Rostorp, Malmö

Lundavägen 77B

På populära Rostorp ligger denna välplanerade och rymliga etta! Lägenheten ligger högst upp i huset med minimal insyn och har ett stort vardagsrum, ett rymligt kök med matplats för 4-6 personer samt ett helkaklat badrum. Här bor man med väldigt bra pendlingsmöjligheter då man tar sig ut på Ringvägen på bara ett par minuter. Med buss tar man sig till Värnhem på ca 10 minuter och Malmö C på ca 20 minuter. Varmt välkommen på visning!

Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Vind- och källarförråd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 39.5 kvm
Avgift 2127 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1945
Pris 595 000 utgångspris

Ansvarig mäklare
Henrik Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor etta på bra pendlingsläge!

SnartHär-Bostadsrätt

SnartHär-Bostadsrätt
SnartHär-Bostadsrätt

Planritning

Planritning klar
Planritning klar
Henrik Karlsson

Henrik Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lundavägen 77B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 39.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten har en rymlig hall där man får gott om plats för avhängning. I hallen finns även en rymlig klädkammare som rymmer det mesta.

I början av hallen ligger bostadens badrum. Badrummet är i originalutförande med inkaklat badkar, wc från Gustavsberg (inköpt 2016) samt tvättställ med blandare från FM Mattsson (inköpt 2021). Badrummet målades om i april 2021.

Till höger om hallen ligger lägenheten rymliga kök. Ett kök i den här storleken är ovanligt för en etta och här finns det plats för matbord för 4-6 personer samt väldigt mycket förvaringsmöjligheter. Köket har en trevlig och lummig utsikt då den vetter mot grönskande träd.

Lägenhetens vardagsrum är även det väldigt rymligt och här får man plats med dubbelsäng, garderober samt soffa med tv-möblemang. Rummet tapetserades om under 2016 och likt köket så vetter fönsterna ut mot de stora trädpartierna vilket gör att man får minimalt med insyn i lägenheten.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 39.5 kvm
Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208669001-0079 i Brf Fäladsgården
Pris 595 000 kr utgångspris
Avgift 2127 kr/mån
Kommentar Inkl värme, VA, kabel-tv och bredband

Andel i förening 0,9641%

Förening

Föreningsnamn Brf Fäladsgården
Organisationsnummer 746000-2137
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Fäladsgården äger fastigheten Smedjekullen 19 som består av 63 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen omfattar adresserna Lundavägen 77-79 samt Smedjekullsgatan 26-28. Byggnaderna är uppförda 1945.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstilläger ingår i föreningens fastighetsförsäkring.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
På gården finns miljörum.
I källaren finns 2 tvättstugor, en på Smedjekullsgatan 26B och en på Lundavägen 79C

EKONOMI
En överlåtelseavgift tas ut om 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. Föreningens låneskuld uppgår enligt senaste årsredovisning till 3473kr/kvm.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-04-14. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Renoveringar Föreningen har utfört följande underhåll på fastigheten:
2014: Säkerhetsdörrar installerades.
2015: Målning av trapphus.
2016: Tvättstugor fräschades upp.
2016: Markytor kring fastigheten renoverades.
2017: Föreningens lokal renoverades.
2019: Relining
Parkering 16 parkeringsplatser för uthyrning, separat kö. Kostnad 60 kr/mån, separat kö.
Tv och bredband Kabel-tv grundutbud via Comhem, ingår i avgiften Bredband, via Riksnet, ingår i avgiften.

Dokument

Området

Välkomna till hemkära Rostorp! Här befinner vi oss i ett område med mestadels villor beläget i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Villorna tillhör perioden av egnahemsbebyggelsen från år 1923-1925. Ett karaktärsstarkt område med arkitektoniska och socialhistoriska värden. Runt om finner vi de stora trädgårdarna, Rostorpsplanen och Beijers park som bäddar in hela området av mjuk grönska. Områdets historia börjar redan 1922 när Frans J Rosenberg ansökte om mark för att påbörja bebyggelsen av egnahem på koloniområdet Ellstorp. Istället föreslog den nyblivne stadsingenjören att marken för gården Rostorp var en bättre plats för bebyggelsen av egnahem. Detta blev startskottet för processen och hösten 1922 fanns det planritning klar för området. Intresset för området var stort och redan hösten 1923 stod ca 125 hus färdiga. Rostorp var även ett attraktivt område för all sorts handel där dagligvaror kunde inhandlas i grannhusen. Här erbjöd butiker allt från mejerivaror, bröd, fisk, kött, möbelsnickeri och skrädderi för att nämna några.

Kommunikation

I området finns det goda kommunikationsförbindelser med ca 180 m till närmsta hållplats för stadsbuss 4 och 31, samt ca 600 m till hållplats för de regionala bussarna. Vi finner även en trevlig cykelväg utmed Lundavägen ända in till stadskärnan.

Räkna på ditt nya boende