Visningar

Onsdag 7 Juni KL: 17:30 - 18:00 Öppen visning! Välkomna! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Annarby, Åkersberga

Oxbärsstigen 5

+Totalt ombyggt och utbyggt 2022
+Från fritidshus till permanentbostad
+Tomt med stor potential till både uteplatser och trädgård
+Offert för att anlägga altan runt hela huset finns
+350 meter till sandstrand vid källsjön Skiren

Välkommen ut till naturen och lugnet som infinner sig i Annarby! Detta är en pärla för dig som behöver en plats att koppla av, andas in frisk luft, lyssna på fåglarnas sång och bara känna hur stressen lämnar kroppen. Endast 15 minuter från Åkersberga centrum och totalt nybyggt från topp till tå! Här finns möjligheten att bo nära naturen samtidigt som du inom räckhåll har affärer och service. På Oxbärsstigen 5 finns hemmet som ni kan använda både som fritidshus eller permanentboende. Interiören är väl genomtänkt med moderna materialval och hemtrevlig atmosfär. Fastigheten ligger endast några hundra meter från en klar sjö, vilket gör det perfekt för bad och lek. Om du gillar utflykter och skogsäventyr så kommer du älska de omgivande skogarna! Här väntar en livsstil i en naturskön miljö som du kommer att älska att kalla DITT HEM!

Vill du veta mer om bostaden, området eller försäljningen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se för att få mer information.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 88 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 2613 kvm
Byggnadsår 1969
Pris 3 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxbärsstigen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 88 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021053

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Annarby 2:38
Boarea 88 kvm
Byggnadsår 1969
Kommentar till byggnadsår Totalt ombyggt 2022
Vatten & avlopp Borrad djupbrunn 2022. Sommarvatten för trädgård och dylikt finns genom samfällighet. Minireningsverk Baga.
Stomme Trä
Fasad Trä (2022)
Fönster 3-glas (2022)
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor (2022)
Grundläggning Plintgrund (2022)
Uppvärmning Luft-luftvärmepump (2022). Energisnåla elradiatorer.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Fiber finns inkopplat i fastigheten (250 Mbit/sekund)

Godkänt bygglov för braskamin (ritningar finns).

Våtrumsintyg på badrummet finns.

Äldre delen av huset är tilläggsisolerad. Vinden är även isolerad.

Dränering utförd 2022. Dräneringen under huset leder ut till dike. Dike bakom huset leder bort dagvatten från berg ut till dike vid vägen. Dränering under förrådet (2021) leder till stenkista.

OBS! Taxeringsvärdet är ej uppdaterat sedan utbyggnaden av huset. Uppgifter är inskickade och beslut inväntas från Skatteverket.
Övriga byggnader Friggebod om 15 kvadratmeter byggt 2021

Rum

Hall

Välkomnande hall med ekparkettgolv och mönstrad charmig tapet. Här finns god plats för avhängning av ytterkläder.

Sovrum 1

Intill hallen finns husets största sovrum. Här ligger ekparkettgolv och väggarna är tapetserade i en grön mönstrad härlig tapet. I taket finns dimbara belysning. Plats för stor dubbelsäng finns här. 3 garderober i vitt. Fönster som sträcker sig från golv till tak i två väderstreck släpper in härligt ljus tillsammans med en altandörr ut i glas.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinker i skiffertyp som även fortsätter upp på en vägg. Övriga väggar har vitt kakel. Dimbar belysning i taket. Fönster för ljusinsläpp och vädring. Här finns dusch med takdusch samt svängbara glasdörrar. Arbetsbänk i ek ovan tvättmaskin och torktumlare, WC, handfat med vit kommod, överskåp med spegeldörrar samt förvaringsskåp. I badrummet står även varmvattenberedaren från Nibe (200 liter).

Kök

Från hallen vidare in i huset kommer du till husets kök. Det är ett snyggt kök (byggt 2022) med lantligt grå fronter och metallhandtag i svart. Här finns ett flertal över- och underskåp samt lådor. Infällda ljusramper under överskåpen som är dimbara. Rejält med arbetsyta på bänkskivan i ek. Ovan ligger vitt kakel. I köket finns integrerad hel kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll med bryggzoner, inbyggd fläkt samt inbyggd varmluftsugn med pyrolys och mikro i rostfritt stål. På golvet ligger ekparkettgolv och väggarna har likadan tapet som i hallen. I taket finns takskenor med dimbara spotlights. I köket finns plats för matgrupp framför dubbla fönster. Utgång från köket finns till baksidan av tomten.

Vardagsrum

Ett steg upp från köket tar dig till det stora härliga vardagsrummet. Flertal fönster i två väderstreck och utgång till tomt. På golvet i vardagsrummet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade i en ljus mönstrad tapet. I taket finns dimbar lampa. Här finns plats för stor soffgrupp och flertal inredningsmöbler.

Sovrum 2

Ytterligare ett sovrum med plats för säng och skrivbord eller garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade i en fin ljus mönstrad tapet. Fönster ut mot baksida av huset.

Sovrum 3

Intill det andra sovrummet finns ytterligare ett sovrum. Husets minsta men med god plats för säng eller som i detta fall, våningssäng samt förvaringsmöbel. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade i en mönstrad tapet. Fönster ut mot sidan av huset.

Ekonomi

Pris 3 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 248 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 883 000 kr
  • Småhusbyggnad: 365 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 365 000 kr
Värdeår 1969
Summa inteckningar 1 550 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 6 000 kWh/år
Driftkostnad 26 213 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 318 kr
  • Vatten/avlopp: 1 579 kr
  • Renhållning: 2 512 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 5 804 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och förbrukning. Ägarna har använt huset som ett fritidshus men huset har varit uppvärmt året runt. Kostnaden för vatten och avlopp inkluderar en grundavgift samt slamtömning 1 gång/år. Kostnaden för renhållning gäller sophämtning som sker varannan vecka (190 liter kärl restavfall, 140 liter kärl matavfall samt grundavgift). Samfällighetsavgiften inkluderar Skirhults samfällighetsförening och Annarby. Kostnad för försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

Tomt

Tomtarea 2613 kvm
Övrigt Plan grusad tomt samt berg.
Uteplats Möjlighet att bygga altan runt hela fastigheten.
Parkering Grusad parkering framför huset med plats för flertal bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Annarby GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Skeppsbol GA:1 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld
Last: Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld, 01-IM4-69/4845.1

Planbestämmelser Byggnadsplan (1963-12-11)

Övrigt

Allmänt om bostaden "Fastigheten har funnits i nuvarande familj sedan 1989. Säljarna beskriver området som idylliskt med närheten till källsjön Skiren med privat badstrand för medlemmarna i samfälligheten. Här finns en blandning av sommargäster och permanentboenden. Samtliga grannar är mycket trevliga och här är sammanhållningen bra. På natten pryder hela himlen med stjärnor och det finns otroligt fina skogar att plocka svamp och promenera i. Här bor man på landet men har ändå endast 9 kilometer till centrala Åkersberga vilket är både bekvämt och smidigt."
Övrigt "Fastigheten har funnits i nuvarande familj sedan 1989. Säljarna beskriver området som idylliskt med närheten till källsjön Skiren med privat badstrand för medlemmarna i samfälligheten. Här finns en blandning av sommargäster och permanentboenden. Samtliga grannar är mycket trevliga och här är sammanhållningen bra. På natten pryder hela himlen med stjärnor och det finns otroligt fina skogar att plocka svamp och promenera i. Här bor man på landet men har ändå endast 9 kilometer till centrala Åkersberga vilket är både bekvämt och smidigt."

Dokument

Området

Området omges av stora skogsmarker och gränsar mot sjön Skiren.

Närområde

15 minuters bilresa till Åkersberga centrum.

Räkna på ditt nya boende