Liljeholmen, Jönköping

Lillgatan 42C

Välkommen till Lillgatan 42C! Här erbjuds en charmig gavellägenhet med ljusinsläpp från tre väderstreck och några kvarvarande tidstypiska attribut från 40-talet. Förutom de framtagna originalgolven finns här en takhöjd på 2,70 meter, djupa fönsternischer med vackra fönsterbrädor i marmor samt karmventiler.

Bostaden har under senare år genomgått en rejäl ansiktslyftning då man 2018 totalrenoverade badrummet som då även fick golvvärme och utökad yta så att tvättmaskin nu får plats och mer svängrum finns. All el drogs om i hela bostaden och spotlights med dimmer som kan styras via Bluetooth sattes in i hall och badrum. De massiva furugolven togs fram, slipades och vitbetsades i hall, sov- och vardagsrum samt att väggar och tak fick nya ytskikt. Ett par år tidigare installerades nya köksluckor och balkongen glasades in. Till bostaden hör även ett vindsförråd på ca 11 kvm och ytterligare ett förråd finns i källaren.

Den mycket välskötta föreningen har väldigt god ekonomi med låg belåning och välvårdade fastigheter. Källaren totalrenoverades för några år sedan och är därför väldigt fräsch och erbjuder fina förråd, en bra tvättstuga, cykelförråd, samlingslokal, ny wc och ett hobbyrum. Även entrédörrarna, portsystemet och trapphusen är nyrenoverade. Sedan tidigare är även tak, fasad, fönster samt balkonger bytta och renoverade.

I närområdet finns livsmedelsbutik, café, restauranger, vårdcentral och apotek. Vätterstranden ligger endast några minuter bort och åt andra hållet finns Liljeholmsparken med grönområde, lekpark och minigolf. Jönköpings mer centrala delar nås enkelt till fots eller med cykel och i närheten hittar du både stomlinje 1 och 2 om du hellre tar bussen dit du ska.

Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Avgift 3701 kr/mån
Rum 2,5
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1942
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Maria Hyll Bjellebeck
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

2,5:a med härlig takhöjd, brädgolv & inglasad västerbalkong!

Maria Mohvember_Turkos Mohvember Hjort Fasad 42A Gård 42A

Maria Mohvember_Turkos
Maria Mohvember_Turkos
Mohvember Hjort
Mohvember Hjort
Fasad 42A
Fasad 42A
Gård 42A
Gård 42A

Planritning

Maria Hyll Bjellebeck

Maria Hyll Bjellebeck

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lillgatan 42C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5
Boarea 54 kvm. Föreningsinfo, se även allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1942
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Förråd finns på vinden ca 11 kvm och i källaren ca 3,5 kvm. Nyrenoverad tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I källaren finns även cykelrum, samlingsrum samt hobbyrum.

Rum

HALL

En halvtrappa upp välkomnas du in i hallen med plats för avhängning direkt till vänster. Hallen som är centralt placerad i bostaden flödar av ljus från omkringliggande rum vilket i kombination med spotlights i taket och de vitmålade väggarna bidrar till att det känns ljust och rymligt här. Plats finns för ytterligare möblemang och förvaring. På golvet vitbetsade massiva furugolv som löper tröskelfritt mot sov- och vardagsrum.

KÖK

Ett praktiskt kök med vita släta luckor/lådor och handtag i borstad krom. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med glaskeramikhäll, dubbelho med engreppsblandare. Arbetsbänkar i rostfritt och ljusmarmorerad laminat. Vita kakelplattor bakom spis och diskho, i övrigt vitmålade väggar med tapetbård i takhöjd och på golvet en ljus plastmatta tröskelfritt mot intilliggande rum.

MATRUM/SOVRUM 2

Rummet innanför köket ger dig flera valmöjligheter! Önskas två sovrum? Behöver du ett kontor? Eller är du en matlagningsvirtuos som gärna bjuder hem släkt och vänner att smaka på dina anrättningar? Möjlighet finns att ta ner väggen mot köket för att skapa ett ännu större och mer socialt kök med matplats. Valet är ditt! På golvet samma ljusa plastmatta som i köket och vitmålade väggar.

WC/DUSCH

Det helkaklade badrummet som totalrenoverades 2018 har fönster mot söder vilket förser rummet med naturligt ljus och ger goda vädringsmöjligheter. Utrustat med golvvärme, wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, dusch med vridbar glasvägg, handdukstork och liten tvättmaskin. På väggarna stora vita kakelplattor och på golvet antracitfärgad klinker i två olika storlekar.

VARDAGSRUM

Stort och rymligt rum med plats för både soffgrupp, matgrupp och ytterligare möblemang. Här lyser solen in genom fönster från både söder och väster och du får dessutom en härlig förlängning av rummet då utgången till den inglasade balkongen finns här. Väggarna är vitmålade med en svartmålad fondvägg och på golvet vitbetsade massiva furugolv.

BALKONG

Inglasad balkong med sol från lunchtid till långt in på kvällen. De ca 9 kvadratmetrarna kan göra detta ”extra” rum till en favoritplats med en härlig soffa och lite grönskande växter. En hissgardin som skydd mot solen under de hetaste dagarna finns monterad och på golvet ligger en mörk uterumsmatta. Hur mycket kommer du inte att njuta här?

SOVRUM 1

Sovrummet har plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt att här finns 4 st inbyggda garderober med överskåp. Vitmålad liggande panel på ena väggen, i övrigt vitmålade väggar och på golvet vitbetsade massiva furugolv.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-12-31
Primärenergital 114

Ekonomi

Lägenhetsnummer 215001001-0007 i Riksbyggen brf Jönköpingshus nr 1
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 3701 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, vatten, kabel-tv, samt bostadsrättstillägget. Obligatoriskt tillägg på 200 kr för internet 100/10 tillkommer.
Driftkostnad 4 130 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 730 kr
  • Hushållsström: 3 400 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,72532%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen brf Jönköpingshus nr 1
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 726000-4838
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen innehar fastigheten med äganderätt. Fastigheten är bebyggd med två flerfamiljshus med totalt 41 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Byggnaderna uppfördes 1942.
Förråd finns på vinden och i källaren i båda husen. I källaren finns även cykelförråd ( båda husen), samlingslokal, wc, hobbyrum samt två stycken tvättstugor, en mindre nyrenoverad 2020 på Lillgatan 42 och en större på Lillgatan 44. På gården finns sophus, grönyta samt cykelställ.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar Genomförda renoveringar:
2020 Byte av avloppsstammarna i källaren, nya entrédörrar, nytt portsystem, trapphusen målades om samt golv renoverades, renovering av tvättstugorna, ny wc i källaren.
2019 Ny branddörr
2013 Totalrenovering av källarna
2007 Takbyte
1995 Balkongrenovering och tillbyggnad av balkonger
1993 Fönsterbyte
1987 Delvis nya stammar då badrum installerades
1983 Fasadrenovering
Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkering sker på omkringliggande gator. Den som äger ett fordon och är folkbokförd på adressen kan teckna boendeparkering via Jönköpings kommun. För ytterligare information besök Jönköping kommuns hemsida.
Tv och bredband Anslutet till Telia fiber. Grundutbud av tv kanaler ingår i månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivavtal med internet på 100/10 mbit/s till en kostnad på 200 kr som är ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Eftertraktat område med närhet till såväl strand som park. Vätterstranden bjuder på naturupplevelser året runt och under sommarhalvåret blir det en självklar samlingsplats vid sandstranden och volleybollnäten. En kortare promenad eller cykeltur, med fördel utmed strandpromenaden, tar dig till centrala Jönköping. Rosenlundsbadet, Rosariet, Racketcentrum samt Elmia nås också enkelt till fots. Asecs köpcentrum med alla tänkbara bekvämligheter nås via promenad, buss eller cykeltur.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutik, restauranger, vårdcentral och apotek.

Kommunikation

Goda kommunikationer med linje 1 och 2 som tar dig till större delen av Jönköping med omnejd.

Parkering

Boendeparkering via Jönköpings kommun på omkringliggande gator för dig som är folkbokförd i området samt äger ett fordon.

Räkna på ditt nya boende