Rosengård, Malmö

Von Lingens Väg 100

Välkommen till Von Lingens Väg 100! En genomgående 3-rumslägenhet på våning 8 som erbjuder en stor inglasad balkong med fri sikt över grönområden och innergård. Här finner vi en modern och stilren bostad där eftertanke syns genom hela bostaden. Vi möts av en öppen hall med goda förvaringsmöjligheter och ett stilrent klinkergolv. Direkt till höger från entrén finner vi första sovrummet som erbjuder väldisponerad yta och inbyggd garderob. När vi fortsätter genom hallen till höger finner vi vardagsrummet som är rymligt för både en större soffgrupp och mediamoduler. På motsatt ände av bostaden finner vi köket som är väl tilltänkt både utseendemässigt och utrustningsmässigt. I direkt anslutning finner vi bostadens andra sovrum som rymmer en större säng och erbjuder god förvaring genom befintliga garderober. Helkaklat badrum samt gäst-wc som renoverats av föreningen. Välkommen att höra av er vid intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 81.5 kvm
Avgift 5497 kr/mån
Rum 3
Våning 8 av 9
Hiss Ja
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående lägenhet på 8:e våningen - Inglasad balkong med fri sikt!

SnartHär-Bostadsrätt digitalt visitkort

SnartHär-Bostadsrätt
SnartHär-Bostadsrätt
digitalt visitkort
digitalt visitkort

Planritning

Planritning
Planritning
Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Von Lingens Väg 100

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81.5 kvm.
Hiss Ja

Byggnad

Boarea 81.5 kvm
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Vi tar klivet in i en ljus och öppen hall. Här finner vi god plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring av skor. Stora garderober med blanksvarta skjutdörrar som sträcker sig genom hela hallen. På golvet finner vi stilrent klinker golv i ljusare ton.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum når vi direkt till höger från entrén. Här finner finner vi ett stort och öppet sovrum med god plats för en större säng och möjlig plats för garderober. Detta sovrummet erbjuder en inbyggd garderob som passar perfekt till all tänkbar förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet finner vi mörkbrunt laminatgolv.

Sovrum 2

I hallavslutet till vänster finner vi bostadens andra sovrum beläget på samma sida som köket. En rymligt sovrum med bra ljusinsläpp. Här finner vi god plats för en större stäng, förvaring finner vi genom befintliga garderober och om extra förvaring önskas finns det precis utanför dörren. Väggarna är vitmålade och på golvet finner vi mörkbrunt laminatgolv. Här finner vi också utgång till bostadens inglasade balkong.

Vardagsrum

I anslutning från hallen når vi vardagsrummet som erbjuder stora öppna ytor. Ett fint ljusinsläpp genom fönsterpartierna. God plats för soffgrupp med tillhörande bord. Samt plats för mediamoduler. Vitmålade väggar och mörkt laminatgolv. Runtom i taket finner vi integrerade spotlights.

Kök

Ett komplett och modernt kök med stilrena drag. Vi möts av vita skåpsluckor med blank yta, en köksbänk i svart färg med ovanliggande svart kakel. Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor. Här finner vi plats för ett matbord om 4-5 personer. Utrustat med kyl & frys, integrerad ugn- och mikrovågsugn, spis, spisfläkt samt diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust klinkergolv - Spotlights i taket. Från köket finner vi den andra utgången till den inglasade balkongen.

Balkong

När vi kliver ut till den inglasade balkongen möts vi av en i ögontagande vy. Vi befinner oss på gaveln på våning 8:a där vi har helt fri sikt från balkongen med vy över grönområden (Cronhielmsparken) och innergården. På balkongen rymmer det en större soffgrupp eller matbord att tillbringa tid med familj och vänner. På golvet finner vi laminatgolv i ljus ton och väggarna är vitmålade.

Badrum

Ett helkaklat badrum som renoverades av föreningen i samband med stambytet i fastigheten. Rymligt badrum som utrustats med badkar, wc, handfat, skåpsförvaring samt handdukstork. Det finns även möjlig plats för badrumshylla till extra förvaring av hygienartiklar eller förvaring av handdukar. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet.

Gäst-wc

Stilren och modern gäst-wc. Renoverades av föreningen i samband med stambyte. Utrustat med WC, handfat och tillhörande skåp. Spegelskåp till förvaring av hygienartiklar, samt ett väggmonterat skåp till extra förvaring. Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2018-11-21
Primärenergital 107

Ekonomi

Lägenhetsnummer 453 i HSB Brf Hilda
Pris 1 195 000 kr
Avgift 5497 kr/mån
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,13723%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Hilda
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746001-0163
Gatuadress Von Lingens v. 80
Postnummer 21371
Ort Malmö
Epostadress info@brfhilda.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENINGEN
HSB Brf Hilda är en äkta bostadsrättsförening och föreningen består av 767 lägenheter med tillhörande adresser på Von Lingens väg 4-126. Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt. Enligt uppgift från föreningen omförhandlas tomträttsavtalet år 2021.
Brf Hildas hus är belägna i norra Rosengård; nära intill ett grönskande parkområde samt Rosengårds köpcentrum. Husen är byggda mellan 1969 och 1970, och de består mestadels av en- till fyrarumslägenheter. Väster om Rosengård ligger Nobeltorget och det finns bra busskommunikationer till centrum, då det regelbundet avgår bussar från närliggande Amiralsgatan. Bostadsrättstillägg ingår via föreningen.
Anteckningar Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren. I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser. Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning. Föreningen utför tillsyn innan medlemskapsgodkännande görs. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-29. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Målet är att begränsa avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen Hilda genomgått sedan byggprojektet 2010–2012. Senaste avgiftshöjningen skedde 2018-01-01 och höjdes då med 3%. I dagsläget finns inga planerad avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-09-29).
Äger föreningen marken Föreningens mark innehas med tomträtt och den nya avgälden började gälla fr.o.m. 2021.
Antal lägenheter 767
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras.
2021 – Nya entréer partier.
2019 – Nytt passagesystem.
2019 – Tvättstugor renoverade.
2017-2018 – Renoverades föreningens fyra garage.
2016-2018 – Rustades utemiljön upp.
2016 – Omfogning och tätning av fasad.
2016 – Nya hissar.
2016 – Förnyades alla föreningens lekplatser.
2014 – Nya garageportar.
2010-2012 – Förnyelseprojektet Hållbara Hilda:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny FTX ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
- Nya garageportar
2008 – Renoverades tvättstugorna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 – Påbörjades arbetet med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoveras höghusens "veckotvättstugor".
2021 – Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon.
2022 – Renovering av trapphus i låghusen. Planerat att bygga stängsel runt hela området

De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
-Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning.
-Nytt passagesystem med tvättstugebokning.
-Målning av grunden på låghusen.
Parkering Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 462 st (ca 350:-/månaden) och parkeringsplatser som hyrs ut uppgår till 234 st (ca 250:-/månaden). Föreningen tillämpar kösystem. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda så kontakta dem med eventuella frågor, Tel: 08-556 306 70. I föreningen finns även 48 st gästparkeringsplatser utomhus. Dessa är avgiftsbelagda.
Tv och bredband TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Kollektivt bredband från Bredband2 med hastighet 1000 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren.
I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser.
Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Föreningen utför tillsyn innan medlemskapsgodkännande görs.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-29. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Området byggdes som en del av det så kallade miljonprogrammet mellan 1967 och 1972. Platsen där bostadsområdet Rosengård är belägen var fram till 1960-talet ett jordbruksområde och namnet kommer från en lantegendom, Rosengårds herrgård som byggdes 1817.

Närområde

Närhet till skola (F-6), köpcenter, restauranger och matbutiker.

Kommunikation

Gångavstånd på ca 5 minuter till busshållplats för stadsbussar och regionala bussar. Med lite längre gångavstånd når vi Rosengårds station.

Parkering

Inom förening finns garage- och utomhusparkering.

Räkna på ditt nya boende