Gränna, GRÄNNA

Skarpavägen 4

Här bjuds på möjligheten att förverkliga ditt drömboende på en helt oslagbar tomt i Gränna. I ett högt, insynsfritt och attraktivt läge, med vidsträckt och obruten vy över Vättern och Visingsö, ligger denna på kvartersmark plangodkända tomt. Detta är dessutom vad vi kallar den "rätta" sidan av Vättern om man uppskattar magiska solnedgångar.

Med Grännaberget i ryggen finns naturen precis runt knuten. En stig vid tomten leder upp på Grännaberget och dess löpar-, skid- och mountainbikespår. Här uppe finns också grillplatser och härliga vandringsleder nära till hands. För att inte tala om Oscarshöjd och Kaffestugan med sina regionalt "världsberömda" räkmackor.

På någon minut tar du dig till närmaste busshållplats för vidare färd mot Jönköping eller Tranås och tar du bilen har du E4:an nära till hands. På ytterligare några minuter till fots kommer du till mataffärer, skola och förskola samt vårdcentral. Kan man bo bättre?

Detaljplanen medger byggnation av en fristående huvudbyggnad samt en komplementbyggnad.
- 1/6-del av total tomtyta får bebyggas, vilket betyder ca 150 kvm.
- Huvudbyggnaden får byggas i 2 plan med en maximal höjd om 7,6 meter.
- Komplementbyggnaden, som kan utgöras av t.ex. garage eller förråd, får utgöra högst 30 kvm.
Kontakta Jönköpings kommun för mer information om tillåten byggnation på tomten samt se bifogad detaljplan under Bostadsfakta.

Tomten, som är en del av Jönköping Mällby 13:47, kommer att avstyckas i samband med försäljningen och utgöra ca 900 kvm eller annan storlek enligt ök. Bra att veta i sammanhanget är att marken bakom/ovanför tomten utgörs av naturmark som ej får bebyggas. Vilka träd du tar bort eller behåller på kvartersmarken avgör du själv.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Maria Hyll Bjellebeck för ytterligare information och visning på plats!

It's time to MOHV!

Information

Bostadstyp Tomt
Tomt 900 kvm
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Maria Hyll Bjellebeck
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Unik tomt i Gränna med fantastisk Vättervy

TimeToMOHV Ungefärlig avstyckning

TimeToMOHV
TimeToMOHV
Ungefärlig avstyckning
Ungefärlig avstyckning
Maria Hyll Bjellebeck

Maria Hyll Bjellebeck

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skarpavägen 4

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 1 895 000 kr

Tomt

Tomtarea 900 kvm
Övrigt Eldragning till tomtgräns utförs av Jönköping Energi till en kostnad av 36.250 kr inkl moms. I priset ingår kabel samt elmätare. Eldragning på tomt samt inkoppling av samtlig el bekostas av köparen. Fiber finns i området men är ej indraget till aktuell fastighet.
Parkering Fri parkering på gatorna.

Dokument

Området

I norra delen av Jönköpings kommun, vid Vätterns sydöstra strand, ligger Gränna som är en urtypisk svensk idyll med vackra trähus, trädgårdar och kullerstensgator.

Närområde

I Gränna finns två livsmedelsbutiker, flertalet kaféer och restauranger samt ett antal specialbutiker. Här finns två förskolor, Ribbaskolan med år F-9 och fritidshem. Vårdcentralen är centralt placerad och här hittar du även apotek, tandläkare och familjecentral med bl.a. öppen förskola.

Kommunikation

Utanför samhället går E4 norrut mot Linköping-Stockholm och söderut mot Jönköping-Malmö. Rv 133 leder österut mot Tranås.

Ett flertal busslinjer trafikerar Gränna:
120 mellan Gränna och Tranås,
121 mellan Gränna och Jönköping,
122 mellan Gränna och Jönköping via motorvägen.
Från Gränna hamn utgår också färjetrafiken till Visingsö.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

I hamnområdet finns förutom Visingsöfärjan även småbåtshamn, restauranger och en trevlig strandpromenad. Gränna har ett rikt föreningsliv. I Grenna Kulturgård visas biofilmer ett par ggr/vecka. Grännabergets naturreservat innefattar motionsslingor, MTB-bana och vintertid även skidspår. Här har Gränna orientering sin klubbstuga och sommartid sker många aktiviteter vid hembygdsstugan och dansbanan. Strax utanför Gränna ligger Röttle by med historisk bebyggelse, sitt hamnområde och Grännas golfbana.

Räkna på ditt nya boende