Budgivning pågår

Senaste bud:
1 010 000 kr
Visa historik

Budhistorik

1 010 000
1
1 000 000
2
995 000
1
Sorgenfri, Malmö

Baskemöllegatan 5F

Ett stenkast från Nobeltorget och nära till stadens puls finner du denna välplanerade 2:an. Bostaden erbjuder lättmöblerade ytor med mängder av förvaring och läget erbjuder ett stort urval godheter. Du erbjuds både lugn och ro i närliggande grönområden, nära till butiker och restauranger samt bussförbindelser precis utanför. Varmt välkommen på visning!

Säljaren disponerar ett källar- och ett vindsförråd.
Ingen ytterligare städning kommer att göras.
Lägenheten säljs med friskrivningsklausul.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 59 kvm
Avgift 4271 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1949
Pris 1 010 000 kr

Ansvarig mäklare
Martina Albertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 02
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående lägenhet med inglasad balkong!

Planritning

Martina Albertsson

Martina Albertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Baskemöllegatan 5F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Ett stenkast från Nobeltorget och nära till stadens puls finner du denna välplanerade 2:an. Bostaden erbjuder lättmöblerade ytor med mängder av förvaring och läget erbjuder ett stort urval godheter. Du erbjuds både lugn och ro i närliggande grönområden, nära till butiker och restauranger samt bussförbindelser precis utanför. Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1949

Rum

HALL

När du kliver in genom ytterdörren till denna väldisponerade tvåa möts du av en ljus hall som erbjuder avhängning av ytterkläder. Ljusa väggar med träpanel och stengolv precis innanför dörren.

KÖK

Köket finner man direkt till höger om entrén. Ett ljust kök med ljusa luckor och ljust kakel. På golvet ligger klinker och de ljusa väggarna med träpanel återfinns även här. Man har plats till ett matbord för fyra. Utrustningen består av spis, fläkt, och kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet nås genom ett valv. Här finns plats till både soffa och en matplats om så önskas.

SOVRUM

Fönstret ger ett härligt ljusinsläpp och även utsikt över närområdet. Här finns gott om plats till förvaring och dubbelsäng. Från sovrummet nås den inglasade balkongen.

BADRUM

Badrummet är utrustat med dusch och är helkaklat i vitt kakel med en blå bård längst mitten. På golvet finner du en blå klinker. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2017-12-08
Energikonsumtion 120 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 19 i Hsb Brf Tapperheten 4
Pris 1 010 000 kr
Avgift 4271 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband

Andel i förening 1,42413%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Tapperheten 4
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5262
Gatuadress Baskemölleg 5 A
Postnummer 21440
Ort Malmö
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/tapperheten4
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Tapperheten 4 är en äkta förening med byggår 1949. Det finns 64 bostadsrätter i föreningen och två bostadsrättslokaler. Det finns cykelrum, bastu, hobbyrum och massagerum i källaren. Föreningslokal finns även att låna vid eventuell föreningsstämma samt fest. Tomträttsavgälden omförhandlades 2019. Köp av tomträtten har skjutits på framtiden, nuvarande tomträttsavgäld gäller till 2029.
Anteckningar GEMENSAM EL Föreningen har gemensam el vilket debiteras medlemmen månadsvis efter förbrukning. GEMENSAMMA UTRYMMEN Tvättstuga: I källaren finns det tillgång till tre gemensamma tvättstugor. Två av dem har två tvättmaskiner och torktumlare, den tredje tvättstugan har en tvättmaskin och torktumlare. Två torkrum finns samt en mangel. Övrigt: I källaren finns två cykelförråd, föreningslokal, hobbyrum, litet bibliotek, bastu och ett massagerum. För att få tillgång till bastun behövs en nyckel som kostar ca 250 kr. Föreningslokalen är kostnadsfri att nyttja, men kostar 500 kr i deposition som återbetalas efter besiktning av lokalen. Gårdsplats/innergård: Föreningen har en väldigt fin och välskött innergård med fina planteringar, stensatta uteplatser, en damm och en kryddträdgård där man som boende kan odla kryddor. Här finns även ett miljöhus och sandlåda för barnen. Tillgång till utemöbler samt grill finns för föreningens medlemmar. Gården är avgränsad från allmänheten med grindar och bara föreningens medlemmar har tillgång till den. Innan köparen flyttar in vill styrelsen att man bokar en tid för tillsyn av lägenheten samt rundvisning av föreningens hus. Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/tapperheten4/ Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-16. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Månadsavgiften planeras att höjas med 2% per år från 2022/23 fram till 2026 därefter. Därefter planeras den att höjas med 3%. Allt beror på hur stort underhållsarbete som behöver göras (värmesystemt, entredörrar, hissar).
Renoveringar Fönster: Byttes 1991 i samband med att balkongerna inglasades.
Avloppsstammar: 2014 gjordes relining av en bottenplatta i en av trappuppgångarna. Alla avloppsstammar är numera färdig relinade.
Vattenstammar i kök och badrum: Bytta 1996
El: 1994 byttes el-stigarna.
Hiss: Installerades 1995
Värmecentral: Byttes 2009
Tak och fasad: 2004 fogades fasaden mot Amiralsgatan om. 2012/2013 fogades resterande fasader om och taket renoverades.
Tvättstugor: Nya maskiner 2012. Tvättstuga 1 har fått nya tvättmaskiner 2021.
Trappuppgångar: All trapphusmålning är klar.

Kommande renoveringar:
Framtida stora renoveringar är värmeledningssystemet med nya ventiler och radiatorer. Planering ev. 2023/24, inget beslut taget än. Det finns även planer på att renovera fönster och hissar, men det ligger längre fram i tiden. Beslut tas efter hand och efter budget.
Parkering Parkering: Föreningen har inga egna p-platser. Boendeparkering finns i området.
Tv och bredband Kabel-TV: ComHem. Ingår i avgiften. Internet/bredband: Ownit bredband via ett ett kollektivt avtal som ingår i månadsavgiften med 87 kr/månad, 1000 Mbit.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el vilket debiteras medlemmen månadsvis efter förbrukning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga: I källaren finns det tillgång till tre gemensamma tvättstugor. Två av dem har två tvättmaskiner och torktumlare, den tredje tvättstugan har en tvättmaskin och torktumlare. Två torkrum finns samt en mangel.
Övrigt: I källaren finns två cykelförråd, föreningslokal, hobbyrum, litet bibliotek, bastu och ett massagerum. För att få tillgång till bastun behövs en nyckel som kostar ca 250 kr. Föreningslokalen är kostnadsfri att nyttja, men kostar 500 kr i deposition som återbetalas efter besiktning av lokalen.
Gårdsplats/innergård: Föreningen har en väldigt fin och välskött innergård med fina planteringar, stensatta uteplatser, en damm och en kryddträdgård där man som boende kan odla kryddor. Här finns även ett miljöhus och sandlåda för barnen. Tillgång till utemöbler samt grill finns för föreningens medlemmar. Gården är avgränsad från allmänheten med grindar och bara föreningens medlemmar har tillgång till den.

Innan köparen flyttar in vill styrelsen att man bokar en tid för tillsyn av lägenheten samt rundvisning av föreningens hus.

Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/tapperheten4/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-16. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden. Området består till största delen av bostadsrätter med byggnation från 50- och 60-talet. Här har vi närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det tar ca 5 min att komma till den nya tågstationen som tar dig vidare till både Hyllie och centralen.

Närområde

Närhet till ICA matbutik, pizzeria, pub och nöjen.

Kommunikation

Med ett gångavstånd på ca 5 minuter når vi hållplats för Malmö express stadsbuss som tar oss genom hela Malmö. Härifrån avgår även flertalet andra stadsbussar.

Parkering

Se fliken "föreningen" för mer information.

Övrigt

I närområdet finner vi Sorgenfri vårdcentral.

Räkna på ditt nya boende