Arlöv, Arlöv

Repslagaregatan 20

Välkomna till Repslagaregatan 20 och denna stora 1½-plansvilla med inredd källare! Byggnaden uppfördes 1954 som 1-plansvilla men år 2000 byggdes huset om till 1½-plansvilla och hela ovanplan är från detta år. Nuvarande ägare har gjort stora investeringar i huset för att nå upp till dagens standard och de har bland annat installerat fjärrvärme, byggt ett stort dubbelgarage om 49 kvm på tomtens framsida, byggt ett stort trädäck på tomtens baksida, anlagt delar av trädgården med stenplattor och dränering av huset har gjorts. Hela källaren är inredd och bjuder på många användningsområden med möjlighet till generationsboende eller uthyrningsdel. Utöver detta bjuds vi på en stor, lättskött och insynsskyddad tomt om 830 kvm med trädäck, dubbelgarage, växthus och fruktträd. Läget är optimalt i lugna villakvarter, ett stenkast från huset finns en Coop-butik och busshållplats med direktbuss till Malmö samtidigt som närhet finns till tågstation, Burlöv Center, skolor och förskolor. Pendlingsläget är optimalt, för bilpendlaren är motorväg E6 och E22 väldigt nära för vidare färd mot Malmö, Lund, Lomma och övriga Skåne. Burlövs tågstation erbjuder enkla tågförbindelser till Lund, Malmö, Helsingborg eller Köpenhamn. Varmt välkomna att uppleva detta fantastiska hem!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 156 kvm + 87 kvm
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 830 kvm
Byggnadsår 1954
Pris 5 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Lindquist
Reg. Fastighetsmäklare
0763-14 38 91
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor villa med inredd källare och nytt dubbelgarage!

Planritning

Planskiss källare klar
Planskiss källare klar
Planskiss ovanplan klar
Planskiss ovanplan klar
Planskiss entré klar
Planskiss entré klar
Daniel Lindquist

Daniel Lindquist

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Repslagaregatan 20

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 156 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021054

Välkomna till Repslagaregatan 20 och denna stora 1½-plansvilla med inredd källare! Byggnaden uppfördes 1954 som 1-plansvilla men år 2000 byggdes huset om till 1½-plansvilla och hela ovanplan är från detta år. Nuvarande ägare har gjort stora investeringar i huset för att nå upp till dagens standard och de har bland annat installerat fjärrvärme, byggt ett stort dubbelgarage om 49 kvm på tomtens framsida, byggt ett stort trädäck på tomtens baksida, anlagt delar av trädgården med stenplattor och dränering av huset har gjorts. Hela källaren är inredd och bjuder på många användningsområden med möjlighet till generationsboende eller uthyrningsdel. Utöver detta bjuds vi på en stor, lättskött och insynsskyddad tomt om 830 kvm med trädäck, dubbelgarage, växthus och fruktträd. Läget är optimalt i lugna villakvarter samtidigt som närhet finns till tågstation, Burlöv Center, skolor och förskolor. Pendlingsläget är optimalt, för bilpendlaren är motorväg E6 och E22 väldigt nära för vidare färd i Skåne och Burlövs tågstation erbjuder enkla tågförbindelser till Lund, Malmö, Helsingborg eller Köpenhamn. Varmt välkomna att uppleva detta fantastiska hem!

HALL
Via stentrappan på husets framsida välkomnas vi in i detta fantastiska hus av en ljus och rymlig hall som är delvis öppet upp mot ovanvåningen och bjuder på en härlig rymd och fint ljusinsläpp. I anslutning till hallen finns en inbyggd klädkammare som skulle kunna göras om till gäst-wc. Ljust klinkergolv med golvvärme samt vita väggar.

KÖK
Via hallen når vi husets ljusa kök som renoverades 2009 och erbjuder gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. Här finns matplats för cirka 4 personer, fönster mot trädgården och mörkare golv kombineras med vita väggar. Utrustningen består av integrerad diskmaskin, integrerad ugn och micro, spishäll, spisfläkt samt kyl och frys i fullhöjd.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Med ingång från hallen finner vi det till ytan väl tilltagna vardagsrummet som bjuder på många möbleringsmöjligheter och ger utrymme till både större soffgrupp, förvaringsmöbel och tv-hörna. Ett stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp till rummet. I anslutning till vardagsrummet finns husets stora matplats som vid behov kan delas av till ett separat rum. Även i detta rum bjuds vi på ett fantastiskt ljusinsläpp via stort fönsterparti och från detta rum finns en utgång till husets baksida. Slipat parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Badrummet på entréplan är mycket rymligt och lyxigt utrustat med både jacuzzi-badkar och duschhörna samt dubbla handfat. Väggarna är helkaklade med ljust kakel och på golvet ligger ljus klinker. Badrummet är utrustat med duschhörna med vägg av glasblock, jacuzzibadkar, handdukstork, dubbla handfat med vita underskåp och spegelskåp ovanför samt wc-stol i vitt porslin. Fönstret i badrummet ger ett fint naturligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Husets första sovrum nås via hallen på entréplan och detta rum är stort till ytan. Här finns utrymme för både dubbelsäng, förvaringsmöbel eller arbetshörna. Fönster beläget mot husets baksida, välbevarat parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2
Husets andra sovrum finns också på entréplan och även detta rum är rymligt. Här finns plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaring runt sängen samt extra byråer.

Via trappan i hallen tar vi oss upp till ovanplan där vi finner ett stort allrum, ett mycket rymligt sovrum, WC och en klädkammare. Vid behov skulle det kunna skapas totalt två eller tre sovrum på detta plan.

ALLRUM
Vi välkomnas av ett mycket rymligt allrum med vitmålad takpanel, synliga takbjälkar, vitmålade väggar och ljust parkettgolv. Detta rum erbjuder många användningsområden och här finns ett stort fönsterparti längs med ena kortsidan som ger ett underbart ljusinsläpp.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet på ovanplan används i dagsläget som gästrum och kontor. Tack vare två fönsterpartier skulle detta rum kunna delas av till två mindre sovrum. Ljust parkettgolv och vita väggar, i anslutning till detta rum finns en stor klädkammare och WC.

Via trappa i köket eller via egen ingång från sidan av huset tar vi oss ner till den inredda källaren med full takhöjd, vilket innebär att hela källaren erbjuder många användningsområden. Här finns ett stort rum som idag används som sovrum/allrum, tvättstuga, matkällare, förvaringsutrymmen samt pannrum/gym/verkstad
Källaren kan antingen användas som extra utrymme med sovrum för den stora familjen eller kan den enkelt delas av för att skapa uthyrningsmöjligheter.

På fastigheten finns ett nytt dubbelgarage med plats för två bilar samt maskiner och verktyg, framför garaget finns en stensatt uppfart med plats för ytterligare två bilar. På fastighetens baksida finns ett stort nybyggt trädäck, växthus och odlingslotter.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 156 kvm
Biarea 87 kvm
Byggnadsår 1954
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2000 från 1-plan till 1½-plan
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong
Fasad Tegel
Fönster 2-glas och 3-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Plåt
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Säljarna har utfört följande större renoveringar senaste åren:
- Dränering och plattläggning 2014/2015.
- Avstängningskran, mätare och rör i tvättstuga 2015.
- Radiatorer i källare samt 3 stycken på ovanplan installerades 2013.
- Nya entrédörrar installerades 2013.
- Ny el källarplan och bottenvåning samt nytt säkringsskåp 2009.
- Köket renoverades 2009.
- År 2000 byggdes huset om från 1-plan till 1½-plan av tidigare ägare.

- Säljaren upplyser om att element vid entrédörr i vardagsrum ej fungerar.

- Fiber finns installerat med möjlighet att välja mellan olika leverantörer.

- Taxeringsvärde för 2021 har inte ännu uppdaterats i lantmäteriets register, taxeringsvärde 2018 var 2 604 000.

- Areauppmätning gjord 2021-08-31 enligt standarden SS 21054:2020, husets totala areal är 243 kvm fördelat på 156 kvm boyta samt 87 kvm biyta.
Övriga byggnader - Dubbelgarage om cirka 49 kvm på tomtens framsida, byggt 2016. Plats för två bilar och förvaring i garaget samt uppställningsplats för ytterligare två bilar framför garaget.

- Trädäck om cirka 54 kvm på tomtens baksida, byggt 2020.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2021-08-31
Primärenergital 165

Ekonomi

Pris 5 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 229 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusbyggnad: 2 119 000 kr
  • Smahusmark: 1 110 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 119 000 kr
Värdeår 1969
Summa inteckningar 2 836 000 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 49 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 24 000 kr
  • Vatten/avlopp: 7 500 kr
  • Renhållning: 1 500 kr
  • Hushållsström: 16 500 kr

Tomt

Tomtarea 830 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende