Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vikenvägen 25

Villshärad

2 900 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Torsdag 6/8 14.00-19.00

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea 83 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1 1/2 plans fritidshus
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Badrummet renoverades på 70-talet och då togs den grävda brunnen ur bruk och kommunalt vatten installerades. Avloppsstammar byttes även i badrum och kök. Den grävda brunnen finns kvar och är vattenfylld, men är för närvarande ur drift då hydroforpump saknas.

Ny vattenmätare installerades 2017 och den öppna spisen sotades 2019.
Fastighetsbet. Villshärad 2:32

Övriga byggnader

Gäststuga ("Mellanlyckan") om två rum, med bra sovplats.
Lekstuga ("Lillyckan").

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 13 430 kr/år
varav
El: 7 192 kr (2943 kWh)
VA: 2 325 kr
Renhållning: 1 691 kr
Försäkring: 2 222 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Uppvärmningskostnaderna ingår i kostnaden för EL.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 721 000 kr varav mark 1 031 000 kr
Summa pantbrev 85 000 kr
Tomt
Areal: 1013 kvm
Tomtbeskrivning Insynsskyddad och lummig tomt med stora ytor och i idealiskt sydvästligt läge! Havsutsikt från övre våningsplan!
Vatten/avlopp Kommunalt/enskilt sommarvatten. Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Halmstad Villshärad GA:3 ändamål: Vägar

Endast 300 meter från barnvänliga och omåttligt populära Villshärads strand!

Med endast en kort promenad om ca 3 minuter från stranden ligger denna sommaridyll som varit i familjens ägo sedan fritidshuset "Stubbalyckan" förvärvades i mitten av 40-talet. Det är med både glädje och sorg, men med otroligt många vackra minnen, som nuvarande ägare nu lämnar över till nästkommande ägare att skapa sina egna minnesvärda stunder. Fritidshuset är i 1 1/2 plan med utmärkt havsutsikt från andra våning och med en gedigen stomme. Dock är det dags för lite kärlek och omvårdnad, vilket skapar stora möjligheter för dig som önskar att renovera huset eller för dig som helt enkelt vill skapa något helt nytt. Valet må inte vara enkelt, men valet är ditt!
Bottenvåning bestående av inbjudande entréhall med gott om utrymme och trappa till ovanvåning. Badrum ("Lyckan") renoverades på 70-talet (då byttes vatten- och avloppsledningar ut) med utrustning bestående av wc, tvättställ, tvättmaskin, varmvattenberedare samt duschhörna. Avskilt sovrum. Vardagsrum med öppen spis (i bruk och sotad 2019) och i anslutning till ett mindre arbetskök med lucka ner till källarutrymme och utgång till trädgård. I samtliga rum ligger det vackra plankgolvet kvar (i vardagsrummet under befintlig plastmatta).

Ovanvåning bestående av mindre hall med dörr till vindsutrymme (möjlighet att nyttja till förvaring eller tilläggsisolera och skapa ytterligare boyta) samt 2 sovrum i varsin ände av huset. Ett med balkong och med vidsträckt havsutsikt!

Området

Tio km från Halmstad, utmed havsbandet, ligger det vackra Villshärad. Det som en gång var ett utpräglat sommarstugeområde är idag ett mycket populärt område även för året runt boende. Sommartid blomstrar de tre campingplatserna i omgivningarna upp och förstärker den härliga sommarkänslan! Här finns en 4 km lång sandstrand där man kan välja mellan krabbfiske mellan stenarna och att sola på de mjuka sanddynerna. Även dessa stränder bevakas av livräddare från Tylösands Livräddarskola. På kvällspromenaden följer vi solens nedgång i Kattegatts horisont. De mer besökta stränderna i Villshärad och Haverdal kompletteras med den något lugnare Lynga strand. I Haverdals naturreservat finns en vacker bokskog och de fina motionsspåren i Villshärads motsvarighet tar oss upp till Skandinaviens högsta sandkulle. För den golfintresserade så ligger den mest välkända, Halmstad Golfklubb i Tylösand, endast 8 km bort. Halmstad GK (även paddelbana) har arrangerat flera stora tävlingar och har likt dess restaurang blivit framröstad som Sveriges bästa. Annars är det populära Ringenäs golfbana med sina 27 hål (även paddel) och träningsanläggningen Golfarenan (som dessutom erbjuder konstsnö i ett längdspår kalla vinterdagar) som ligger närmast. Dessutom finns ytterligare flertalet aktiviteter kopplade till området såsom fotbollsgolf och minigolf. I närområdet finns lekplats, glasscafé, gatukök, restaurang samt mataffär under turistsäsong. Konst i form av Steninge Glashytta vägg i vägg med Dagmar Glemmes Artcenter samt gårdsbutik som säljer lokalt odlade grönsaker som jordgubbar, sparris, potatis mm.

Övrigt

Förskola: Måsen, privat förskola och fritidshem, Rågvägen 7, Villshärad. Gullängen förskola, Furugatan 14, Gullbrandstorp. Gullbrandstorps Förskola, Skolgatan 7, Gullbrandstorp. Skola: Frösakullskolan (Åk F-5), Lokes väg 2, Frösakull. Gullbrandstorpsskolan (Åk F-9), Grangatan 11, Gullbrandstorp.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter