. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn, induktionshäll, ugn och fläkt. Som en naturlig rumsavskiljare finns plats för matbord mellan vardagsrumsdel och kök med 4-6 personer sittandes. Parkettgolv och vita väggar. Från köket nås bostadens inglasade balkong.

BALKONG

Stor och inglasad balkong i öst (förmiddagssol). Gott om plats för caféset eller mindre loungegrupp. Trätrall.

SOVRUM

Rofyllt sovrum med fönster mot baksida och ett vackert ljusinsläpp. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng och förvaringsmöbler. Övrig förvaring erbjuds genom garderober.

BADRUM

Helkaklat badrum med vita, stora kakelplattor och grafitgrått klinkergolv. Här finns wc, handfat med kommod, spegel och dusch med vikbar glasvägg. Tvättmöjligheter i form av tvättmaskin (2021) och torktumlare med praktisk bänkskiva ovan.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-11-29
Primärenergital 65

Ekonomi

Lägenhetsnummer 784-D1201
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 4936 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple-Play. Kostnad för varmvatten och el tillkommer efter förbrukning. Nuvarande ägare disponerar förråd.
Driftkostnad 902 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 902 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,46096%
Andel av årsavgift 1,46096%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 688 371 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från årsredovisningen (2022) och från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Förening

Föreningsnamn BRF Bjursätra
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-4438
Gatuadress Rågsvedsvägen 86
Postnummer 12465
Ort BANDHAGEN
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bjursätra är en äkta bostadsrättsförening med adresserna Rågsvedsvägen 86-88 och Sköllerstagatan 54-58. I föreningen finns 76 lägenheter med följande fördelning:

1rok - 8 st
2 rok - 59 st
3 rok - 4 st
4 rok - 5 st

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats samt externt förråd. Hiss finns.
BRF har individuell mätning: El och vatten.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 25% i februari 2024 till följd av ökade kostnader (framförallt räntekostnader).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 76
Renoveringar Då huset stod klart så sent som 2018 finns inget behov av större renoveringar i närtid.
Parkering Föreningen har 23 garageplatser och 5 p-platser som hyrs ut mot betalning. Föreningen har hand om kölistan. Kostnad för garage är ca 800 kr/månad och kostnad p-plats är ca 400 kr/mån. Garage/p-platser är bara till för boende och deras privatbilar.
Tv och bredband Telia Triple-Play (basutbud tv, ip-telefoni, bredband) ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Utrymme för barnvagnar finns i respektive port, på innergården finns cykelrum. Den gemensamma innergården har lekplats, gräsmatta och växter.
Övrigt Föreningen har tecknat el-avtal för samtliga medlemmar vilket innebär att den boende inte behöver teckna eget elabonnemang. Föreningen fakturerar i efterskott för el.

Dokument

Området

Tidstypiskt 50- tals område med mestadels trevåningshus och punkthus. Radhus tillkom senare del av decenniet. På senare år har även nyare produktion brett ut sig i Högdalen, och pågående just nu är ett helt nytt område med 450 st bostadsrätter under uppbyggnad. Högdalen är ett mycket populärt område som konstant är under utveckling. Området gränsar mot Örbys villor i väst. Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen. För det äldre finns Högdalens skatepark som är en så kallad "skatevärld", som ligger ett stenkast nedanför Högdalens Centrum.

Närområde

Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen. Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information.

Kommunikation

Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 15 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Övrigt

I Högdalen/Bandhagen finns flera förskolor och skolor. Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Räkna på ditt nya boende