Mörbyskogen, Danderyd

Mörbyhöjden 8

Välplanerad lägenhet med stora rum och mycket förvaringsmöjligheter i form av diskret klädkammare och många skåp. Lägenheten har genomgående ljusa materialval och ligger på ett högt och soligt läge. Mycket trevlig och insynsskyddad utsikt mot Stockholms stad och föreningens grönska. Stor inglasad balkong i västerläge möjliggör att den är härlig och solig året runt. Välkommen att trivas i ditt nya hem!

I Mörbyskogen bor du på ett centralt läge med både kort avstånd till kommunikationer och natur. Du har det allra mesta runt hörnet. ICA-butik finns i bostadsrområdet, förskola och skola. SATS finns en kort promenad bort, Mörby centrum (som byggs ut och kommer att byta namn till Danderyds centrum) erbjuder T-bana, matbutiker, shopping, systembolag, tandläkare, vårdcentral, frisör, café och restauranger. I Mörby C finns också ett stort busstorg med bussar ut i Roslagen, till/från Stockholms innerstad samt grannkommunerna till Danderyd.

Nära Mörbyskogen finns också badhus, vackra gång- och cykelbanor samt mycket natur och badplatser.

För mer information om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. Johanna.peltomaki@mohv.se

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 58 kvm
Avgift 3095 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 9
Hiss Ja
Byggnadsår 1962
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Peltomäki
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 09 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Oscar Hallbygård
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 10 71
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Insynsskyddad och ljus lägenhet med utsikt mot stan och grönska

Web 11 Web 13 Web 12 Web 10 Web 22 Web 1 Web 2 Web 7 Web 17 Web 21 Web 19 Web 16 Web 15 Web 4 Web 23

Web 11
Web 11
Web 13
Web 13
Web 12
Web 12
Web 10
Web 10
Web 22
Web 22
Web 1
Web 1
Web 2
Web 2
Web 7
Web 7
Web 17
Web 17
Web 21
Web 21
Web 19
Web 19
Web 16
Web 16
Web 15
Web 15
Web 4
Web 4
Web 23
Web 23

Planritning

Johanna Peltomäki

Johanna Peltomäki

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörbyhöjden 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Boarea 58 kvm
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Interiör

Ljust och härligt vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Fönster i två väderstreck som erbjuder mycket ljusinsläpp och härlig utsikt mot stan och grönska. I vardagsrummet ryms stor soffgrupp, matplats och/eller arbetshörna.

Köket har många skåp/lådor och är utrustad med spis, kyl/frys, kolfilterfläkt och skafferi. I köket ryms matplats för ca 4 personer. Utgång till stor inglasad balkong i västerläge. Balkongen är insynsskyddad och utsikt är mot föreningens trevliga grönska.

Badrummet är renoverat under föreningens stambyte. Här finns ett stort och lyxigt badkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin. Spotlights.

I den inre hallen gömmer sig en klädkammare, perfekt för ytterkläder och linne. I sovrummet ryms en stor dubbelsäng och det är mycket förvaring i form av garderobsvägg.

Lägenheten har genomgående ljust golv i laminat och väggarna är vita.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-01-31
Energikonsumtion 129 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 100-8-43 i Mörbyskogen 1
Avgift 3095 kr/mån
Driftkostnad 385 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 185 kr
  • Hushållsström: 200 kr

Andel i förening 0,23042%

Förening

Föreningsnamn Mörbyskogen 1
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716400-0726
Hemsida http://www.morbyskogen1.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Sedan 1962 då husen byggdes, innehar bostadsrättsföreningen Mörbyskogen nr 1 fastigheterna Forstmästaren nr 1 och Drevkarlen nr 1.
Fastigheterna omfattar 366 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och med en total yta av 26 685 kvm.

Lägenheterna har följande fördelning:
Antal Storlek
3 5 rum och kök
55 4 rum och kök
210 3 rum och kök
69 2 rum och kök
29 1 rum och kök
17 Uthyrningslokaler
173 Garage
5 Mc- platser
90 Parkeringsplatser

Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Genom bostadsrättsföreningen äger och förvaltar vi såväl tomtmark som våra fastigheter. Varje medlem har samma rättigheter och skyldigheter i föreningen. Administration, förvaltning av föreningens ekonomi och fastigheternas underhåll handläggs av styrelsen.

Läs gärna mer på föreningens hemsida där all information är hämtad ifrån:
https://www.morbyskogen1.se/
Anteckningar Innan våra fastigheter uppfördes i Mörbyskogen var området en plats för rekreation för Danderydsborna där man kunde plocka både bär, svamp och blommor. Man åkte skidor på vintern och gick långa promenader sommartid. Området är ju högt beläget och har alltid haft en utsikt över omgivningarna som lockat till utflykter. Detta ändrades i början av 60- talet när arkitekt Eric Ahlin, BEFA och byggnadsfirman Ohlsson & Skarne började planera ett stort bostadsområde i Mörbyskogen.Fastigheterna kom att omfatta 950 lägenheter byggda i tre etapper med en första inflyttning i december –62. Enligt uppgift ur såväl riks- som lokalpressen var lägenheterna enligt tidens uppfattning mycket moderna och välplanerade. Läget vid Mörby Centrum, som höll på att byggas ut med flera butiker, ansågs mycket centralt inom kommunen, eller Danderyds köping som det hette på den tiden. 1962 rådde bostadsbrist i Danderyd och ca 2 000 personer stod i bostadskön med en väntetid på flera år för en bostad. Tillkomsten av de 950 lägenheterna betydde givetvis mycket för de bostadssökande och försäljningen och inflyttningen gick raskt och snart var samtliga lägenheter bebodda. Alla lägenheter gick dock inte till bostadskön utan ungefär 300 lämnades till Mörby Lasarett som personalbostäder. Priset för en trea låg på ungefär 8 000:- och månadskostnaden på ca 300:- Danderyds köping kunde lämna en kommunal borgen på upp till 60% av insatsbeloppet vilket underlättade för köparna. Priset låter i dag inte så svindlande, men enligt lokaltidningen från vintern –63 kostade ett kilo färsk torsk 4,10:- och oxrulader 9,60:- kilot hos Arvidssons Livs i Näsby Park. Godis kunde man köpa – Mazetti Pralinda chokladkakor - för 1,50:-, men då fick man förståss två stycken för det priset. Inom området bildades snart tre bostadsrättsföreningar med Danderyds köpings välsignelse och med köpingens insyn i verksamheten eftersom man bidragit med borgensåtaganden för lån mm. Vår förening bildades den 5 april 1961 och leddes av ordföranden Åke Pettersson. Fribergaskolan är från ungefär samma tid som våra bostadshus och inom området byggdes senare daghemmet Vitsippan samt Myrans snabbköp.
Föreningens ekonomi Inga avgiftshöjningar är aktuella för verksamhetsåret 2019/20.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 366
Antal lokaler 17
Renoveringar Garagen renoverades under 2019.
?Isolering av låghusens tak genomfördes under 2017.
Höghusens tak isolerades under hösten 2018.
Stamspolning genomfördes i samtliga stammar 2018.
Fläktar byttes ut 2017-2018.

Bostadsrättsföreningen har tidigare genomfört stora renoveringar som stambyte, hissbyte, uppfräschning av fasad, målat i trapphus etc.
Parkering Garageplats 600 kr/mån Plats i storgarage 520 kr/mån (Totalt 173 garageplatser) MC-garageplats 370 kr/mån (totalt 5 platser) Parkeringsplats utomhus 350 kr/mån. (Totalt 90 platser) För att stå i kö eller frågor om kö kontakta, bredablick.se
Tv och bredband Föreningen har tecknat gruppavtal på bredband och telefoni hos Com Hem. Gruppavtalet innebär att varje hushåll i föreningen/fastigheten får följande: • Ett privatabonnemang på Bredband 100/10 (50 – 100 Mbit/s). Ett snabbt och stabilt bredband där flera kan vara uppkopplade samtidigt med dator, surfplattor eller spelkonsoler. • Trådlös router för bredband och telefoni. • 5 st e-postadresser. Föreningen har ett gruppavtal med Com Hem som innebär att medlemmar har ett visst antal TV-kanaler inbakade i månadsavgiften. Fiber finns indraget till varje lägenhet och föreningen har avtal med ComHem. I den månatliga avgiften ingår ComHems baspaket för bredband ("Bredband 100") och TV. Mer omfattande/prestandamässiga abonnemang (varav vissa innefattas av föreningens gruppavtal) kan tecknas av medlem med ComHem.
Överlåtelseavgift 1666 kr
Pantsättningsavgift 714 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Innan våra fastigheter uppfördes i Mörbyskogen var området en plats för rekreation för Danderydsborna där man kunde plocka både bär, svamp och blommor. Man åkte skidor på vintern och gick långa promenader sommartid. Området är ju högt beläget och har alltid haft en utsikt över omgivningarna som lockat till utflykter.

Detta ändrades i början av 60- talet när arkitekt Eric Ahlin, BEFA och byggnadsfirman Ohlsson & Skarne började planera ett stort bostadsområde i Mörbyskogen.Fastigheterna kom att omfatta 950 lägenheter byggda i tre etapper med en första inflyttning i december –62.

Enligt uppgift ur såväl riks- som lokalpressen var lägenheterna enligt tidens uppfattning mycket moderna och välplanerade. Läget vid Mörby Centrum, som höll på att byggas ut med flera butiker, ansågs mycket centralt inom kommunen, eller Danderyds köping som det hette på den tiden.

1962 rådde bostadsbrist i Danderyd och ca 2 000 personer stod i bostadskön med en väntetid på flera år för en bostad. Tillkomsten av de 950 lägenheterna betydde givetvis mycket för de bostadssökande och försäljningen och inflyttningen gick raskt och snart var samtliga lägenheter bebodda. Alla lägenheter gick dock inte till bostadskön utan ungefär 300 lämnades till Mörby Lasarett som personalbostäder.

Priset för en trea låg på ungefär 8 000:- och månadskostnaden på ca 300:- Danderyds köping kunde lämna en kommunal borgen på upp till 60% av insatsbeloppet vilket underlättade för köparna. Priset låter i dag inte så svindlande, men enligt lokaltidningen från vintern –63 kostade ett kilo färsk torsk 4,10:- och oxrulader 9,60:- kilot hos Arvidssons Livs i Näsby Park. Godis kunde man köpa – Mazetti Pralinda chokladkakor - för 1,50:-, men då fick man förståss två stycken för det priset.

Inom området bildades snart tre bostadsrättsföreningar med Danderyds köpings välsignelse och med köpingens insyn i verksamheten eftersom man bidragit med borgensåtaganden för lån mm.

Vår förening bildades den 5 april 1961 och leddes av ordföranden Åke Pettersson.

Fribergaskolan är från ungefär samma tid som våra bostadshus och inom området byggdes senare daghemmet Vitsippan samt Myrans snabbköp.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende