Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nyponvägen 5

Vattholma

3 595 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

ShowBiddhistory

3

Budgivning pågår

Budgivare 1: 3 595 000 kr

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 111 kvm + 19 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1912
Uppvärmning Vattenburen värme via en oljepanna.
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 9 oktober 2020
Energiklass: G
Primärenergital: 332 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Liten del källare samt torpargrund på stenfot.
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Fastighetsbet. Lena-Brunna 3:23

Övriga byggnader

Vid uppfarten finns en garagebyggnad med ovanvåning nu används som förvaring/gästrum men med potential att kunna göra göras om till en uthyrningsdel/tonårsboende. Garage och verkstadsdel i entréplan tillsammans med separat cykelförråd och soprum.

På tomten finns även en lada med enklare garage samt stora förvaringsutrymmen. Bra utrymmen för den som vill ha lite djur som höns, kaniner eller kanske får.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 47 789 kr/år
varav
Uppvärmning: 26 000 kr
El: 7 573 kr
VA: 4 167 kr
Sotning: 1 850 kr
Renhållning: 1 584 kr
Väg, samf.: 675 kr
Försäkring: 5 940 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 809 000 kr varav mark 940 000 kr
Summa pantbrev 275 000 kr
Tomt
Areal: 2872 kvm
Typ: Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen brunn för sommarbevattning som delas med en annan fastighet.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vattholma GA:2 ändamål: Vägar

Mycket charmigt hus från 1912, belägen på stor vacker tomt i Vattholma!

Välkommen till Nyponvägen 5!
Här finner ni en ståtlig och mycket charmig villa från 1912 som byggdes med inspiration från "Amerika". Huset har ett mycket lugnt och barnvänligt läge i Vattholma med närhet till stationen. Belägen på en stor grönskande och vacker tomt på drygt 2 800 kvm som har fruktträd, bärbuskar, lusthus, pergola samt stora gräsytor.

Vid uppfarten finns en garagebyggnad med ovanvåning nu används som förvaring/gästrum men med potential att kunna göra göras om till en uthyrningsdel/tonårsboende. Garage och verkstadsdel i entréplan tillsammans med separat cykelförråd och soprum. På tomten finns även en lada med enklare garage samt stora förvaringsutrymmen. Bra utrymmen för den som vill ha lite djur som höns, kaniner eller kanske får.

Entréplan består av en mindre hall som leder vidare in i en inre hall som längre tillbaka i tiden användes som sovrum. Vidare kommer man in i matrummet som just nu används som tv-rum. Här finns stort fönsterparti som ger fint ljus till rummet. I direkt anslutning till matrummet finns köket med egen matplats vid fönstret. Bra form på köket vilket underlättar möblering samt ger bra förvaring. Gäst wc innanför köket som tidigare var en av två ingångar till huset. Vardagsrummet har stora ytor och där det finns möjlighet till ett extra sovrum för den som behöver det. Stora fina fönsterpartier med utsikt över trädgården.
Övre plan har en mindre hall med ingång till ett förråd. Tre bra sovrum varav ett med plats för dubbelsäng. Badrum/tvättstuga med dusch.

Vattholma har mycket bra kommunikationer till Uppsala och även Gävle. Upptåget tar endast 13 min in till centralen i Uppsala och med bil ca 20 min till Uppsala. I Vattholma finns bland annat förskola, skola och mataffär. Få det bekväma med att bo i ett samhälle men ändå ha fördelen av ett ogenerat läge med stor tomt och stora biutrymmen.

Det är nu tid för nya ägare att ta över och förvalta denna pärla som givit glädje åt nuvarande ägare i 60 år.

Passar ej visningsdag och tid, kontakta ansvarig mäklare för bokning av privatvisning.

Varmt välkommen på visning!
ENTRÉPLAN
Hall - Hall med plats för avhängning samt trappa upp på övre plan. Förvaring i utrymme under trappa. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Inre hall - Den inre hallen var ursprungligen ett sovrum när huset disponerades som två lägenheter, en på varje plan. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Matrum - Matrummet utanför köket disponeras idag som tv-rum med ett stort fint fönster som ger rikligt med ljus till rummet. Plastmatta på golv och vita väggar.

Kök - Ljust kök med vita luckor och en trivsam matplats vid fönster. Utrustat med spis, inbyggd ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt skafferi. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Vardagsrum - Stort och ljust vardagsrum med flera fönsterpartier. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Ett rum för familj och vänner att umgås och trivas i. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Gäst wc - Gäst wc innanför köket, där det ursprungligen var en av två entréer till huset. Plastmatta på golv och målade väggar. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp och fönster.

ÖVRE PLAN
Hall - Hall med plats för arbetsplats eller kontorsdel. Från hallen nås även klädkammaren/förrådet och den inre hallen leder vidare till badrum och sovrummen. I den inre hallen finns två garderober. Hallen har plastmatta på golv och ljust målade väggar och den inre hallen har laminatgolv samt tapetserade väggar.

Badrum/tvättstuga - Badrum i bra storlek som har duschhörna med kakel och klinker samt plastmatta på övrig del av golv och våtrumstapet på väggarna. Utrustat med wc, handfat, tvättmaskin och tvättho.

Sovrum - Större sovrum med plats för dubbelsäng samt hel garderobsvägg som ger bra förvaringsmöjligheter. Plastmatta på golv och målade väggar. Härlig utsikt över tomten från fönstret.

Sovrum - Fint sovrum med laminatgolv och målade väggar i mörkgrön nyans. Två fönster mot trädgården.

Sovrum - Mysigt sovrum med två fönster varav ett mindre. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

ÖVRIGT
Mindre källardel med ingång från utsidan där pannrummet finns.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter