Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brån 73

Brån Vännäs

1 995 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Torsdag 24/9 17.30-18.45

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 110 kvm + 65 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1941
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 28 februari 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 196 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Brån 3:18

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 43 526 kr/år
varav
Uppvärmning: 15 900 kr
El: 18 000 kr
VA: 3 430 kr
Renhållning: 3 570 kr
Försäkring: 2 626 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 6052 kr
Kommentar Vattenföreningen; Insats 500 kr, därefter 300 kr fast avgift/år och rörlig avgift 8 kr/m3. 2018-2019 förbrukade nuvarande ägare 90 kubik. Beräknad årsförbrukning enligt Vattenfall 10 500 kwh. 20 A säkring ( 7 270kr/år) Pellets 6 pallar (vår-höst elpatorn mer kostnadseffektivt enligt säljaren) Garaget har varit 10 - 16 grader under vinterhalvåret.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 807 000 kr varav mark 201 000 kr
Summa pantbrev 1 411 000 kr
Tomt
Areal: 1320 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (via vattenförening). Kommunalt avlopp.
Samfällighet/GA Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 24-IM1-36/678.1

Lantlig idyll Brån!

Välkommen till denna lantliga idyll i omtyckta Brån. Här finner ni en välskött villa med mycket charm. På fastigheten finns en fristående byggnad som inrymmer ett rymligt och renoverat garage, ett kallförråd samt även ett inrett gästrum. Trädgården är uppvuxen med fina planteringar, äppelträd och bärbuskar. Tomten omgärdas av ängar och åkrar som i sin tur vetter ner mot Umeälven. Här bor ni nära ett rikt natur- och djurliv samtidigt som det finns goda pendlingsmöjligheter in till Umeå.
HALL
Utbyggd hall med avhägningsplats. På golvet ligger en grå klinker (vattenburen golvvärme) som fortsätter in till inre hall som i sin tur fördelar samtliga ytor i entréplan i en trivsam planlösning. Från hallen nås även trapp ner till källarplan och upp till övre plan.

KÖK
Renoverat kök i charmfull lantligt utförande. Vit skåpinredning och arbetsbänkar i ek. Ovan arbetsbänk ligger ett turkost kakel. Flertalet skåp och ett rymligt skafferi (platsbyggt) ger fina förvaringsmöjligheter. En köksö ger ytterligare förvaringsmöjligheter och även extra arbetsytor. Under ett av kökets fönster finns en rogivande platsbyggd soffa. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin. En köksbänk delar av köksbestyren från matrummet, socialt och trivsamt. Väggarna i köket är tapetserade och på golvet ligger ett gråtonat laminatgolv.

MATRUM
Matrummet integrerar trivsamt med vardagsrum och kök. Här finns utrymme för vänner och familj utan att behöva trängas.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med utrymme för soffgrupp och TV-möbel. Rummet ramas in av ett fint parkettgolv, tapetserade och målade väggar.

WC
Wc inredd med wc, tvättställ med tillhörande spegel och flertalet skåp. Ett fönster släpper in ljus. Det gråa klinkergolvet (vattenburen golvvärme) från hall löper vidare in till Wc. Väggarna har vitmålad pärlspont.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng. Tre av väggarna är vitmålade och den fjärde har en fondtapet. På golvet ligger ett trägolv. Vägg i vägg finns en rymlig walk-in-closet som med lätthet rymmer familjens kläder. Två fönster gör den ljus och trevlig. Sovrummet har även en inbyggd garderob.

SOVRUM 2
Mindre sovrum som exempelvis passar som barnkammare, kontor eller gästrum. Rummet har vitmålat trägolv, grönmålade väggar och en tapetserad fondvägg.

SOVRUM 3
Mysigt sovrum med charmiga snedtak. Rummet har målade och tapetserade väggar samt ett vitmålat trägolv. Rummet passar utmärkt som barnrum.

BADRUM
Rymligt badrum med matta på golv. Väggarna är delvis kaklade och delvis klädda med matta. Badrummet är inrett med badkar (måste flyttas mot dusch när det skall användas), separat dusch, wc, tvättställ med spegel. Ett fönster släpper in ljus.

KÄLLARE
Fräsch källare målad i ljusa kulörer. Här finns fina förrådsmöjligheter, matkällare samt tvättstuga. I rummet innanför tvättstugan har man bilat ner golvet och förberett för vattenburen golvvärme (slangar är dragna men inte påkopplade). Planer har funnits att göra detta rum till ett biorum. I samband med att man kopplade in sig på kommunalt avlopp (2018) så drogs även kommunalt vatten in i tvättstugan. Detta rör är för närvarande pluggat, men vill man kan man enkelt koppla på kommunalt vatten i framtiden.

FRISTÅENDE BYGGNAD
Den fristående byggnaden inrymmer en garagedel, ett kallförråd och ett inrett gästrum. Garagedelen har elport och värms upp med luftvärmepump. Där finns ett ordentligt hyllsystem, bra belysning samt en arbetsbänk.

ÖVRIGT
Fiber finns via Vännäsnet

2020 Nytt broräcke, nytt fönster i garagedel
2017-2020
-Helrenoverade fönster på entréplan där den inre rutan bytts ut mot energiglas (ej i hall och wc).
-Utsida fönster omkittade och målade på ovanvåning (ej i takkupa mot väster)
-Utsida fönster omkittade och målade i källare
2016 Nya innerdörrar övre plan
2013 Luftvärmepump i garage
2012 Dränering
2007 Ny pelletspanna
1999 tilläggsisolering och nytt brädfoder

Fastigheter inom byarna Brån, Strand, Berg och Överboda (samt Vattenfall och Trafikverket) har ett gemensamt ansvar för vallen som byggts vid Umeälven, samt ett s.k. båtnadstal som uttrycker ev. kostnader som kan medföras vid översvämning.

Området

Brån är en by som ligger i direkt anslutning till Vännäsby. Byn ligger cirka 6 km öster om Vännäs och 25 km väster om Umeå. Idag bor lite drygt 250 personer här. I Brån finns det en aktiv byaförening som varje år anordnar olika aktiviteter, exempelvis fågelskådning, sopplunch och byaloppis m.m. Under 2020 invigdes en gemensam grillplats utmed älven. På vintrarna brukar det finnas möjlighet att åka skidor på ett uppdraget skidspår längs Brånsjön. Brånsjön är förresten en av Norrlands finaste fågelsjöar och är klassat som ett naturreservat och Natura 2000-område. Den som spenderar lite tid i Brån märker snart att det är ett populärt träningsområde för både cyklister och rullskidåkare. Skulle dessa träningsformer inte locka så finns Vännäsby Friskvårdscenter (med både gym och gruppträning) endast en kort cykeltur bort. I Vännäsby finns också frisör, matvarubutik, pizzeria samt förskolor och skola (1-6).

Kommunikation

Brån ligger nära Blå vägen och det är enkelt att ta sig in till Umeå både med bil och med buss. I Vännäsby finns det en perrong som gör det lätt att ta tåget in till Umeå. Pendeltåget trafikerar sträckan Vännäs - Vännäsby - Umeå C - Umeå Ö och avgår flera gånger per dag. I anslutning till perrongen finns det i Vännäsby en pendlarparkering med motorvärmarplatser för uthyrning. För mer information kring tider gå in på www.sj.se

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter