Pildammarna, Malmö

Bobergsängen 1C

Nu kan vi med glädje presentera denna 2:a på populär adress precis intill Pildammsparken! Här erbjuds en smakfull och fräsch bostad med optimal och genomgående planlösning, bra förvaring och inglasad balkong. Detta är en lägenhet för dig som kräver ett bekvämt och vackert boende på en stark adress i en bra förening. Här kan ni njuta av varma sommarkvällar på den södervända balkongen, promenader i parken och närheten till havet.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 52.2 kvm
Avgift 3152 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1947
Pris 2 395 000

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Hemtrevlig 2:a med balkong i söderläge.

Fönsterbild Omgivning 19 Planritning

Fönsterbild
Fönsterbild
Omgivning 19
Omgivning 19
Planritning
Planritning
Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bobergsängen 1C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 52.2 kvm
Byggnadsår 1947

Rum

Hall

Inne i bostadens rymliga hall välkomnas vi av sobert ljusa väggar och på golvet vilar ett elegant creméfärgat klinkergolv. Goda avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor och två klädkammare ger ytterligare förvaring.

Kök

Från hallen löper det ljusa klinkergolvet vidare och tar oss in i det stilrena köket. Det smakfulla och ljusa köket är fullt utrustat, med skåpsluckor i vitt och bänkskiva i oljad ek samt mycket goda arbetsytor och förvaring. Här kombineras en exklusiv och klassisk känsla med komfort. Vitvaror såsom spis med induktionshäll, integrerad diskmaskin, kyl/frys, fläkt och vitrin. I köket finns även plats för ett matbord.

Badrum

Tilltalande och fräscht badrum som går i samma stil och klassiska kulörval som bostadens övriga rum. Vita halvkaklade väggar med matchande mörkbrun klinker. Här finns flera vackra, genomtänkta detaljer och en stilfull känsla. Utöver WC, handfat och handdukstork inrymmer badrummet även inbyggt badkar med vattenfallsdusch samt förvaring.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum som, med fördel, kombineras med en kontorsdel eller matsal tack vare sin rejält tilltagna yta. Perfekt för sociala tillställningar! Stora fönster längs med ena sidan ger ljusinsläpp och utsikt över den gröna omgivningen. Här återfinns vackra parkettgolv i ek och vita väggar vilket skapar en enhetlig känsla med resten av bostadens rum. Rummet fulländas av den underbara inglasade balkongen i söder med utsikt över den lugna gården. Här finns gott om utrymme för såväl möblemang som odling. Här kan man njuta av ljumna kvällar långt in på hösten.

Sovrum

Lugnt, ljust och rymligt sovrum med vitmålade brädgolv och sobra ljusa väggar. Den rymliga ytan i kombination med stort fönster mot den rofyllda innergården, ger såväl en lugn sovmiljö samt stort ljusinsläpp. Här finns gott om plats för såväl dubbelsäng samt garderob med spegeldörrar för extra förvaring.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-06-28
Energikonsumtion 121 kWh/m2 år.
Primärenergital 147

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21 i Brf Svenstorp 3
Pris 2 395 000 kr
Avgift 3152 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-tv

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,76455%

Förening

Föreningsnamn Brf Svenstorp 3
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-0636
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Svenstorp 3 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 120 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Dessa är fördelade på 4 stycken bostadshus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Anteckningar - Tvättstugan är belägen i källaren. - Cykelrum finns i källaren. - I föreningen finns ett hobbyrum som man hittar via källarnedgången på Ribevägen 4a och 4b. - Föreningslokal finns för medlemmarna att nyttja på Roskildevägen 31b, till en avgift på ca 250kr/tillfälle. EL Gemensam el planeras att införas i samband med renoveringen av värmeanläggningen. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-10-08. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen.
Föreningens ekonomi Under 2020 löpte föreningens tomrättsavtal med Malmö Stad ut. Då beskedet från Malmö Stad om ett nytt avtal innebar en kraftig ökning av tomträttsavgälden, så togs två olika alternativ till långtidsbudget fram (ett baserat på förlängt tomträttsavtal, och ett baserat på friköp av tomten med tillkommande finansieringskostnader). I enlighet med de båda förslagen beslutade styrelsen om en engångshöjning av avgiften med 20% den 1 januari 2020, och med ytterligare 5% 2021 och en planerad höjning med 5% även 2022, för att sedan återgå till mer normala avgiftshöjningar på maximalt 1-2% per år därefter (kontrollerat med föreningen den 2021-10-08). Föreningen köpte marken under 2020.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 120
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048.
Underhållsplanen uppdaterades 2019.

Utfört underhåll:
2020 Målning och renovering av pannrum
2019 OVK-besiktning
2019/2018 Relining av av avloppsstammar badrum
2018 Ventilationskontroller
2017 Målning/ renovering plåt/ stuprör/ rännor
2016 Dräneringsarbete
2015 Nytt miljöhus
2015/2014 Uppfräschning av innegård
2014 Nya tvättmaskiner
2014 Nya treglasfönster i källare
2010/2009 Nya treglasfönster i källare
2008 Helrenovering av föreningslokal
2005 Nya treglasfönster
2005 Golvbrunnar, emaljering
2004 Tak
2000 Värmestammar, nya ledningar

Planerat underhåll:
2022 Byte av värmeanläggning. Värmesystemet ska bytas till bergvärme, arbetet planeras att påbörjas våren 2022. I värmeprojektet kommer även solceller anläggas dom ska försörja husen med el.
2022 Byte av servicecentral/ el central, gäller gemensamma elanläggningar.
2022 Tillsyn och ev. lagning av betongplattor balkong
2024 Målning trapphus
2024 Tillsyn och ev. byte av porttelefoner
Parkering Garage finns att hyra via grannföreningen (kösystem tillämpas). Även boendeparkering med gott om parkeringsplatser utanför fastigheten finns att tillgå.
Tv och bredband Föreningen erbjuder bredband via Ownit med en hastighet på 100/100Mbit till en kostnad på ca 105kr/mån. Kabel-TV finns via Comhem där basutbud ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt - Tvättstugan är belägen i källaren.
- Cykelrum finns i källaren.
- I föreningen finns ett hobbyrum som man hittar via källarnedgången på Ribevägen 4a och 4b.
- Föreningslokal finns för medlemmarna att nyttja på Roskildevägen 31b, till en avgift på ca 250kr/tillfälle.

EL
Gemensam el planeras att införas i samband med renoveringen av värmeanläggningen.


Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-10-08. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen.

Dokument

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet- Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närområde

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder.
I området har vi en lokal vårdcentral medan på andra sidan Pildammsvägen ligger Skånes universitetssjukhus.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen.
Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie.
Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi tågstationen där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar en enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

I området finner vi Malmö IP där damlaget FC Rosengård har sin hemmaplan.
I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944.
Inne i parken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering.
För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Räkna på ditt nya boende