Björkskatan, Luleå

Stormvägen 102

Stor friliggande 1½-plansvilla om 144 m2 belägen på lugn gata på barnvänliga Björkskatan. Härligt läge på ytterslinga som vetter mot allmänning med blåbärsskog på baksidan. Friköpt tomt om 495 m2. Villans entréplan erbjuder fint kök med god förvaring och bra arbetsyta samt matplats intill (tidigare sovrum), öppen planlösning vidare mot det rymliga vardagsrummet. Sovrum, badrum med dusch och tvättstuga. En trappa upp på övre plan erbjuds två sovrum i bra storlek, allrum och badrum med dusch och bastu. Genomgående för villan är goda förvaringsutrymmen via garderober och klädkammare. Delvis renoverade ytskikt (2021). Fristående garage med plats för en bil samt bra förvaringsutrymme. Låg driftskostnad via fjärrvärme, fiber och nyare 3-glasfönster. Det finns ett färdigt bygglov om att bygga ut garaget samt bygga ihop garaget med huset (kontakta mäklaren för ritningar).

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och omtyckta aktivitetsområdet Ormberget med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, café, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan.

Denna villa är förhandsbesiktigad och kommer av säljaren att försäkras mot dolda fel.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 144 kvm
Tomt 495 kvm
Byggnadsår 1976
Pris 3 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Familjevilla som vetter mot allmänning!

6-Kok 7-Kok 14-Balkong 15-Fasad 4-Matplats Emma Hemnet 2-Vardagsrum 3-Vardagsrum 11-Sovrum 1-Sovrum 13-Sovrum 12-Vardagsrum 10-Badrum 8-Badrum 9-Hall 5-Tvattstuga

6-Kok
6-Kok
7-Kok
7-Kok
14-Balkong
14-Balkong
15-Fasad
15-Fasad
4-Matplats
4-Matplats
Emma Hemnet
Emma Hemnet
2-Vardagsrum
2-Vardagsrum
3-Vardagsrum
3-Vardagsrum
11-Sovrum
11-Sovrum
1-Sovrum
1-Sovrum
13-Sovrum
13-Sovrum
12-Vardagsrum
12-Vardagsrum
10-Badrum
10-Badrum
8-Badrum
8-Badrum
9-Hall
9-Hall
5-Tvattstuga
5-Tvattstuga

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stormvägen 102

Bostadsfakta

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 144 kvm
Byggnadsår 1976
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 3-glas isolerrutor och enstaka 2-glasfönster
Tak Plåt på sadeltak
Grundläggning Betongplatta på mark
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburna radiatorer. Elgolvvärme i entréhall
Ventilation Mekanisk frånluft (F)
Övriga byggnader Fristående kallgarage i enklare skick

Ekonomi

Pris 3 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 076 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 428 000 kr
Värdeår 1976
Summa inteckningar 2 516 000 kr
Driftkostnad 33 930 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 14 460 kr
 • Vatten/avlopp: 9 437 kr
 • Renhållning: 2 168 kr
 • Hushållsström: 7 865 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 428 000 kr
 • Smahusmark: 648 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 495 kvm

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Området

  Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

  Närområde

  I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

  Kommunikation

  Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

  Övrigt

  Säljarens egna ord om att leva och bo på Stormvägen 102:

  Det bästa med vårt hus är läget. Det är tyst, lugnt och fridfullt. Man sover som i en stuga, enda ljuden man kan höra är någon fågelsång. Huset ligger mycket långt ifrån en väg. Att huset ligger på ytterslinga är ett stort plus (det är ett unikt läge, finns inte många av dem) samt placering med blåbärskog på baksidan. Tillgången till skogen på baksidan gör att tomten känns mycket större. Vi har mycket bra grannar och har trivts väldigt bra i området. Det är nära till affärer, Coop har öppet 08:00 till 22:00. Nära till förskolor och skolor. Fantastiskt fina promenadstråk rakt ut från husets baksida och runt sjön. Det är även väldigt nära till ormberget.

  Något som även är bra med huset är att det är i två plan. På övervåningen finns ett allrum med tv. Inom familjen behöver man inte bråka om det stora vardagsrummet. Det är stora ytor och två stora badrum samt rymligt kök med mycket förvaring via över och underskåp. Vi har haft det väldigt varmt på vintern och till väldigt låg kostnad tack vare fjärrvärme. Det finns ett klart bygglov om att bygga ut garaget samt bygga ihop garaget med huset. Stor potential som kan höja värdet på huset avsevärt. Ett hus för en stor familj med möjlighet till flera extra rum.

  Räkna på ditt nya boende