VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Margretelund, ÅKERSBERGA

Morkullestråket 23B

Tre kilometer öster om centrala Åkersberga, i inbäddat mellan härliga naturområden med skog, sjöar och närhet till havet, finner ni det nya kvarteret Valsjöskogen!
Här ligger 12 parhus och skapar en egen liten by. På kortsidan finner ni hus 123 med carport i direkt anslutning till huset och en stor tomt i bästa, soliga, sydvästläge. Två plan om 105 kvadratmeter fördelade på två allrum, kök, två badrum samt 3 sovrum. Boende med känslan av sitt egna hus men med tryggheten av en bostadsrättsförening har du nu möjlighet att bli de första som flyttar in.
En välkomnande hall som fortsätter till ett välplanerat kök från HTH, helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Det stora vardagsrummet på cirka 20 kvadratmeter har stora fönster och här kommer man direkt ut till uteplatsen och trädgården! Trappen tar en upp till övre plan där planlösningen är flexibel! I dagsläget finns tre sovrum, ett allrum och ett badrum. Önskas endast 2 sovrum kan du skapa ett lyxigt "master bedroom" som täcker halva ytan på övre plan och blir hela 18 kvadratmeter! Är du istället behov av fyra sovrum och känner att allrummet på entréplan räcker? Inga problem!
På övre planets badrum finns badkar för sköna, avkopplande stunder.
Takhöjden på 2,50 meter i husets rum gör att de känns extra luftiga och rymliga. Tack vare fönstersättningen, gör att dagsljuset kan flöda fritt genom bostaden och bidrar också till ljus och rymd.
Bostaden är belägen med bekvämt avstånd till både Margretelunds centrum med service som apotek och livsmedelsbutik samt till Åkersberga centrum med ett större och mer omfattande serviceutbud. Närhet till skola, förskola och gymnasium och fantastisk natur och promenadstråk! Med Roslagsbanan från Åkersberga station är du aldrig långt bort från storstadslivet. Här når du Stockholm på bara 30 minuter. Det går även direktbussar till centrala Stockholm från Åkersberga.
Drömmer ni om att vara den första att sätta foten i en nyproduktion? Tänk känslan av att färgen knappt hunnit torka och allt luktar nytt.. Perfekt julklapp och första julen i huset på Morkullestråket 23B. Inflytt i mitten av december gör att det här kan vara din framtid!

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi på 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea 105 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7200 kr/mån
Rum 5
Hiss Nej
Byggnadsår 2022
Pris 3 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Morkullestråket 23B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 105 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Parhus i BR-form
Boarea 105 kvm
Byggnadsår 2022
Fönster 3-glas
Uppvärmning Värmepump/Frånluft
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Övrigt om byggnaden Klar för inflytt 15/12-2022

GARANTITID
2 års garanti på material och 5 års garanti på utfört arbete.
Övriga byggnader Förråd intill bostaden

Rum

Hall

I hallen välkomnas vi av matt grått klinker som övergår i vacker lamellparkett i ek (trestav). Här finns vitmålade väggar och gott om förvaring i form av garderober med ett skjutdörrsparti.

Kök

Välplanerat HTH-kök i släta vita köksluckor med mjukstängande funktion. Stilren mörkgrå laminatskiva med stänkskydd i vitt matt kakel. Spotlights under väggskåp. Inbyggda vitvaror från Siemens med ugn, häll, mikro, kyl, frys samt diskmaskin. Samtliga i vitt.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt matt kakel längs med väggarna och gråmelerad klinker på golvet. Underliggande golvvärme. Svedbergs inredning med WC, handfat och belyst spegelskåp. Dusch med väggar i glas. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Vardagsrum

Vardagsrum med ekparkett (trestav) och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp. Utgång till altan och trädgård.

Sovrum 1

Sovrum med ekparkett (trestav) och vitmålade väggar. Gott om förvaring i garderob med skjutdörrar i vitt.

Sovrum 2

Sovrum med ekparkett (trestav) och vitmålade väggar. En garderob till förvaring.

Sovrum 3

Sovrum med ekparkett (trestav) och vitmålade väggar. Två garderober till förvaring.

Allrum alt. sovrum 4

Allrum som kan göras om till ett extra sovrum. Ekparkett (trestav) på golv och vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt matt kakel längs med väggarna och gråmelerad klinker på golvet. Underliggande golvvärme. Svedbergs inredning med WC, handfat och belyst spegelskåp. Emaljbadkar från Svedbergs.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 123
Pris 3 650 000 kr utgångspris
Avgift 7200 kr/mån
Driftkostnad 24 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 24 000 kr

Uppskattad driftkostnad enl. ekonomisk plan. Innefattar uppvärmning, vatten, hushållsel samt internet och TV.

Andel i förening 3,8462%

Förening

Föreningsnamn Brf Bofinken i Österåker
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0983
Gatuadress Valsjöskogen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Bofinken i Österåker är en bostadsrättsförening i Åkersberga, Österåker som äger 1 fastighet med 12 bostadsrättslägenheter på adresserna Lövsångarvägen 2A, Lövsångarvägen 3A, Lövsångarvägen 4A, Lövsångarvägen 5A, Lövsångarvägen 6A, Lövsångarvägen 7A, Lövsångarvägen 8A, Lövsångarvägen 10B, Lövsångarvägen 11A, Lövsångarvägen 13B, Morkullestråket 21B, och Morkullestråket 23A.

Föreningen äger fastigheten ÖSTERÅKER BERGA 6:808
Antal lägenheter 26

Övrigt

Allmänt om bostaden MARK
Tomten färdigställs med utrullat gräs och planteringar enligt situationsplan. Uteplats på trädgårdssidan av trätrall samt förgårdsmark till bostad av betongplattor och singel ingår. Även skärmvägg på trallgolv mellan samtliga bostäder ingår. Höjdskillnader kan förekomma inom området.

KALLFÖRRÅD
Kallförråd ingår med placering i närheten av bostaden.

CARPORT
Carport med möjlighet för uppställning av en bil på uppfarten till carport.

SOPHANTERING
I området finns två gemensamma platser för sophantering.

BOSTADSHUS
Grund: Isolerad betongplatta på mark.
Tak: Takstolar av trä. Betongtakpannor.
Ytterväggar: Isolerad träregelstomme med fasad av träpanel och invändig beklädnad av gipsskivor.
Fönster: Fasta och öppningsbara 3-glasfönster. Fabriksmålade aluminiumbeklädda träfönster. Öppningsbara fönster av typ vridfönster.

UTVÄNDIG MÅLNING Hus, carport, förråd, skärmar, sopskåp och staket är färdigmålade.

INSTALLATIONER
Vatten: Separat vattenmätare i varje bostad. Vattenutkastare för trädgårdsbevattning.
Uppvärmning: Värme- och tappvarmvatten produceras av en frånluftsvärmepump. Golvvärme på bottenvåning och vattenburna radiatorer på övervåning.
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning. Tilluft genom don i ytterväggen. Frånluften tas om hand i wc/dusch/tvätt, bad och kök. Separat im-kanal till köksfläkt.
El: Separat elanslutning för respektive bostad, individuell mätning. Förutom eluttag för belysning ingår takarmaturer i bad, wc/dusch/tvätt och i förråd under trappa samt i utvändigt förråd. Det ingår även bänkbelysning i kök och spegelskåpsbelysning i bad och wc/dusch/tvätt. Utvändiga belysningsarmaturer ingår i carport, vid entré och vid uteplats. Uteplats, carport, fasadvägg på framsida och insida förråd förses med eluttag.
Data, tv och telefoni: Det är förberett i hus med multimediacentral och spridningsnät, anslutet till fibernät. Leverantör är Telia, Triple play och beställs kollektivt men betalas separat av varje bostadsrättshavare.

AVFALLSHANTERING
Sophantering sker vid två gemensamma ytor via sopskåp för mat- och restavfall.
Parkering Carport
Uteplats Uteplats med trädäck och en generös trädgård med gräsmatta i sydväst

Dokument

Området

I Margretelund bor du lantligt men samtidigt nära till kommunikationer, mataffär och skola/förskola. Busshållplatser ligger med omedelbar närhet och Roslagsbanan två kilometer bort. Båt och bad med småbåtshamn och badplats finns inom promenadavstånd. Bland annat Breviksbadet, Fiskartorpet och Margretelundsbadet. Likaså härliga skogspromenader med svamp- och bärplockning och Söraspåret med elljusspår. Skolor och förskolor i området är bland andra Bergsättraskolan (F-åk 3), Margretelundsskolan (F-åk 6) och Tråsättraskolan (Åk 4-9)

Närområde

I Margretelunds centrum finns ICA Favoriten med eget bageri och en mycket populär delikatessdisk, pizzeria, restaurang, spelbutik, frisör, apotek samt Husläkarmottagning.

Kommunikation

Bussar till Åkersberga centrum, Danderyds sjukhus och Stockholm.

Övrigt

Margretelund ligger ca 3 kilometer från Åkersberga centrum och är en av Österåkers störta bostadsområde. Här finns en blandning mellan små bostadsrätter till enorma villor längs havet.

VOHV-BY-MOHV
Området har en hög VOHV-faktor! Denna märkning innebär att även din fyrbenta vän, hunden, har en mycket god levnadsstandard här. Hela Margretelund är omringat av grönområden och promenadstråk för pälsklingen. Skog, öppna ytor och vatten. Här finns Sabelbackens hundrastgård som är ca 2000 kvm. Rastgården är omgärdad av skog och belyst. Här finns både sittplatser och bänkar.

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende