Almhög, Malmö

Solvändegatan 5A

Välkommen till en kvadratsmart fyra med optimal planlösning som ger oss stora sociala ytor! Ett hem med moderna inslag i såväl kök som badrum och trevlig genomgående parkett i hela hemmet. Bostaden erbjuder ett luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och härifrån når du en trevlig balkong. Njut av optimala förvaringsmöjligheter tack vare en rymlig walk in closet som nås från hallen.

Här bor du i ett trivsamt område med mycket grönska och med närhet in till centrum. Runt omkring finns flertal skolor, restauranger och du har även fem minuters cykelavstånd till Ica Maxi stormarknad. På fem minuters bilavstånd når du både inre och yttre ringlinjerna, vilket gör att du enkelt och snabbt tar dig till Danmark eller närliggande städer.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78 kvm
Avgift 4687 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1959
Pris 1 495 000

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart fyra med härlig balkong!

SnartHär-Bostadsrätt Profilering maklarbild_hires rätt

SnartHär-Bostadsrätt
SnartHär-Bostadsrätt
Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Planritning korrekt
Planritning korrekt
Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solvändegatan 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1959
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Stig in till en lång hall med gott om avhängningsmöjligheter. På golvet vilar parkett och väggarna går i en vit kulör. Längre in i hallen når du en rymlig walk in closet med gott om förvaringsmöjligheter.

Kök

Till höger om hallen når du det öppna köket med gott om plats för matbord för hela familjen. Köksluckorna pryds av trevligt trä och tack vare såväl underskåp som ovanskåp kan du njuta av god förvaring. Kaklet är i en ljus kulör, väggarna går i en vit nyans och på golvet ligger parkett. Köket är utrustad med ugn, spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Badrum

Från hallen når du även hemmets helkaklade badrum med klinker i en svart kulör och kakel i en vit nyans vilket ger en charmig kontrast. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och badkar.

Sovrum 1

Vidare når du bostadens ena sovrum som erbjuder plats för dubbelsäng om så önskas. På golvet vilar parkett och väggarna går i en vit ton.

Sovrum 2

Ett öppet och luftigt sovrum med plats för stor säng samt förvaring. Golvet är av parkett och väggarna går i en vit nyans.

Vardagsrum

Hädanefter når du ett rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna ut mot balkongen. Ett vardagsrum med yta för såväl matgrupp som soffgrupp om så önskas. Härifrån når du ut till den trevliga balkongen med plats för sällskapsgrupp.

Sovrum 3

Hemmets tredje sovrum passar perfekt för exempelvis kontor. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2020-01-27
Energikonsumtion 4011 kWh/m2 år.
Primärenergital 151

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2143-3-274-2 i HSB Brf Almhög
Pris 1 495 000 kr
Avgift 4687 kr/mån
Kommentar ink

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,41852%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Almhög
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5437
Epostadress styrelsen@hsb-brfalmhog.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Almhög är en äkta förening som bildades 1960. Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1959 - 1960 på fastigheten Kärven 2 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheternas adress är Solvändegatan 5 och Rödkullastigen 6. Fastigheterna Strået 3 och 4 med adress Rödkullastigen 5 och 7 är tomträtter. Tomträttsavtalet omförhandlas 2022. Föreningen innehåller 280 bostadsrätter och 3 lokaler som är fördelade på 4 bostadshus med adress Rödkullastigen 5-7 och Solvändegatan 5.
Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/almhog
Anteckningar Det finns tvättstugor i alla husen, belägna i källaren med nyare maskiner. Även cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en fritidslokal på Solvändegatan 5, som man kan hyra för olika typer av sammanträden och fester. Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften och behöver därför inte tecknas av bostadsrättsinnehavaren, men det är viktigt att bostadsrättsinnehavaren tecknar en egen hemförsäkring. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningen undersöker övergång till gemensam el, ska vara klart i år.
Antal lägenheter 280
Antal lokaler 3
Renoveringar Vattenstammar: Utbytta under 90-talet.
Avloppsstammar: Så småningom kommer avloppsstammarna förmodligen relinas men det är inte planerat när detta ska ske. En del avloppsstammar i låghusen ska underhållsspolas inom en snar framtid.
El: Original, jordfelsbrytare finns.
Tak: Taken på samtliga fastigheter har lagts om.
Fasad: Föreningen har gått igenom fasaden och genomfört kompletterade fogningar, ny plåt kring fönster och målning.

Årets löpande underhåll:
- Omfogning av fasader på höghusen, nya plåtar kring fönster, omtätning av fönster, målning av vita fält och grund samt reparation av källarnedgångar.
- Två nya hissa installerade på Rödkullastigen 5B och 7B.
- Armaturer på gavlarna på höghusen och vissa vid parkeringen på Röskullastigen 7-9 är utbytta.
- Byte av elcentral i pannrum

Planerat Underhåll
Föreningen kommer under hösten se över stammar, fönster och balkonger.

Föreningen genomför regelbundna stadgeenliga besiktningar för att hålla fastigheterna i gott skick.
Parkering Föreningen förfogar över 194 parkeringsplatser som går att hyra för ca 125kr/månad. Separat kö tillämpas. Det finns även möjlighet att parkera på närliggande gator, här erbjuds bl.a. parkering med p-skiva med fria tider på helger. Eventuell höjning av parkeringsavgiften har diskuterats, men inget beslut är taget i dagsläget
Tv och bredband Basutbud av Comhems kabel-tv ingår i avgiften. Bredband levereras via Comhem eller HSB Bolina. För mer information se www.comhem.se. Från och med 2021 kommer bredband och kabel-TV att levereras från sydantenn.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Övrigt Det finns tvättstugor i alla husen, belägna i källaren med nyare maskiner. Även cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en fritidslokal på Solvändegatan 5, som man kan hyra för olika typer av sammanträden och fester.

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften och behöver därför inte tecknas av bostadsrättsinnehavaren, men det är viktigt att bostadsrättsinnehavaren tecknar en egen hemförsäkring.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen undersöker övergång till gemensam el, ska vara klart i år.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende