Mjöhult, Mjöhult

Gunnestorpsvägen 168

Stor vacker kringbyggd gård med oändliga möjligheter! Här finner du en lantlig idyll omgiven av vacker natur och soldränkta åkrar. Gården består av ett stort boningshus med lummig trädgård, gästhus, restaurangbyggnad med storkök samt extra festlokal. Gården med sina 3,3 ha ligger fritt med både betesmark och stora hårdgjorda ytor.
Boningshuset bjuder på generösa sällskapsytor med såväl ett stort lantkök, som ett lättmöblerat vardagsrum med mysig punchveranda. Planlösningen och ytorna i huset inbjuder både till en stor familj, släkt och mycket vänner!
På gården finns även en stor restaurang med dansgolv, storkök och plats för upp till 200 personer. Här bor ni med grönska och öppna landskap inpå knuten. En unik chans att förvärva denna fastighet med stora utvecklingsmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Gård
Boarea/Biarea 145 kvm + 55 kvm
Rum 9 varav 4 sovrum
Tomt 33630 kvm
Byggnadsår 1909
Pris 6 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Elin Carlson
Reg. Fastighetsmäklare
0731-54 29 46
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor vacker kringbyggd gård med oändliga möjligheter!

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Elin Carlson

Elin Carlson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gunnestorpsvägen 168

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 9 varav 4 sovrum
Boarea 145 kvm. taxeringsinformation

Bostaden disponeras enligt nedan:

BONINGSHUSET
Ni kliver in genom pampiga järngrindar och välkomnas av en vackergårdsplan med boningshus till höger och ekonomibyggnader med restaurangdel rakt fram och till vänster.

Bakom den vita dörren möts ni av ett välplanerat boende om hela 200 kvm med stora sällskapsytor och härligt lantkök. Ett perfekt boende för den som vill kombinera livet på landet med ett högkvalitativt boende.

HALL
Hallen är bjuder goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. En fräsch entré med ett vackert parkettgolv och gröna väggar.

VARDAGSRUM
Vidare in i bostaden möts ni av husets generösa vardagsrum med öppen planlösning mot allrum och mysig punschveranda. Ett rymligt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som stort middagsbord, här finns även en vacker braskamin som skänker både extra värme med också en härlig myskänsla. Rummet badar i ljus och från rummets punschveranda når i den lummiga trädgården. Här är det lätt att umgås och trivas. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade i grönt.

KÖK
Vidare in i bostaden möts ni av husets kök med matplats för 4-6 personer. Det stora fönstret mot gårdsplanen skänker köket ett trevligt ljus och härifrån har du fulluppsikt mot gårdsplanen. Köket är har vitlaserad köksinredning och stora arbetsytor. Ett fullutrustat kök med spis, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Köket som är modernt erbjuder goda förvaringsmöjligheter i såväl lådor som skåp. I denna del av huset ligger en genomgående beige klinker. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans. I köket finns även en trappa upp till ovanvåningen.

HALL
Från köket når ni bostadens groventré med gott om förvaring i tre stora garderober.

BADRUM
I anslutning till hallen finner ni ett helkaklat badrum i sobert ljusa toner. Ljust kakel med gröna detaljer på väggarna samt grön klinker på golvet. Här finns ett bubbelbadkar, handfat med spegel ovan, toalett samt högskåp för extra förvaring. Ett stort fönster ger badrummet ett härligt ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA
Från hallen når ni husets tvättstuga med goda förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg. Här finns tvättpelare och goda arbetsytor med vask i rostfritt stål. I tvättstugan finns även en dusch.

GILLESTUGA/KONTOR
Husets extra allrum/gillestuga ligger lite avskilt med två utgångar. Här finns även en öppenspis för extra värme och myskänsla. Rummet används idag som kontor. På golvet ligger terrakotta klinker och väggarna är tapetserade i en ljus nyans.


OVANVÅNING

SOVRUM
Direkt ovanför trappan till höger ligger ett lite mindre sovrum, perfekt som barnrum eller extra kontor. Här finns även ett fönster som skänker ett fint ljust.

TOALETT
På ovanvåningen finns även en mindre toalett.

MASTER BEDROOM
På ovanvåningen når ni ett av bostadens sovrum med fönster mot trädgården. Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även en stor garderob. Väggar är tapetserade i gult och på golvet ligger ett laminatgolvet.

SOVRUM
Vägg i vägg ligger ytterligare ett stort sovrum med plats för en dubbelsäng men nyttjas idag som barnrum. Väggarna är tapetserade i grönt och på golvet ligger ett laminat. Rummets stora fönsterpartier skänker ett härligt ljus.

SOVRUM
Ovanvåningens sista sovrum är stort, här finns plats för såväl dubbelsäng som skrivbord. Rummets fönster ger ljus och gör rummet trivsamt.


GÄSTHUS
Bredvid boningshuset ligger ett mindre gästhus med toalett, kök och sovrum. Perfekt för uthyrning eller för långväga gäster.
Gården har stora utvecklingsmöjligheter och kan med fördel göras om till hästgård, eller för uthyrning till företag.

UTEMILJÖ
Utemiljön är något i sig. Koppla av i den lummiga trädgården eller njut på någon av gårdens uteplatser.

RESTAURANG
Mitt emot boningshuset ligger det gamla stallet som renoverats till en restaurang med bar, dansgolv, scen, 3 toaletter, storkök med all tänkbar utrustning. Här finns även en extra
Här sätter bara fantasin gränserna. Nuvarande ägare har drivit en restaurang i lokalen samt haft uthyrning för bröllop, dop etc. Här

Läget är unikt för den som söker det lantliga livet men med direkt närhet till lite större orter såsom Jonstorp (5 min), Höganäs (10 min), Helsingborg, Ängelholm och Malmö/Lund.
Gården ligger bara 3 kvm från vattnet.
Måste ses!

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 145 kvm
Biarea 55 kvm
Byggnadsår 1909
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Puts
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Tegel
Grundläggning Torparegrund
Uppvärmning Luft/vattenpump
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 6 995 000 kr utgångspris
Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd
Summa inteckningar 3 150 000 kr
Driftkostnad 32 000 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 12 000 kr
 • Försäkring: 14 000 kr
 • Renhållning: 2 000 kr
 • Sotning: 4 000 kr

Samtliga driftskostnader är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.


Taxeringsvärde:

 • SmahusmarkPaLantbruk: 564 000 kr
 • Akermark: 402 000 kr
 • SmahusbyggnadPaLantbruk: 1 615 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 33630 kvm

  Dokument

  Området

  Räkna på ditt nya boende